Προφυλακίστηκε Παλαιστίνιος που είχε 7 διαβατήρια στην κατοχή του

Προφυλακίστηκε Παλαιστίνιος που είχε 7 διαβατήρια στην κατοχή του

Προφυλακίστηκε Παλαιστίνιος που είχε 7 διαβατήρια στην κατοχή του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 566 ΦΟΡΕΣ

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου βρέθηκε χθες και απολογήθηκε 23χρονος Παλαιστίνος ο οποίος συνελήφθη σε έλεγχο στο λιμάνι της Καρπάθου, να κατέχει επτά διαβατήρια διαφόρων ατόμων συριακής καταγωγής.

Μαζί του, στις 16 Αυγούστου 2023, συνελήφθη και ένας 28χρονος Σύριος ο οποίος κατείχε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκαν σε άλλο πρόσωπο και είχαν δηλωθεί ως κλαπέντα/ απωλεσθέντα.

Σε βάρος του Παλαιστίνιου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διευκόλυνση μεταφοράς προς το εσωτερικό της χώρας, πολίτη τρίτης χώρας χωρίς δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κλοπής – πλαστογραφίας.

Χθες το πρωί, ο 23χρονος Παλαιστίνιος συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Γιώργο Κακακιό προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε επαναλαμβάνοντας τα όσα προανακριτικά έχει ισχυριστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος αλλοδαπός είπε ότι διαμένει από το 2012 στη χώρα μας και εργάζεται στην πρωτεύουσα ενώ έχει λάβει όλα τα νόμιμα έγγραφα για την παραμονή του στη χώρα μας. Το τελευταίο διάστημα καθώς αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, επικοινώνησε κάποιος άνδρας μαζί του και του ζήτησε να δουλέψει γι’ αυτόν.

Ο άνδρας ζήτησε από τον 23χρονο να έρθει στη Ρόδο, να παραλάβει έναν φάκελο χωρίς να τον ανοίξει και να τον μεταφέρει στην Αθήνα. Για αυτή τη δουλειά ο 23χρονος όταν θα επέστρεφε θα ελάμβανε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Πράγματι ο Παλαιστίνιος ήρθε αεροπορικώς στο νησί μας και στη συνέχεια αφού πήρε το φάκελο, επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής για να επιστρέψει στον Πειραιά. Όμως τα εισιτήρια που του έστειλαν ήταν λάθος και σε έλεγχο που του έγινε μέσα στο πλοίο, του ζήτησαν να κατέβει στην Κάρπαθο.

Έως ότου καταπλεύσουν στο νησί, του είχαν στείλει στο κινητό του τα σωστά εισιτήρια, όμως οι άνθρωποι του πλοίου του είπαν πως θα πρέπει να κατέβει και να επιβιβαστεί εκ νέου.

Έτσι κι έγινε και κατά τον έλεγχο που έγινε στον 23χρονο Παλαιστίνιο κατά την επιβίβασή του στο πλοίο στην Κάρπαθο βρέθηκε να κατέχει μέσα στο φάκελο που μετέφερε τα επτά ταξιδιωτικά έγγραφα και συνελήφθη.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 23χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Σε ό,τι αφορά τον 28χρονο Σύριο γι’ αυτόν διαχωρίστηκε η δικογραφία και παραπέμφθηκε να δικαστεί σε βαθμό πλημμελήματος.

Όπως ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, οι Λιμενικοί εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς στις 16 Αυγούστου 2023 στις 11.30 το πρωί, στη χερσαία ζώνη στο λιμάνι «Πηγαδίων» Καρπάθου όπου μόλις είχαν αποβιβαστεί από το πλοίο της γραμμής, προερχόμενο από τη Ρόδο.

Σε έλεγχο που τους έγινε, βρέθηκε ο 23χρονος να κατέχει επτά γνήσια ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, ενώ ο 28χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου