Εξώδικο στο Λιμενικό Ταμείο Κω από την Ένωση Τουριστικών Γραφείων

Εξώδικο στο Λιμενικό Ταμείο Κω από την Ένωση Τουριστικών Γραφείων

Εξώδικο στο Λιμενικό Ταμείο Κω από την Ένωση Τουριστικών Γραφείων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1193 ΦΟΡΕΣ

Για την κατάσταση των υποδομών στο λιμάνι του νησιού

Εξώδικο αναγκάστηκε να στείλει στο δημοτικό λιμενικό ταμείο Κω, η ένωση τουριστικών γραφείων Δωδεκανήσου, δια της δικηγόρου της κ. Κατερίνας Κούρου, καθώς παρά τις συνεχείς επισημάνσεις της για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υποδομές στο λιμάνι, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα κανένας εκσυγχρονισμός εκ μέρους του.

Όπως αναφέρει το πρόβλημα παρατηρείται στο χώρο Σένγκεν του λιμανιού της Κω, όπου οι επιβάτες αναγκάζονται να περιμένουν επί ώρες για τον έλεγχο των διαβατηρίων κάτω από υψηλές θερμοκρασίες, λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας που παρατηρείται στη γραμμή Κω-Τουρκίας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μέρες κατά τις οποίες περιμένουν τουλάχιστον δύο χιλιάδες άτομα, ακόμα και για 2,5 ώρες στην ουρά με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες αντιδράσεις και ακυρώσεις εκδρομών, καθώς επίσης και σκέψεις για κλείσιμο της γραμμής.


Παρά το ότι το πρόβλημα έχει επισημανθεί επανειλημμένα στη Διοίκηση του ταμείου, η απαράδεκτη αυτή εικόνα που παρουσιάζει το λιμάνι της Κω, εξακολουθεί να δυσφημεί το νησί και να προκαλεί απώλεια εσόδων για τους τοπικούς τουριστικούς πράκτορες.

Στο εξώδικο αναφέρονται τα εξής:
«ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Της πρωτοβάθμιας επαγγελματικής οργάνωσης με την επωνυμία "ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ" με Α.Φ.Μ.090195599 Δ.Ο.Υ. Ρόδου, που εδρεύει στη Ρόδο, επί της οδού 5χλμ Ρόδου-Λίνδου, όπως νόμιμα εκπροσωπείται,
ΠΡΟΣ


Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ΚΩ (Ν.Π.Δ.Δ.), με Α.Φ.Μ. 999697628 Δ.Ο.Υ. Κω, που εδρεύει στην Κω, επί της οδού Ρήγα Φεραίου αρ. 11, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
Ως Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, στοχεύουμε στη συστηματική μελέτη των προβλημάτων του κλάδου και στη συλλογική διεκδίκηση των επιλύσεων αυτού με κάθε πρόσφορο μέσο.


Με την παρούσα επιθυμούμε να σας δηλώσουμε και να σας εκφράσουμε την ανησυχία και την απογοήτευσή μας, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο Σένγκεν στο Λιμάνι της Κω. Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα εικόνες που δυσφημούν το νησί της Κω κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, καθώς οι επιβάτες των ημερόπλοιων για εκδρομές προς τα απέναντι τουρκικά παράλια, αλλά και αντίστροφα κατά τις αφίξεις από την Τουρκία, αναγκάζονται να περιμένουν επί ώρες στο διαβατηριακό έλεγχο, σε ουρές αναμονής κάτω από πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχετε προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών, παρά τα παράπονα που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια και τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί εκ μέρους σας από τον χειμώνα.

Οι εικόνες ντροπής που καταγράφονται εξαιτίας της πολύωρης ταλαιπωρίας των επιβατών κατά τη διεκπεραίωση των εγγράφων στον τελωνειακό έλεγχο. δυσφημούν το νησί της Κω, αλλά και τις συγκεκριμένες εκδρομές που εκτελούνται από και προς τα τουρκικά παράλια.

Η αναμονή και η συνωστισμένη κατάσταση που δημιουργείται λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας και των υψηλών θερμοκρασιών, είναι απαράδεκτες, επιδρώντας αρνητικά στην εικόνα του τουριστικού προορισμού και επιπλέον έχουν ως αποτέλεσμα τις συνεχείς ακυρώσεις εισιτηρίων (κατά ποσοστό 309), γεγονός που συνεπάγεται τη σημαντική μέχρι τώρα απώλεια εσόδων των τουριστικών πρακτόρων-μελών της Ένωσής μας.


Για το εν λόγω ζήτημα έχουν ήδη λάβει χώρα προφορικές παρακλήσεις και συναντήσεις μεταξύ των πρακτόρων που αντιπροσωπεύουν πλοία για την Τουρκία και του προέδρου σας κ. Παναγιώτη Αβρίθη

. Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί προφορικές παρακλήσεις προς τον Δήμαρχο από μέλη της οργάνωσής μας και πριν από τέσσερις μήνες πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της οργάνωσής μας, αλλά και λοιπών επαγγελματικών φορέων του τουριστικού κλάδου με τον αστυνομικό διευθυντή της Κω και τον λιμενάρχη της Κω, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του διαβατηριακού ελέγχου με επιπλέον αστυνομικά όργανα και την αποστολή εκ μέρους του λιμενάρχη Κω, οργάνων της Λιμενικής Αστυνομίας στην περιοχή Σένγκεν.

Επιπλέον και κατόπιν των συνεχών παρακλήσεών μας, όπως αναφέραμε ως άνω, τοποθετήσατε ένα κιόσκι στην είσοδο, το οποίο όμως ακόμα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία, καθώς δεν έχουν εγκατασταθεί ορθά τα καλώδια που απαιτούνται για τη λειτουργία του. Στην περιοχή της εξόδου, δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί κιόσκι, καθώς δεν υφίσταται ο απαιτούμενος χώρος.
Παρά τα ως άνω, εξακολουθεί να υφίσταται η απαράδεκτη εικόνα π

ου περιγράψαμε ως άνω στην περιοχή Σένγκεν, ήταν η πολύωρη αναμονή και ο συνωστισμός των επιβατών που επιλέγουν τις συγκεκριμένες εκδρομές και παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί εκ μέρους

Σας στο παρελθόν, μέχρι σήμερα δεν έχετε προβεί σε καμία ουσιαστική ενέργεια για την επίλυση του υπό κρίση ζητήματος. Η ανεπαρκής κατάσταση των υποδομών και των υπηρεσιών στο λιμάνι δημιουργεί μεγάλες αναμονές και προβλήματα στους επιβάτες μας. Ειδικότερα, το έλλειμμα τεντών για προστασία από τον ήλιο και η έλλειψη παροχής νερού στους επιβάτες προκαλεί επιπλέον απογοήτευση και δυσαρέσκεια,


Κρίνεται λοιπόν απαραίτητη και αναγκαία η άμεση λήψη μέτρων εκ μέρους σας για τη βελτίωση της κατάστασης και τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών.
Τα μέτρα που οφείλετε να λάβετε και οι ενέργειες που απαιτούνται εκ μέρους σας, θα έχουν άμεσα οφέλη στη βελτίωση της εικόνας της νήσου Κω, αλλά και στην εν γένει εικόνα του τουριστικού προορισμού.


Προτείνουμε για τους λόγους αυτούς, τις κάτωθι ενέργειες στις οποίες άμεσα οφείλετε να προβείτε για την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος και συγκεκριμένα:
Αιτούμαστε την άμεση λειτουργία του οικίσκου (κιόσκι) στον χώρο της εισόδου και την τοποθέτηση ενός επιπλέον στον χώρο της εξόδου, οι οποίοι θα συμβάλουν αποτελεσματικά στη βελτίωση των συνθηκών αναμονής των επιβατών.


Την τοποθέτηση τεντών (σκιάστρων), προκειμένου να εξασφαλίζεται επαρκής σκιά στους επιβάτες που αναμένουν την επιβίβασή τους. Αυτό θα βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία των ταξιδιωτών μας και θα συμβάλει στην αποφυγή ενδεχόμενων υγειονομικών προβλημάτων, λόγω έκθεσης στον ήλιο.


Την τοποθέτηση ψυγείων για νερό, τα οποία θα παρέχονται δωρεάν από εμάς. Αυτή η παροχή κρίνεται απαραίτητη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών μας και την αποφυγή ενδεχόμενων προβλημάτων υγείας, λόγω αφυδάτωσης. Την τοποθέτηση επαρκών αριθμών παγκακίων στο λιμάνι, προκειμένου να προσφερθεί ένας εύκολος και άνετος χώρος για την αναμονή των επιβατών.


Τέλος, ζητούμε να απαγορευθεί η στάθμευση ιδιωτικών αυτοκινήτων δίπλα στο κτήριο του ΔΕΔΔΗΕ (πριν ΔΕΗ) όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Αντ' αυτού, προτείνουμε να επιτρέπεται μόνο η στάθμευση λεωφορείων σε αυτές τις περιοχές. Αυτό θα διευκολύνει την κυκλοφορία και θα εξασφαλίσει καλύτερη χρήση του χώρου για το κοινό.


Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουμε την κατασκευή των τεντών και να συνεργαστούμε για τη βελτίωση της κατάστασης, όπως ήδη σας έχουμε αναφέρει σε προγενέστερο χρόνο.

Οι ανησυχίες μας δεν αφορούν μόνο στην επιβατική εμπειρία, αλλά και στη φήμη του προορισμού. Επιπλέον, όπως προαναφέραμε, η δυσμενής απήχηση της τρέχουσας κατάστασης, έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική απώλεια εσόδων για τα μέλη μας.


Καλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη αυτές τις προτάσεις και να δράσετε άμεσα για τη βελτίωση της κατάστασης στο λιμάνι. Με την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων, θα διασφαλίσετε τη βελτίωση της επιβατικής εμπειρίας, την αποτροπή της δυσφήμισης του προορισμού και τη συνέχιση της λειτουργίας των εκδρομικών υπηρεσιών.
Επειδή η παρούσα είναι βάσιμη και αληθής.


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και όσους επιφυλασσόμαστε να προσθέσουμε στο μέλλον - Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ανεπάρκεια των υποδομών και υπηρεσιών στον χώρο Σένγκεν στο λιμάνι της Κω..
-Σας δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια και θα αξιώσουμε την αποκατάσταση κάθε βλάβης που προκαλείται με ενέργειες ή παραλείψεις σας, προσφεύγοντας προς τούτο ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων


Σας προσκαλούμε, να προβείτε άμεσα σε όλες τις επιβαλλόμενες ενέργειες, ήτοι να λάβετε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση και επίλυση της προβληματικής κατάστασης που επικρατεί στον χώρο Σένγκεν στο λιμάνι της Κω».

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια προβολή της Ελλάδας μέσω του έργου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Προσλήψεις στον δήμο Κω

Η καθαριότητα των αρχαιολογικών χώρων

Έκλεψε τον εργοδότη του

Αεροδιακομιδή για 30χρονο πολυτραυματία από την Κω στο Ηράκλειο

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Κως: Αλλοδαπός παρενόχλησε 15χρονη σε Ίντερνετ καφέ