Αντώνιος Τζαμπάζης: Δήμος Ρόδου, Διοίκηση κι Ηγεσία, Δυναμική και Δυνατότητες

Αντώνιος Τζαμπάζης: Δήμος Ρόδου, Διοίκηση κι Ηγεσία, Δυναμική και Δυνατότητες

Αντώνιος Τζαμπάζης: Δήμος Ρόδου, Διοίκηση κι Ηγεσία, Δυναμική και Δυνατότητες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 795 ΦΟΡΕΣ

Γράφει o
Αντώνιος Τζαμπάζης*

Λιγότερο από δύο μήνες πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, και το τοπίο, που αφορά στον τελικό αριθμό καθώς και το τελικό σχήμα των υποψήφιων συνδυασμών, οι οποίοι με σοβαρό πρόγραμμα, εξίσου σοβαρό στελεχιακό δυναμικό κι αξιώσεις επιδιώκουν ν' αναλάβουν τις τύχες του δήμου Ρόδου, παραμένει θολό.


Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν κι η καταληκτική ημερομηνία δήλωσής τους, 31 Αυγούστου 2023, επιβάλλει την επίσπευση των ενεργειών και των πιθανών ζυμώσεων, μεταξύ των μέχρι τώρα επικεφαλής και την οριστικοποίησή τους.

Η παρελθούσα τετραετία, ταυτισμένη με την απερχόμενη δημοτική αρχή, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς απολογισμό και κυρίως χωρίς έλεγχο, αφήνει πίσω της και στα χέρια της επόμενης, όποια κι αν είναι, έναν δήμο βαθιά τραυματισμένο από τις πρόσφατες φωτιές και με σοβαρές δυσλειτουργίες.

Το εκλογικό σώμα σχεδόν αδιάφορο και πιθανόν κουρασμένο κι απογοητευμένο, από το γενικότερο πολιτικό κλίμα, που επικρατεί στη χώρα, καλείται να επιλέξει τη νέα δημοτική αρχή, η οποία θα διαχειριστεί πέραν όλων των άλλων, ένα προϋπολογισμό περίπου διακοσίων (200) εκατομμυρίων ευρώ, και το ποσό αυτό από μόνο του απαιτεί κι επιβάλλει σοβαρή σκέψη και τελικά, σοβαρή απόφαση πριν την κάλπη.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί άρχοντες, ακόμη κι αυτή τη στιγμή, αναλώνονται με αγωνία στην αναζήτηση στελεχών και με σκοπό τη συμπλήρωση των συνδυασμών, ενώ υφέρπουν διάφορες φήμες και τοξικές ειδήσεις, που επιβαρύνουν το ήδη βαρύ κι αρνητικό κλίμα, αφήνοντας στην άκρη ή για το άμεσο μέλλον, μία σοβαρή συζήτηση για το προφίλ και τα προσόντα του επόμενου δημάρχου.

Λέξεις κι έννοιες, όπως Διοίκηση κι Ηγεσία, παραμένουν άγνωστες στο λεξιλόγιό τους, τους αφήνουν παγερά αδιάφορους, κι ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στην κορυφή των προσωπικών τους επιδιώξεων, τουναντίον διακινούνται φαιδροί χαρακτηρισμοί περί αλόγων κούρσας και φήμες περί ανέμων και υδάτων spa, κ.λπ.

Παρουσιάζεται ως προσόν, μία αμφιβόλου τάξεως και μετρήσεως δυναμική, όταν ταυτόχρονα κι επιδεικτικά αγνοούνται μετρήσιμες δυνατότητες, με σκοπό να παρασυρθεί το εκλογικό σώμα.

Την επόμενη ημέρα, 1η Ιανουαρίου 2024, ξεκινά μια πλήρης 5ετια έργου και προσφοράς, με σταθερή προσήλωση στο αύριο της Ρόδου και με σκοπό στο τέλος της παρούσας 10ετίας, το έργο αυτό να είναι μετρήσιμο, απτό κι ορατό, σε Όλες κι Όλους, τις και τους κατοίκους του νησιού Μας!

Ας μην τη χάσουμε, αυτή τη φορά!


* Αντώνιος Τζαμπάζης ταξίαρχος ε.α., Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Μαζί για τη Ρόδο».

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου