Παναγιώτης Κουνάκης: Κυβέρνηση ΑΧ-ΑΡΙΣΤΩΝ

Παναγιώτης Κουνάκης: Κυβέρνηση ΑΧ-ΑΡΙΣΤΩΝ

Παναγιώτης Κουνάκης: Κυβέρνηση ΑΧ-ΑΡΙΣΤΩΝ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2750 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Κουνάκης

Όταν σε μία φλεγόμενη απ' άκρη σ' άκρη χώρα με ανυπολόγιστες συνέπειες οικολογικές, οικονομικές, ψυχολογικές, κοινωνικές, το κύριο μέλημα της κεντρικής διοίκησης είναι η ενημέρωση σχετικά με τις διακοπές του πρωθυπουργού τότε ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.

Για νιοστή φορά, τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας ασύλληπτης εθνικής καταστροφής, όμοιας με αυτή που βιώσαμε σε τοπικό επίπεδο πριν από ένα μήνα. Εύλογα, λοιπόν γεννιούνται εφιαλτικά ερωτήματα, όσον αφορά στην επόμενη μέρα.

Στο νησί της Ρόδου, σχεδόν σαράντα μέρες μετά και ενώ η μυρωδιά από τα καμμένα παραμένει έντονη στην ατμόσφαιρα και με τις εικόνες από την Αλεξανδρούπολη να συγκλονίζουν, με θλίψη παρατηρούμε την παντελή απουσία των κυβερνητικών βουλευτών από τον σχεδιασμό για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών.

Απεναντίας, το φως της δημοσιότητας βλέπουν φωτογραφίες από διακοπές, από πανηγύρια, από γάμους και βαπτίσεις, από μυστικά δείπνα σε ξενοδοχεία της νότιας Ρόδου με τον Άδωνι και τα φιλαράκια του.

Καμία κουβέντα για το «μάρμαρο», για τη ζημιά που προκλήθηκε, απόλυτη σιωπή για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται καθώς και το αφήγημα του τουριστικού θαύματος που κατέρρευσε την επομένη των εκλογών.

Λήψη ανακουφιστικών μέτρων για τους πληγέντες μηδενική, παρόλο που κηρύχθηκε το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έως την 18η Ιανουαρίου 2024 και η άνοδος της τιμής της βενζίνης σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο.

Το άρμεγμα της παχιάς αγελάδας συνεχίζεται ανελέητα και τα εισαγόμενα συνεργεία ελέγχου νοιάζονται μόνο για την παρουσίαση ικανοποιητικών αριθμών στους προϊσταμένους τους.

Κυρίες και κύριοι, καλά κρυμμένοι από τα επιτελεία σας και τους πανάκριβους επικοινωνιολόγους σας, θα δείξετε επιτέλους ότι τρέχει αίμα Ροδίτικο στις φλέβες σας ή σαν γνήσια μπλε κομματικά στελέχη, θα αφεθείτε στη γοητεία της θερινής ραστώνης και θα χτυπάτε παλαμάκια ο ένας στον άλλο για το πόσο επιτυχημένος ήταν ο συντονισμός;

Πόσο γρήγορα επανήλθε ο τουρισμός;
Προτάσεις κατέθεσα στις 25 Ιουλίου όσον αφορά τα μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες, προτάσεις κατέθεσε στο ίδιο μήκος κύματος και ο Εμπορικός Σύλλογος στις 8 Αυγούστου.

Αυτό που τελικά έκανε η κυβέρνηση των ΑΧ-ΑΡΙΣΤΩΝ του 50% στα Δωδεκάνησα είναι μόνο να παγώσει τις υποχρεώσεις, βέβαια όχι όλες, μέχρι τον Ιανουάριο.
Άκουσον, άκουσον! Θαρρείς και κανείς δεν ξέρει πως τότε δεν υπάρχουν έσοδα, άρα θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει η αποπληρωμή τους «έντοκα» αν καταλάβαμε καλά.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου