Δυναμική προσέγγιση της Ρόδου στην αγορά της Ινδίας

Δυναμική προσέγγιση της Ρόδου στην αγορά της Ινδίας

Δυναμική προσέγγιση της Ρόδου στην αγορά της Ινδίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2906 ΦΟΡΕΣ

Ο πρωτεργάτης στην αγορά της Ινδίας για τη χώρα μας είναι αυτή τη στιγμή η Ρόδος, σύμφωνα με τους αρμοδίους του ΠΡΟΤΟΥΡ και φιλοδοξία είναι να πάρει η χώρα μας και η περιοχή μας μερίδιο από την πολυπληθέστερη τουριστική αγορά στον κόσμο, αρκεί να απαλειφθεί το εμπόδιο της βίζας, που χορηγείται φειδωλά.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν με αφορμή την επίσκεψη στη Ρόδο της προσωπικότητας της ινδικής αγοράς, κας Βίνα Πατίλ μετά του συζύγου της κ. Σουντίρ Πατίλ, ιδιοκτητών ενός από τα τρία μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία στην Ινδία και του μεγαλύτερου που φέρνει κόσμο στην Ελλάδα, του Veena World.


Για τις προσπάθειες προσέγγισης της ινδικής τουριστικής αγοράς αλλά και για τα όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα, μίλησαν χθες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Θανάσης Βυρίνης, ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης, ο επικεφαλής του τομέα πολιτισμού του Ελληνοϊνδικού Επιμελητηρίου κ. Νίκος Καβαλέρος και βέβαια οι ιδιοκτήτες του πρακτορείου. Παρούσα ήταν και η κα Νικολέτα Βασιλειάδου από το πρακτορείο Travel Factory, το οποίο είναι αυτό που έφερε για πρώτη φορά κόσμο από την Ινδία και συνεργάζεται με το Veena World.


Καταρχάς ο κ. Βυρίνης είπε ότι η κυρία και ο κ. Πατίλ βρίσκονται εδώ για μία τριήμερη περιοδεία στην περιοχή μας αλλά και σε όλη τη χώρα και φιλοδοξία είναι να ανοίξει ο τουρισμός από την Ινδία καθώς είναι μία χώρα η οποία έχει περίπου 1,6 δις πληθυσμό και από αυτούς γύρω στα πενήντα εκατομμύρια ταξιδεύουν.

«Θεωρούμε ότι έχουν την κουλτούρα η οποία ταιριάζει στα ποιοτικά στοιχεία του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου, δεν τους ενδιαφέρει ο ήλιος και η θάλασσα, τους ενδιαφέρουν οι αρχαιότητες, τους ενδιαφέρει η ιστορία, η γαστρονομία.

Επομένως, θεωρούμε ότι η Ρόδος έχει όλα τα στοιχεία τα οποία είναι ελκυστικά για τους Ινδούς», είπε ο κ. Βυρίνης. Σημείωσε, ακόμη, ότι αυτές τις ημέρες επισκέπτεται τη χώρα μας και ο Ινδός πρωθυπουργός.

 

Η επίσκεψη των τουριστικών πρακτόρων στο νησί μας εντάσσεται στο πλαίσιο κάποιων ενεργειών για να διευρυνθεί η τουριστική αγορά μιας και η Ρόδος φαίνεται ότι ικανοποιεί όλα τα εχέγγυα για να αποτελέσει έναν προορισμό ο οποίος δεν θα είναι για μία φορά αλλά για επαναλαμβανόμενους Ινδούς επισκέπτες.
Από την πλευρά του ο κ. Τσιλιγκίρης έκανε λόγο για μία πολύ ιδιαίτερη ημέρα που θα μνημονεύεται στο τουριστικό μέλλον της Ρόδου καθώς βρίσκεται εδώ ο μεγαλύτερος tour-operator της Ινδίας, που δραστηριοποιείται στο Μουμπάι.

Όπως είπε, πρόκειται για την πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο και ταχύτατα αναπτυσσόμενη και πενήντα εκατομμύρια Ινδοί ταξιδεύουν στην Ευρώπη. «Θέλουμε αυτούς τους ανθρώπους να τους μάθουμε που βρίσκεται η Ελλάδα και η Ρόδος.

Έχουμε ήδη επισκέπτες από την Ινδία, από το Veena World, και προγραμματισμένα γκρουπ τα οποία συνεχίζουν και έρχονται μέχρι και τον Δεκέμβριο ακόμα, ενώ έχουμε και πάρα πολλά γκρουπ για το 2023», είπε ο κ. Τσιλιγκίρης και θύμισε, στη συνέχεια, ότι, αυτό, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2023, με την παρουσία του ΠΡΟΤΟΥΡ στην έκθεση στο Νέο Δελχί.

