Τσαμπίκος Ρούφας: «Η έλλειψη ακοής δεν είναι εμπόδιο, αλλά κίνητρο γι’ αληθινές σχέσεις που δεν στηρίζονται στα λόγια!»

Τσαμπίκος Ρούφας: «Η έλλειψη ακοής δεν είναι εμπόδιο, αλλά κίνητρο γι’ αληθινές σχέσεις που δεν στηρίζονται στα λόγια!»

Τσαμπίκος Ρούφας: «Η έλλειψη ακοής δεν είναι εμπόδιο, αλλά κίνητρο γι’ αληθινές σχέσεις που δεν στηρίζονται στα λόγια!»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1431 ΦΟΡΕΣ

Ένας αθλητής γνωστός σ’ όλη τη Ρόδο κι όχι μόνο, για το ήθος και τις επιδόσεις του είναι ο Τσαμπίκος Ρούφας.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από πιτσιρικάς στον Αρχάγγελο και το γεγονός ότι είναι κωφάλαλος δεν τον έχει εμποδίσει σε τίποτε, ώστε να πετύχει σ’ αυτό και να θεωρείται ένας από τους καλύτερους πανελληνίως.

Με εξαιρετικές εμφανίσεις τόσο στον Άρη όσο και στον Άγιο Γεώργιο, με τον οποίο αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Β’ Κατηγορία κι ανανέωσε τη συνεργασία του για τη συμμετοχή στην Α’, ο Τσαμπίκος Ρούφας δεν θα μπορούσε να μην βρεθεί ψηλότερα.

Ως πρωταθλητής στη Β’ Κατηγορία με τον Άγιο Γεώργιο
Ως πρωταθλητής στη Β’ Κατηγορία με τον Άγιο Γεώργιο

Φορώντας τη φανέλα του Παναθλητικού, συμμετείχε τον περασμένο Ιούνιο στο Champions League Κωφών στην Πολωνία, ενώ πέρσι τίμησε με το παραπάνω τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στη Βραζιλία. Έχοντας τη σημαντική στήριξη από τους γονείς και τον αδελφό του, συνεχίζει αυτή την ανοδική αθλητικά και κοινωνικά πορεία του, γι’ αυτό και οι τοπικοί φορείς κατά καιρούς τον έχουν βραβεύσει για τον χαρακτήρα και τις ποδοσφαιρικές του διακρίσεις.


Μέσα από το διαδίκτυο και την κοινωνική δικτύωση μάλιστα, έχει αποκτήσει το βήμα και με τις αναρτήσεις του προσπαθεί να γκρεμίσει τα όποια στερεότυπα, για να κατανοήσουν όλοι πως τα άτομα με αναπηρίες δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτε τους αρτιμελείς.

*Κάποιες από τις αναρτήσεις του Τσαμπίκου Ρούφα, που δίνει τον δικό του αγώνα για μία διαφορετική κοινωνία ως ίσος μεταξύ ίσων:
«Προσπαθώ να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό παίζω. Προσπαθώ να χαίρομαι με ό,τι έχω. Είτε να μην έχω τίποτα και απλά να είμαι χαμογελαστός και να το χαίρομαι, είτε να το χαίρομαι και να είμαι χαμογελαστός όταν έχω τα πάντα.

Σίγουρα σε επηρεάζει η ξαφνική δημοσιότητα και χωρίς να το καταλάβεις αλλάζει την καθημερινότητα, αφού έρχονται συνεχώς, σου ζητάνε φωτογραφίες ή αυτόγραφα, από εκεί που δεν σε ήξερε κανένας. Πάντως, αρχίζω, πλέον, να το συνηθίζω όλο αυτό το σκηνικό γύρω μου. Αν δεν έχεις τον χαρακτήρα, τις βάσεις από το σπίτι και την οικογένεια, τότε μπορεί να πάρουν τα μυαλά σου αέρα.

Πολλά παιδιά την πατάνε, δίχως να το καταλάβουν. Πρέπει να είσαι ταπεινός. Να μην ακούς πάντα μόνο τα καλά ή τα κακά. Εσύ ξέρεις ποιος είσαι και τι μπορείς να κάνεις μέσα στο γήπεδο. Εδώ και αρκετά χρόνια δούλευα μόνος μου καθημερινά, προκειμένου να είμαι 100% έτοιμος όταν έρθει η στιγμή να μπω στην ομάδα. Πήρα την ευκαιρία κι ένιωσα σημαντικός από την πρώτη στιγμή.

Με τη φανέλα του Παναθλητικού, ο Τσαμπίκος Ρούφας συμμετείχε στο Champions League Κωφών
Με τη φανέλα του Παναθλητικού, ο Τσαμπίκος Ρούφας συμμετείχε στο Champions League Κωφών

Καθημερινά σκέφτομαι τι κάνω σωστά και τι λάθος, προσπαθώ να βελτιώνομαι κι όλη αυτή η διαδικασία με βοηθάει, ώστε να βρίσκω ρυθμό και να αποκτώ πειθαρχία. Μέσα στο γήπεδο σέβομαι τους αντιπάλους μου, τους συμπαίκτες μου, προσπαθώ να είμαι όσο πιο καλός γίνεται με όλους!

Το να μην ακούω δεν σημαίνει ότι δεν σας καταλαβαίνω. Βλέπω όταν μιλάτε διαβάζω τι λέτε και καταλαβαίνω ακριβώς τι μου λέτε. Είμαι περήφανος που το έχω καταφέρει και είμαι περήφανος για τους ανθρώπους που με στηρίζουν καθημερινά!

Η ακοή μου δεν έχει επηρεάσει στις σχέσεις μου και αυτό φαίνεται. Έχω γνωρίσει και έχω αγαπήσει αρκετούς ανθρώπους, όπως και αυτοί αγαπήσανε εμένα. Η έλλειψη ακοής δεν είναι ένα εμπόδιο για μένα. Είναι ένα κίνητρο να δημιουργήσω αληθινές σχέσεις με ανθρώπους που δεν στηρίζονται στα λόγια!

Άλαλος ή κωφος ή τυφλός ή ανάπηρος, τι σημασία έχει η ορολογία;
Άλαλος: Έχει μυαλό και ψυχή!
Κωφός: Έχει μυαλό και ψυχή!
Τυφλός: Έχει μυαλό και ψυχή!
Ανάπηρος: Έχει μυαλό και ψυχή!


Εσείς οι αρτιμελείς έχετε μυαλό και ψυχή, σωστά; Τότε τελειοποιήστε το, για να είμαστε όλοι μαζί! Ε, ναι, όποιος ξεπερνά το μυαλό του και την ψυχή του τα πάντα μπορεί να κάνει!».

Αρκετές είναι οι συμμετοχές και οι διακρίσεις με την Εθνική ομάδα
Αρκετές είναι οι συμμετοχές και οι διακρίσεις με την Εθνική ομάδα

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”

Κλεάνθης Παραδεισίου: «Διαζύγιο» με Κώστα Καλημέρη

Στην 22η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» ο Ματθαίος Μπουρλίδης