Φλας στο παρελθόν, 1963: Θα έλθουν περισσότεροι Αμερικανοί τουρίσται εις Ρόδον το 1964

Φλας στο παρελθόν, 1963: Θα έλθουν περισσότεροι Αμερικανοί τουρίσται εις Ρόδον το 1964

Φλας στο παρελθόν, 1963: Θα έλθουν περισσότεροι Αμερικανοί τουρίσται εις Ρόδον το 1964

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 338 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Πέμπτη 29 Αυγούστου 1963
Αριθ. Φύλλου 3720

Θα έλθουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΤΟ 1964
Ως πληροφορούμεθα από του προσεχούς Απριλίου εκτός των άλλων πλοίων, θα προσεγγίζη με τουρίστας εις Ρόδον και το νέον ατμόπλοιον της εταιρείας Τυπάλδου υπό το όνομα «Μύκονος».

Το νέον ατμόπλοιον είναι αδελφόν σκάφος προς το «Ρόδον» το οποίον προσεγγίζει τακτικώς εις την Ρόδον κατά την εφετεινήν τουριστικήν περίοδον.

Σημειωτέον ότι ένα ποσοστόν των επιβατών-τουριστών της Εταιρείας Τυπάλδου είναι αμερικανοί οι οποίοι αναμένεται ότι κατά το προσεχές έτος θα είναι περισσότεροι, δεδομένου ότι οι αφιχθέντες εφέτος έμειναν κατενθουσιασμένοι από την Ρόδον και εξεφράσθησαν παντού με λίαν επαινετικάς κρίσεις διά την τουριστικήν οργάνωσιν της νήσου.

ΥΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΟΔΟΥ
ΕΠΡΟΤΑΘΗ ΧΘΕΣ Η ΔΙΔΥΜΟΠΟΙΗΣΙΣ ΡΟΔΟΥ-ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ
Να αρθή η φοβία των λαών μας
ΘΑ ΓΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΙΣ ΑΤΤΑΛΕΙΑΝ
Την διδυμοποίησιν των πόλεων Ρόδου και Ατταλείας της Τουρκίας επρότεινε χθες την εσπέραν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης ομιλών εις το Εθνικόν Θέατρον, επ’ ευκαιρία της παρουσίας των εξ Ατταλείας εκδρομέων οι οποίοι παρηκολούθησαν την παράστασιν του δημοτικού μπαλέττου.

Ο κ. Δήμαρχος εδήλωσεν ότι ανέλαβε την πρωτοβουλίαν αυτήν επειδή ανέκαθεν η τοπική αυτοδιοίκησις ήσκησε αποφασιστικόν ρόλον εις παρόμοια θέματα εκάλεσε δε τους Τούρκους εκδρομείς μεταξύ των οποίων παράγοντες και επιστήμονες της πόλεως αυτής της Τουρκίας να εργασθούν και αυτοί διά την άρσιν της φοβίας μεταξύ των δύο λαών, οι οποίοι δύνανται να βαδίσουν από κοινού προς το μέλλον. Επίσης εζήτησεν όπως μήνυμα του μεταφερθή προς τον Δήμαρχον και το δημοτικόν συμβούλιον Ατταλείας, διά να βοηθήσουν την προσπάθειαν.

Εφ’ όσον προωθηθή το θέμα της διδυμοποιήσεως Ρόδου και Ατταλείας, θα πραγματοποιηθή μεγάλη εκδρομή εκ Ρόδου εις Αττάλειαν, κατά την διάρκειαν της οποίας θα γίνουν εορταί και οι εκδρομείς θα γνωρίσουν την τουρκικήν αυτήν πόλιν της Μικράς Ασίας.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΙ’ ΑΓΟΡΑΝ ΣΤΑΦΙΔΟΣ ΕΚ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΔΙ’ ΕΙΣΑΓΩΓΗΝ ΕΙΣ ΙΤΑΛΙΑΝ
ΜΙΚΡΑ ΑΛΛ’ ΕΚΛΕΚΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Μεγάλος εισαγωγικός οίκος της Ιταλίας ενδιαφέρεται να αγοράση την παραγωγήν σταφίδας των χωρίων Καλυθιών, Μαλώνας, Μάσσαρι κ.λπ.

Προς τον σκοπόν αυτόν αφίκετο προ ημερών εις Ρόδον αντιπρόσωπος του εισαγωγικού οίκου όστις ήλθεν εις επαφήν μετά των παραγωγών.
Το θέμα εξητάσθη εν πλάτει και οι παραγωγοί ανέπτυξαν τας απόψεις των προς τον ιταλόν αντιπρόσωπον.

Αι κατ’ αρχήν επιτευχθείσαι συμφωνίαι είναι άκρως ικανοποιητικαί και αναμένεται ότι τελικώς θα τελεσφορήσουν.
Τας απόψεις των ροδίων παραγωγών σταφίδας θα διαβιβάση εις τον οίκον του ο Ιταλός αντιπρόσωπος και αναμένεται ότι η απάντησις θα είναι ευνοϊκή.

Εφ’ όσον αι τελικαί προσφοραί κριθούν ικανοποιητικαί και αρχίσει η εξαγωγή σταφίδας εις Ιταλίαν είναι βέβαιον ότι οι ρόδιοι παραγωγοί θα αρχίσουν να ασχολούνται και με την σταφίδα αφού θα υπάρχη η σχετική ζήτησις από την ιταλικήν αγοράν.

Δέον να σημειωθή ότι η παραγωγή σταφίδος εις Ρόδον δεν είναι μεγάλην, πλην όμως είναι εκλεκτής ποιότητος-ιδίως των Καλυθιών-πράγμα που θα εκτιμηθή από τον ιταλικόν εισαγωγικόν οίκον και θα προβή τελικώς εις την αγοράν.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Ως ανεκοινώθη αρμοδίως από του νέου σχολικού έτους καθιερούνται εις όλα τα Σχολεία ώραι διδασκαλίας της κυκλοφοριακής αγωγής. Τα εν λόγω μαθήματα θα γίνωνται τακτικά, με διδάσκοντας τους αξιωματικούς χωροφυλακής και σκοπόν έχουν την παροχήν οδηγιών εις τους πεζούς μαθητάς, διά την ορθήν κυκλοφορίαν εντός της πόλεως. Λεπτομέρειαι περί των εν λόγω μαθημάτων θα ανακοινωθούν βραδύτερον.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...