«Θεωρώ ότι καταφέραμε πάρα πάρα πολλά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και έχουμε βάλει τη Ρόδο μέσα στην τουριστική αγορά της Ινδίας, γεγονός που πριν από έξι μήνες φάνταζε άπιαστο όνειρο και αρκετοί Ινδοί δεν ήξεραν… που βρίσκεται η Ρόδος!», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Η Ρόδος είναι αυτή τη στιγμή ο πρωτεργάτης στην αγορά της Ινδίας. Εμείς οδηγούμε το τουριστικό άλογο εκ μέρους της Ελλάδας.

Είμαστε σε πολύ στενή συνεργασία με τον ΕΟΤ, θα είμαστε του χρόνου σε δύο εκθέσεις στην Ινδία και σύντομα πιστεύουμε ότι θα έχουμε ακόμα περισσότερο κόσμο στο νησί μας».

Πολύ σημαντικό είναι ακόμη ότι πρόκειται για τουρισμό της χαμηλής περιόδου και είναι πιθανόν η αξία ενός πελάτη να είναι ένα επί πέντε.

Ο κ. Καβαλέρος, ανέφερε και εκείνος ότι όντως από τον Φεβρουάριο η κίνηση που έκαναν να βρεθούν στην έκθεση στο Νέο Δελχί απέδωσε καρπούς. Διότι έχουν βρεθεί ήδη πάνω από χίλιοι Ινδοί στο νησί, αθόρυβα, από τον Μάρτιο μέχρι και τα τέλη Ιουνίου, και περίπου άλλοι χίλιοι έχουν κλείσει να έρθουν στη Ρόδο από τέλος Σεπτέμβρη μέχρι και την πρωτοχρονιά.

Ήδη για το 2024 οι κρατήσεις είναι πάρα πολλές, αφού πλέον δεν είναι μόνο ένα γραφείο που πουλάει τη Ρόδο αλλά όλοι οι μεγάλοι tour operators έχουν συμπεριλάβει τη Ρόδο στα προγράμματά τους, πάντα στη χαμηλή και τη μεσαία περίοδο.


Είπε, ακόμη, ότι οι τουρίστες από την Ινδία κάνουν πολλές δραστηριότητες και δεν μένουν μέσα στο ξενοδοχείο, κάτι που θα είναι πάρα πολύ καλό έσοδο.

Σίγουρα, όμως, απαιτείται μία πιο έντονη παρουσία της χώρας μας για να δώσουμε περισσότερες βίζες αφού χαρακτηριστικό είναι ότι η Ελλάδα έχει δώσει 45 χιλιάδες βίζες για φέτος ενώ η ζήτηση είναι 1,1 εκατομμύρια! Έχουν κάνει ήδη το αίτημα και ως Επιμελητήριο πιέζουν τα αρμόδια Υπουργεία να υπάρξει παράρτημα της πρεσβείας μας στην Βομβάη, που είναι το βασικό μέρος που ταξιδεύουν οι πελάτες λόγω της οικονομικής τους στάθμης.


Από την πλευρά της η κα Βίνα Πατίλ, είπε καταρχάς ότι απολαμβάνουν την ελληνική φιλοξενία και έχουν επισκεφθεί τη Σαντορίνη , τη Μύκονο και τώρα τη Ρόδο, που είναι μία πρόταση για διακοπές που πιστεύει πάρα πολύ ότι θα αρέσει στην ινδική αγορά.

Αμέσως μετά την πανδημία και τις επαφές που υπήρξαν, ξεκίνησαν να περιλαμβάνουν τη Ρόδο στα προγράμματά τους και με μεγάλη έκπληξη ανακάλυψαν ότι ήταν ένας προορισμός -εξίσου πολύ ωραίος με τους άλλους ελληνικούς προορισμούς, ίσως και καλύτερος- και το πρώτο γκρουπ που ήρθε ήταν από κυρίες που επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και αυτό τους έδωσε το έναυσμα να περιλάβουν τη Ρόδο σε όλα τα τουριστικά προγράμματά τους για την Ελλάδα. Τόσο ο κ. Τσιλιγκίρης όσο και ο κ. Καβαλέρος, σημείωσαν, τέλος, ότι έχουμε ένα τουριστικό προϊόν που το αγαπούν οι Ινδοί με όλες τις δραστηριότητες που περιλαμβάνει.

Μάλιστα, ενώ στο Λονδίνο και στο Παρίσι μένουν ένα και δύο βράδια και σε άλλους προορισμούς στη χώρα μας τρεις βραδιές, στη Ρόδο θέλουν να αυξήσουν τις ημέρες παραμονής τους.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού