Αγώνας δρόμου σε δήμο και περιφέρεια για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων

Αγώνας δρόμου σε δήμο και περιφέρεια για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων

Αγώνας δρόμου σε δήμο και περιφέρεια για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3266 ΦΟΡΕΣ

Σε αναβρασμό βρίσκονται αυτή την περίοδο τα «στρατηγεία» των παρατάξεων που θα κατέλθουν στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές-από τις οποίες μας χωρίζει ένας μήνας και κάτι-καθώς οι επόμενες έξι ημέρες είναι καθοριστικές μιας και η 31η Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των συνδυασμών στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το στίγμα του προεκλογικού αγώνα για την παράταξη «Με δύναμη για τη Ρόδο» του νυν δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, έδωσε χθες, σε δηλώσεις του στον Ρ/Σ «Realvoice» ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου κ. Στράτος Καρίκης. O ίδιος υποστήριξε μάλιστα με βεβαιότητα ότι η παράταξή τους θα κερδίσει τις εκλογές για τον δήμο της Ρόδου από τον α’ γύρο και με ποσοστό άνω του 50%!


Ο κ. Καρίκης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο συνδυασμός του σημερινού δημάρχου όχι μόνο θα είναι πλήρης αλλά θα φθάσει το…μυθικό νούμερο των 500 ατόμων και θα στελεχώνεται, μάλιστα, από ηχηρά ονόματα.


Σύμφωνα με τον ίδιο, την ερχόμενη Δευτέρα 28 Αυγούστου, αναμένεται να καταθέσουν τον συνδυασμό τους, ο οποίος θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση με κεντρική ομιλία στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ακόμη, στις ίδιες δηλώσεις, απαντώντας στη Νομαρχιακή Επιτροπή νότιας Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι στην Αυτοδιοίκηση δεν χωράνε ταμπέλες ενώ θα καλωσόριζε και άλλη σύμπραξη-εκτός από αυτήν των κ. κ. Σάββα Διακοσταματίου και Γιάννη Φλεβάρη-με την παράταξή τους, όπως αυτήν της παράταξης του κ. Βάιου Καλοπήτα «Μαζί για τη Ρόδο».


Μετά και την επισημοποίηση των προσχωρήσεων αυτών, από επτά παρατάξεις που ήταν αρχικά να διεκδικήσουν τον δήμο της Ρόδου, έχουν μείνει πέντε μέχρι στιγμής, δηλαδή του κ. Καμπουράκη «Με δύναμη για τη Ρόδο», του κ. Νίκου Γερονικόλα «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας, του κ. Αλέξανδρου Κολιάδη «Ένα-Ενωμένοι Αλλάζουμε», του κ. Καλοπήτα «Μαζί για τη Ρόδο» και του κ. Τάκη Πότσου «Λαϊκή Συσπείρωση».


Οι μέρες μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη…δεν φθάνουν για τα «εκλογομαγειρεία» των περισσότερων παρατάξεων καθώς έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να «κλείσουν» τους συνδυασμούς, πράγμα καθόλου εύκολο δεδομένου από τη μία του μεγάλου αριθμού υποψηφίων με τους οποίους θα πρέπει να τα στελεχώσουν και από την άλλη της ψηφοσυλλεκτικής δυναμικής που θα πρέπει να έχουν αυτοί.


Οι περισσότεροι συνδυασμοί, λοιπόν, ανακοινώνουν υποψηφίους…με δόσεις, όλοι όμως κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για υποψηφίους που αναμένεται να ανακοινώσουν την τελευταία στιγμή, για ευνόητους λόγους, μιας και ο ανταγωνισμός μεταξύ των παρατάξεων για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό τους με τους «καλύτερους» υποψηφίους, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, κάθε μέρα γίνεται και πιο έντονος.


Όπως και να έχει πάντως, Κυριακή κοντή γιορτή: σε έξι μέρες ο Ροδιακός λαός θα γνωρίζει και πόσοι θα είναι τελικά οι υποψήφιοι που θα μπουν στην κούρσα για να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο της Ρόδου και ποιοι θα στελεχώνουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Σύμπραξη Καμπουράκη- Διακοσταματίου
Τη σύμπραξή τους ενόψει των δημοτικών εκλογών αλλά και την επόμενη μέρα της Ρόδου ανακοίνωσαν ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ρόδος για όλους» κ. Σάββας Διακοσταματίου.


Με απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας του συνδυασμού «Ρόδος για όλους», αποφασίστηκε η σύμπραξη των δύο παρατάξεων με τη συμμετοχή του ίδιου του κ. Διακοσταματίου και μεγάλης ομάδας στελεχών του Συνδυασμού στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Με δύναμη για τη Ρόδο» του Δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη.
Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ο κ. Σάββας Διακοσταματίου δήλωσε:
Αν κάτι έδειξε η πρόσφατη περιπέτεια που έζησε το νησί μας, είναι ότι στις κρίσιμες ώρες αυτό που χρειάζεται είναι ενότητα, συνεργασίες και καθαροί στόχοι. Αυτές τις αρχές υπηρετώ σε όλη μου τη διαδρομή στην Αυτοδιοίκηση και αυτές χαρακτηρίζουν και τους συνεργάτες μου στον Συνδυασμό «Ρόδος για όλους».


Η φιλοδοξία μας στις ερχόμενες εκλογές δεν ήταν να αποτελέσουμε μία ακόμα ψηφίδα ενός κατακερματισμένου εκλογικού τοπίου, αλλά να συμβάλουμε στη δημιουργία ευρύτερων αυτοδιοικητικών συνασπισμών, για να πάμε τη Ρόδο μπροστά. Με τον δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη την τετραετία που πέρασε άλλοτε συγκρουστήκαμε και άλλοτε συνεργαστήκαμε. Ασκήσαμε κριτική όπου θεωρήσαμε ότι τα πράγματα δεν πήγαν καλά, στηρίξαμε όμως και αρκετές δράσεις του που στόχευαν στο καλό της Ρόδου.


Η κριτική μας αφορούσε κυρίως στη διαχείριση της καθημερινότητας. Του αναγνωρίζουμε ωστόσο ότι δρομολόγησε την επίλυση ζητημάτων που βάλτωναν για χρόνια, ότι είχε καθοριστική συμβολή στην ενίσχυση του Τουρισμού στη Ρόδο μας και κυρίως ότι κατά κανόνα λειτούργησε συναινετικά ως δήμαρχος.


Έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το νησί μας, ο Συνδυασμός μας «Ρόδος για όλους» αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία την εκλογική σύμπραξη με τον Συνδυασμό «Με δύναμη για τη Ρόδο» του Αντώνη Καμπουράκη, με τη συμμετοχή μεγάλης ομάδας στελεχών μας στο ψηφοδέλτιό του.
Η σύμπραξή μας έχει συγκεκριμένες κατευθύνσεις στις οποίες όλοι δεσμευτήκαμε:

Την ανοιχτή διαβούλευση, συλλογικότητα και διαφάνεια σε όλες τις δράσεις του δήμου. Την αποτελεσματικότερη διοίκηση του δήμου, ιδίως σε ζητήματα καθημερινότητας. Την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων, ιδίως στην περιφέρεια της Ρόδου. Τη διεκδίκηση από την Πολιτεία όλων όσων η Ρόδος δικαιούται.


Με αυτές τις αρχές θα πορευτούμε για να αφήσουμε πίσω όσα μας ενόχλησαν και να φτιάξουμε μια ακόμα καλύτερη Ρόδο που αξίζουμε. Ενωμένοι κερδίζουμε!
Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε:


Ευχαριστώ θερμά τον Σάββα Διακοσταματίου και τους συνεργάτες του από τον Συνδυασμό «Ρόδος για όλους» για την απόφασή τους να συμπράξουν μαζί μας και να προχωρήσουμε ενωμένοι στην επόμενη μέρα της Ρόδου μας. Είναι όλοι τους στελέχη με ικανότητες, γνώση των τοπικών θεμάτων και πολλοί εξ αυτών έχουν πολύτιμη εμπειρία διοίκησης.


Είμαι χαρούμενος που θα προχωρήσουμε μαζί και βέβαιος ότι η συνεισφορά τους θα είναι πολύτιμη όχι μόνο για την εκλογική μας νίκη, αλλά κυρίως για την επόμενη μέρα, όταν θα πρέπει να διαχειριστούμε μία σειρά ζητημάτων που θα κάνουν τη Ρόδο μας ακόμα καλύτερη.


Είναι για εμένα ιδιαίτερα σημαντικό ότι σε μία κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας, η παράταξή μας γίνεται πόλος συνάντησης και συνεργασίας ευρύτερων δυνάμεων της Ρόδου μας. Με ενότητα, καθαρούς στόχους και γυρίζοντας την πλάτη στην τοξικότητα και τον διχασμό, προχωράμε μπροστά. Με δύναμη για τη Ρόδο. Για μία Ρόδο για όλους!

Περιφέρεια
Στην περιφέρεια ο προεκλογικός αγώνας έχει ανεβάσει τους τόνους το τελευταίο διάστημα, με ανταλλαγή ανακοινώσεων ανάμεσα στην περιφερειακή αρχή και ανθυποψηφίους του νυν περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου.
Ο τελευταίος, πάντως, φαίνεται… «χαλαρός» ως προς τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του το οποίο έχει ανακοινώσει σχεδόν στο εκατό τοις εκατό. Υπενθυμίζεται ότι ο νυν περιφερειάρχης έχει λάβει ήδη στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία. Το ψηφοδέλτιό του είναι πολυσυλλεκτικό καθώς στελεχώνεται και από υποψηφίους που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους και συμπορεύονται με την παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο».


Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Νικηφόρος Παπανικόλας, ως γνωστόν έχει λάβει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του πριν από μερικές μέρες και έχει ξεκινήσει να ανακοινώνει, σταδιακά, τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του τόσο στις Κυκλάδες όσο στα Δωδεκάνησα, με την παράταξη «Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο», ανεβάζοντας κι εκείνος ρυθμούς καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.


Η κα Χρύσα Καραγιάννη, τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε και επίσημα από τον πολιτικό της χώρα, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως η υποψήφια περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, την οποία στηρίζει στις επερχόμενες εκλογές και έχει ξεκινήσει και εκείνη αγώνα δρόμου για να στελεχώσει το ψηφοδέλτιό της παράταξής της, «Ανοιχτοί Ορίζοντες για το Νότιο Αιγαίο», ανακοινώνοντας υποψηφίους καθημερινά.


Ο υποψήφιος με τη στήριξη του ΚΚΕ επίσης κος Γιάννης Αγγέλου, με την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», έχει ήδη ξεκινήσει με τη συνεργασία στελεχών της Αυτοδιοίκησης σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, τις διαδικασίες για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου στο Νότιο Αιγαίο. Σημειώνεται ότι παραδοσιακά η «Λαϊκή Συσπείρωση»…δεν βιάζεται να ανακοινώσει τα ψηφοδέλτιά της αλλά δεν έχει και πρόβλημα στελέχωσής τους.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»