Ομαλοποιείται η τουριστική κίνηση στη Ρόδο

Ομαλοποιείται η τουριστική κίνηση στη Ρόδο

Ομαλοποιείται η τουριστική κίνηση στη Ρόδο

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6628 ΦΟΡΕΣ

Πίσω της φαίνεται ότι έχει αφήσει η Ρόδος τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς στον τουρισμό μιας και οι πληρότητες αυτή τη στιγμή στα ξενοδοχεία αγγίζουν το 90%-95% και η κίνηση θα είναι ανεβασμένη στο κλείσιμο της σεζόν η οποία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Νοέμβριο.

Τα παραπάνω ανέφερε σε δηλώσεις του χθες ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Θανάσης Βυρίνης. Είπε, καταρχάς: «Έχουμε μπει σε μία ομαλή πλέον εκκίνηση όσο αφορά στις ροές και τις αφίξεις που έχουμε στο νησί μας μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Οι αριθμοί λένε ότι είμαστε σχεδόν στα περυσινά επίπεδα. Έχουμε γύρω στους 120 με 130 χιλιάδες επισκέπτες κάθε εβδομάδα. Επομένως, η μείωση την οποία συναντήσαμε τον Ιούλιο θεωρώ ότι μέχρι τον Νοέμβριο ίσως και να καταφέρουμε να την καλύψουμε».

Όπως είπε, αντιλαμβάνονται ότι οι τιμές τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, όσον αφορά στα ξενοδοχεία, δεν θα είναι ίδιες με τις τιμές με τις οποίες ζημιώθηκαν τον Ιούλιο.

Ωστόσο προσπαθούν και μέσα από τον δήμο, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, φιλοξενώντας κάθε εβδομάδα δημοσιογράφους από τις κυριότερες αγορές της Ευρώπης (σ.σ. Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία κ.λπ.). Όσον αφορά στα ξενοδοχεία, αυτή τη στιγμή, στο βόρειο συγκρότημα, έχουν πληρότητες πάνω από 95%.

Στη Νότια Ρόδο, αυτά που επλήγησαν-εκτός από τρία που δεν έχουν καταφέρει ακόμη να λειτουργήσουν και ευελπιστούν ότι μέχρι τέλη Αυγούστου- αρχές Σεπτέμβρη θα λειτουργούν και αυτά-έχουν μία πληρότητα της τάξεως του 80%.

Επομένως, μεσοσταθμικά η Ρόδος βρίσκεται γύρω στο 90%-95%. Και είπε, ακόμη ο αντιδήμαρχος:
«Με την καταστροφή την οποία υπέστη το νησί, νομίζω ότι είμαστε πλέον στη φάση που έχουμε ξεπεράσει και τα όποια προβλήματα, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε δώσει την εικόνα στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι η Ρόδος είναι βιώσιμη, είναι λειτουργήσιμη και ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα για οποιονδήποτε επισκέπτη θέλει να επισκεφθεί το νησί μας».

Τέλος, σχετικά με το πως διαμορφώνεται η σεζόν από εδώ και πέρα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι κρατήσεις όχι μόνο γίνονται ομαλά αλλά υπάρχει και ένα peak για τον Σεπτέμβριο και για τον Οκτώβριο. Τα προγνωστικά λένε ότι μέχρι μέσα Νοεμβρίου θα έχουμε έναν πολύ ικανοποιητικό αριθμό. Μάλιστα, υψηλόβαθμο στέλεχος της TUI έχει δεσμευτεί ότι για φέτος θα πάει μέχρι τέλος Νοεμβρίου και για του χρόνου έχει δώσει το μήνυμα ότι θα προωθηθεί η Ρόδος μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου