Δύο συμβάσεις για παρεμβάσεις στη Χάλκη

Δύο συμβάσεις για παρεμβάσεις στη Χάλκη

Δύο συμβάσεις για παρεμβάσεις στη Χάλκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1413 ΦΟΡΕΣ

Δύο προγραμματικές συμβάσεις υπέγραψε με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο δήμος Χάλκης, λόγω μη τεχνικής επάρκειάς του, προκειμένου να εκπονηθούν μελέτες που αφορούν έργα υποδομής για το νησί.

Ειδικότερα, η πρώτη αφορά το έργο «Μελέτη υδροδότησης παλιού χωριού ν. Χάλκης» και είναι προϋπολογισμού 26.033 ευρώ ενώ η δεύτερη αφορά το έργο «μελέτη βελτιωτικών επεμβάσεων δικτύου αποχέτευσης» προϋπολογισμού 13.206 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αντικείμενο της πρώτης μελέτης θα είναι η κατασκευή νέου εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης για τον οικισμό παλιού χωριού Χάλκης στο πλαίσιο του οποίου προβλέπεται η κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς νερού από την υφιστάμενη κεντρική δεξαμενή της Χάλκης που θα καταλήγει σε νέα δεξαμενή. Από την δεξαμενή θα κατασκευαστεί νέο δίκτυο διανομής στον οικισμό. Οι νέοι αγωγοί θα είναι από πολυαιθυλένιο και θα περιλαμβάνουν όλες τις συσκευές χειρισμού του δικτύου. Οι αγωγοί και τα συνοδά τεχνικά θα τοποθετηθούν στο σύνολο του μήκους επί διανοιγμένων οδών.

Το κόστος της θα καλυφθεί από τον δήμο Χάλκης μέσω χρηματοδότησης από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Αντικείμενο της δεύτερης μελέτης θα είναι η εκπόνηση υδραυλικής μελέτης η οποία θα περιλαμβάνει τις επιμέρους ενότητες:

- Διερεύνηση των δημογραφικών στοιχείων και εύρεση των παροχών υπολογισμού του δικτύου ακαθάρτων.

- Ψηφιοποίηση και συμπλήρωση των υπαρχόντων τοπογραφικών διαγραμμάτων και σύνταξη κατάλληλου ψηφιακού μοντέλου εδάφους του οικισμού.

- Υπολογισμός της απαιτούμενης διαμέτρου των νέων αγωγών και τεκμηρίωση της διαστασιολόγησης με βάση τις σύγχρονες ελληνικές και διεθνείς προδιαγραφές.

- Παραγωγή των απαιτούμενων σχεδίων και τευχών με την απαιτούμενη πληρότητα σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα και την καθιερωμένη πρακτική.

- Σύνταξη τεκμηριωμένης κοστολόγησης του έργου καθώς και σύνταξη των προδιαγραφών και των λοιπών απαιτήσεων για τη δημοπράτηση του έργου.

Το κόστος της θα καλυφθεί από πόρους του δήμου Χάλκης.

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης