Νύχτες τρόμου και πυροβολισμοί στην περιοχή των Ρομά στο Καρακόνερο

Νύχτες τρόμου και πυροβολισμοί στην περιοχή των Ρομά στο Καρακόνερο

Νύχτες τρόμου και πυροβολισμοί στην περιοχή των Ρομά στο Καρακόνερο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3288 ΦΟΡΕΣ

Υπό το καθεστώς φόβου και τρόμου ζουν δεκάδες οικογένειες στο Κάτω Ροδίνι

Δεν έχουν προηγούμενο τα περιστατικά που καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή του καταυλισμού των αθίγγανων στο Καρακόνερο καθώς για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες, έπεσαν και πάλι πυροβολισμοί το βράδυ της Πέμπτης, γεγονός που προκάλεσε φόβο και τρόμο στους κατοίκους οι οποίοι άρον – άρον κλείστηκαν στα σπίτια τους.

Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» κάτοικοι της περιοχής, υποστήριξαν ότι η κατάσταση πλέον δεν έχει προηγούμενο και ότι το βράδυ της Πέμπτης, ενώ ο κόσμος βρισκόταν στα μπαλκόνια του με τις οικογένειές τους, αναγκάστηκαν να μπουν και να κλειστούν στα σπίτια τους καθώς από τον καταυλισμό των Ρομά, ακούστηκαν περισσότεροι από 10 πυροβολισμοί.

Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι κάποιοι από τους πυροβολισμούς αυτούς ήταν κατά ριπάς(!) γεγονός που προβληματίζει έντονα τις αρμόδιες αρχές.

Στο σημείο κλήθηκε για ακόμα μια φορά η αστυνομία (παρόμοιο περιστατικό με κυνηγετικό όμως όπλο είχαμε και πριν από ελάχιστες μέρες) στελέχη της οποίας εντόπισαν μάλιστα και μία σφαίρα που ήταν καρφωμένη σε τοίχο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε σε παρακείμενο οίκημα μια βολίδα η οποία εντοπίστηκε και παραδόθηκε στους αστυνομικούς, η οποία εκτιμάται ότι προέρχεται από παλιό 45άρι περίστροφο.

Το περιστατικό έγινε στις εννέα και μισή το βράδυ της Πέμπτης και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εμπλέκονται τρία άτομα (Ρομά) που διαπληκτίστηκαν με αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς, ηλικίας 35 ετών ν’ αρχίσει να πυροβολεί.

Από αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση, αναζητούνται ο 35χρονος και άλλοι δύο ομόφυλοί του όμως κανείς δεν συνελήφθη μέχρι κι εχθές το απόγευμα.

Εκτός από την αυξημένη παραβατικότητα στην ευρύτερη περιοχή από ορισμένα μέλη του καταυλισμού (διαρρήξεις, φασαρίες, καύση τοξικών υλικών κ.λπ.) το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφονται και αυξημένα περιστατικά επιθετικότητας σε διερχόμενους οδηγούς δικύκλων και Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Στο έλεος των αντιμαχόμενων ομάδων Ρομά ολόκληρη η περιοχή
Κάτοικοι της περιοχής, που βρίσκονται πλέον σε απόγνωση, υποστηρίζουν ότι εδώ και χρόνια, αργά αλλά σταθερά εδραιώνεται ολοένα και περισσότερο το... «αυτόνομο κρατίδιο» παραβατικές ομάδες των Ρομά στην περιοχή Καρακόνερο της πόλεως Ρόδου, προκαλώντας έτσι καθημερινά ολοένα και περισσότερο την οργή των κατοίκων αλλά και των διερχόμενων οδηγών.

Τα περιστατικά, ολοένα και πολλαπλασιάζονται σε καθημερινή βάση, αφού μόνο στη διάρκεια του τελευταίου διημέρου, στην περιοχή εκτυλίχθησαν τρεις τέτοιες περιπτώσεις, οι οποίες και αναφέρθηκαν αντίστοιχα.

Οι καταγγελίες που γίνονται σχεδόν καθημερινά, είναι απίστευτες: Από την καύση πλαστικών υλικών και σκουπιδιών που «πνίγουν» στον καπνό την ευρύτερη περιοχή, μέχρι τις περιπτώσεις αρπαγής τσαντών, παρενόχλησης, διαρρήξεων και παραβατικότητας με δράστες ανήλικους (και όχι μόνο) κατοίκους του καταυλισμού.

Αυτή τη φορά, η διένεξη που έφερε... πυροβολισμούς και όπλα, φαίνεται ν’ αντιστοιχεί σε αντιμαχόμενες ομάδες των Ρομά του καταυλισμού στο Καρακόνερο, με άλλη ομάδα που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι και μιλούν για καταστάσεις εκτός ελέγχου, οι οποίες αργά ή γρήγορα θα προκαλέσουν θύματα. «Το γεγονός μέχρι σήμερα ότι δεν έχουμε θρηνήσει θύματα από τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή, οφείλεται πιθανόν σε σύμπτωση και τίποτα περισσότερο.

Οι Αρχές οφείλουν επιτέλους να λάβουν μέτρα-το κακό δεν θα αργήσει να γίνει
Τα περιστατικά που αναφέρονται στις Αρχές είναι αναρίθμητα τα τελευταία χρόνια. Όπως επίσης και οι φωτιές για τις οποίες έχουν κληθεί εκατοντάδες φορές οι πυροσβέστες μας, μέρα και νύχτα.

Όσοι Ροδίτες ή κάτοικοι της περιοχής κινούνται πέριξ του... «αυτόνομου κρατιδίου», γνωρίζουν πολύ καλά ότι έτσι και καθυστερήσουν στο φανάρι ειδικά τις βραδινές ώρες, περάσουν ή σταματήσουν για οποιονδήποτε λόγο κοντά στον καταυλισμό, τότε κινδυνεύουν.

Η περίπτωση με την πολλαπλή παραβατικότητα των αθίγγανων αποτελεί μόνιμο βραχνά για χιλιάδες κατοίκους της περιοχής αλλά και χιλιάδες διερχόμενους σε καθημερινή βάση.

Στα όρια απόγνωσης, βρίσκονται επίσης κι οι επιχειρηματίες (όσοι άντεξαν κι απέμειναν) που έχουν κάνει τις επιχειρήσεις τους «στρατόπεδα» για να τις προφυλάξουν από τις επιθέσεις και τις διαρρήξεις.

Η οργή φουντώνει και συσσωρεύεται ολοένα και περισσότερο και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση. Σημειώνεται ότι μέσω του δικηγόρου κ. Μιχάλη Κόκκινου, είχε κατατεθεί στα δικαστήρια της Ρόδου πριν από μερικά χρόνια, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και για τα μέτρα που δεν ελήφθησαν εδώ και πολλά χρόνια αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτε.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας