Ανακοινώθηκε η πρώτη γυναικεία υποψηφιότητα για τον δήμο Μεγίστης

Ανακοινώθηκε η πρώτη γυναικεία υποψηφιότητα για τον δήμο Μεγίστης

Ανακοινώθηκε η πρώτη γυναικεία υποψηφιότητα για τον δήμο Μεγίστης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2662 ΦΟΡΕΣ

Η Μαρία Κόκαλα παρουσίασε τους υποψήφιους της παράταξής της «Μεγίστη/Ανανέωση»

Την υποψηφιότητά της για τον δήμο Μεγίστης στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη, ανακοίνωσε και επίσημα την περασμένη Κυριακή η Μαρία Κόκαλα, παρουσιάζοντας και τους είκοσι υποψήφιους του συνδυασμού της που θα την πλαισιώσουν.

Σε συγκέντρωση στελεχών, φίλων και μελών της παράταξής της με τον τίτλο «Μεγίστη/Ανανέωση» που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «Πλατάνια» αναφέρθηκε στα σχέδιά της για τον δήμο Μεγίστης τονίζοντας ότι θα πρέπει να μεταμορφωθεί και να γίνει κοινωνικά ευαίσθητος, φιλικός προς τον δημότη που θα παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου μακριά από πελατειακές σχέσεις και ένας δήμος πράσινος, φιλικός στις επιχειρήσεις και στους επιχειρηματίες.

Μιλώντας για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους είπε ότι πρόκειται για ανθρώπους που πιστεύουν στο μέλλον, στην προοπτική και στην επόμενη μέρα για το νησί και οι οποίοι θα ενώσουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες και πάνω απ’ όλα την αγάπη τους για τον τόπο τους και για την πραγματική ανάπτυξή του.

Η υποψήφια δήμαρχος Μεγίστης Μαρία Κόκαλα
Η υποψήφια δήμαρχος Μεγίστης Μαρία Κόκαλα

Κατά την ομιλία της η κ. Κόκαλα απευθυνόμενη στους συμπατριώτες της είπε τα εξής:

«Κυρίες και κύριοι,
Φίλες και φίλοι του Καστελλόριζου, αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
Σας ευχαριστώ που με τιμήσατε με την παρουσία σας. Είναι μεγάλη χαρά για εμένα να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας.

Ανάμεσα σε ανθρώπους που αποτελούν τη ζωντανή ιστορία του νησιού μας. Ανάμεσα σε φίλους που μας ενώνουν οι κοινοί στόχοι και οι προσδοκίες για το μέλλον αυτού του τόπου. Ανάμεσα σε ανθρώπους που πιστεύουν στο μέλλον, στην προοπτική και στην επόμενη μέρα του Καστελλόριζου.

Όλοι εμείς εδώ απόψε θα ενώσουμε τις απόψεις μας, τις γνώσεις μας, τις εμπειρίες μας και πάνω απ’ όλα την αγάπη για τον τόπο μας. Αποτελούμε μία παράταξη η οποία έχει ένα εφικτό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα για την επόμενη μέρα του δήμου Μεγίστης, για την πραγματική ανάπτυξη αυτού εδώ του δήμου.

Το σχέδιό μας για την επόμενη μέρα, για να πετύχουμε τον στόχο μας είναι ένα σχέδιο ανθρωποκεντρικό, ένα σχέδιο σύγχρονο, βιώσιμο, καινοτόμο και αναπτυξιακό.

Περιλαμβάνει θεματικούς άξονες και απαντά στο εξής ερώτημα: ποιο πρέπει να είναι το προφίλ προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί σήμερα.

Ο δήμος Μεγίστης πρέπει να μεταμορφωθεί και πρέπει να γίνει ένας δήμος κοινωνικά ευαίσθητος, ένας δήμος που πρέπει να στηρίζει τους ηλικιωμένους, τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Ένας δήμος φιλικός προς τον δημότη με επίκεντρο τον δημότη. Ένας δήμος που θα παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου μακριά από πελατειακές σχέσεις.

Ένας δήμος πράσινος, φιλικός στις επιχειρήσεις και στους επιχειρηματίες. Ένας δήμος που θα στηρίξει την τοπική οικονομία εμπράκτως και τέλος ένας δήμος ανθεκτικός με πλάνο.

Η δική μας αυτοδιοικητική πρόταση είναι ξεκάθαρη. Η παράταξή μας δεν αποτελείται από επαγγελματίες πολιτικούς, δεν βιοποριζόμαστε από την πολιτική, δεν έχουμε καμία εξάρτηση από πολιτικά, θρησκευτικά και άλλα συμφέροντα. Είμαστε τελείως ανεξάρτητοι και καλοί γνώστες της τοπικής κοινωνίας.

Ζούμε εδώ, δραστηριοποιούμαστε εδώ και γνωρίζουμε πολύ καλά αυτόν τον τόπο. Γνωρίζουμε σε βάθος τα προβλήματά του αλλά ξέρουμε και τα εργαλεία που έχει στα χέρια της η τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να τα παλέψει.

Είμαστε μία πολυσυλλεκτική και ολοκληρωμένη ομάδα, που συγκροτεί αυτήν την παράταξη, μία παράταξη η οποία έχει αντίπαλο μόνο τα προβλήματα του δήμου Μεγίστης και των δημοτών του, μία παράταξη που δεσμεύεται ν’ αλλάξει το κοινωνικό και οικονομικό προφίλ του δήμου, να εμπνεύσει όλους εσάς, σε αυτήν μας την προσπάθεια και να σας κάνει περήφανους για το τελικό αποτέλεσμα.

Ξέρουμε να βάζουμε στόχους και ξέρουμε πώς να τους πετύχουμε.

Είμαστε άνθρωποι των έργων και όχι των λόγων. Άνθρωποι που με τη στάση τους έχουν αποδείξει ότι αγαπούν αυτόν τον τόπο και είναι έτοιμοι να παλέψουν!»

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης με αλφαβητική σειρά είναι:
Αμυγδάλου Αικατερίνη

Αχλαδιώτης Δημήτριος

Γερουτσή-Θολοενού Αναστασία

Γεωργά Σταματία

Κάννη Μαργαρίτα

Κουλτινιός Κομνηνός

Λοΐζος Μιχάλης

Μαγιάφης Νικόλαος

Μισομικές Κύκκος

Μισομικές Αντώνης

Μπάτεν Έλμα

Νίτης Κωνσταντίνος

Νταβίντ Αλεσσάντρο

Ραφτής Σάββας

Ροδίτης Αντώνης

Σάκκαρης Φίλιππος

Σαμψάκος Γεώργιος

Τρικοίλης Νικόλαος

Σωτηρίου Σωτήρης

Χατζηγιαννάκη Βασιλική

Διαβάστε ακόμη

Δρομολόγια προς Καστελλόριζο από τη Dodekanisos Seaways

Μήνυμα Δένδια από το Καστελόριζο για το Πάσχα: «Βαθιά ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας μας»

Ο Νίκος Δένδιας κατέθεσε στεφάνι στο μνήμα της Κυράς της Ρω

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Στο Καστελλόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα - Φωτογραφίες

Το 8ο BEYOND BORDERS ταξιδεύει στην Αθήνα!

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου