Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε 26χρονο για μεταφορά αλλοδαπών

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε 26χρονο για μεταφορά αλλοδαπών

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε 26χρονο για μεταφορά αλλοδαπών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5326 ΦΟΡΕΣ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε χθες από την αρμόδια Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου σε 26χρονο αλλοδαπό για τη μεταφορά 16 ατόμων από τα τουρκικά παράλια στην περιοχή μας.

Ο εντοπισμός και η διάσωση των αλλοδαπών έγινε προχθές τις πρώτες πρωινές ώρες από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου που εντόπισε τη βάρκα στην οποία επέβαιναν τα 16 άτομα με τον διακινητή τους και βρισκόταν σε δυσχερή θέση.

Πιο αναλυτικά, η πληροφορία την οποία είχε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, αφορούσε την ύπαρξη βάρκας με ικανό αριθμό αλλοδαπών, να βρίσκεται σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου.

Άμεσα, στο σημείο μετέβη περιπολικό πλοίο Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε ταχύπλοο σκάφος σε δυσχερή θέση με δεκαεπτά (17) αλλοδαπούς (13 άνδρες, 03 γυναίκες και 01 αγόρι). Στη συνέχεια, τους περισυνέλλεξε και τους μετέφερε στο λιμάνι της Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 26χρονος αλλοδαπός εκ ων ανωτέρω, ως διακινητής και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του παραπέμφθηκε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών στην Καλλιθέα
Συνολικά 25 άτομα ήρθαν από τις γειτονικές ακτές στη Ρόδο με βάρκα που σχεδόν βυθίστηκε κοντά στην ακτή των Πηγών Καλλιθέας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να διασωθούν δύο εξ αυτών που δεν είχαν προλάβει να βγουν στη στεριά!

Πιο αναλυτικά όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος προχθές τις πρώτες πρωινές ώρες ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών στην ακτή Πηγών Καλλιθέας της Ρόδου, καθώς και για ημιβύθιση σκάφους (α.λ.σ.) κοντά στην ακτή.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν περιπολικό πλοίο Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., Α/Κ σκάφος και δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο super puma.

Το περιπολικό πλοίο εντόπισε στην εν λόγω περιοχή δύο (02) αλλοδαπούς, κοντά σε μία ημιβυθισμένη φουσκωτή βάρκα, τους περισυνέλλεξε και στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν στο ανωτέρω ναυαγοσωστικό σκάφος και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ρόδου.

Παράλληλα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, εντόπισαν από ξηράς είκοσι τρία (23) άτομα, στην παραλία Πηγών Καλλιθέας και τους περισυνέλλεξαν.

Συνολικά, μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου είκοσι πέντε (25) αλλοδαποί (09 άνδρες, 10 γυναίκες, 04 αγόρια και 02 κορίτσια), όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ δύτης εκτέλεσε υποβρύχια έρευνα στο σημείο της ημιβυθισμένης λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου