ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οριστικοποιήθηκε η προκήρυξη

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οριστικοποιήθηκε η προκήρυξη

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οριστικοποιήθηκε η προκήρυξη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 940 ΦΟΡΕΣ

Την τελική προκήρυξη των πρωταθλημάτων της (και του κυπέλλου) ενόψει της νέας χρονιάς, γνωστοποίησε επίσημα η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου.

Σχετικά με την άνοδο και τον υποβιβασμό στην Α’ Κατηγορία ισχύουν τα ακόλουθα:

«Άνοδος: Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων και την επικύρωση της βαθμολογίας από την Ε.Ε., της Ε.Π.Σ.Δ., η 1η ομάδα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Δωδεκανήσου και συμμετέχει στα play off για την άνοδό της στη Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία.

Υποβιβασμός: Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων οι τρεις τελευταίες ομάδες που θα καταλάβουν την 14η-15η -16η θέση υποβιβάζονται στη Β’ κατηγορία Δωδεκανήσου. Σε περίπτωση που υποβιβαστεί ένας από τους εκπρόσωπους μας στη Γ’ Εθνική τότε θα υποβιβαστεί και τέταρτη ομάδα (δηλαδή η 13η).

Σε περίπτωση που υποβιβασθούν δύο ομάδες από τους εκπροσώπους μας στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, τότε θα υποβιβασθούν πέντε (5) ομάδες στη Β’ Κατηγορία Δωδεκανήσου.

Αν δηλώσουν συμμετοχή λιγότερες ομάδες από αυτές που δικαιούνται, αναπληρώνονται από τους ομίλους της Β’ Κατηγορίας, βάση των κριτηρίων που ισχύουν στα κριτήρια ισοβαθμίας των διεξαγόμενων με ομίλους πρωταθλημάτων της UEFA (Άρθρο 20 παρ. 10 του ΚΑΠ 2023).

Το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου, 2024-2025, θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο, με δεκαέξι (16) ομάδες. Αν και μόνο αν, υποβιβασθεί 3η και 4η ομάδα από την Γ’ Εθνική Κατηγορία, το Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Δωδεκανήσου 2024-2025 θα διεξαχθεί με δεκαεπτά (17) ή δεκαοκτώ (18) ομάδες. (Απόφαση Ε.Θ. Νο15/ 22.08.2023)».

Η Β’ και η Γ’ Κατηγορία
Σχετικά με τη Β’ και τη Γ’ Κατηγορία, ισχύουν τα ακόλουθα:
«Για την άνοδο στην Α’ Κατηγορία Δωδεκανήσου, μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, ανέρχονται τρία (3) Σωματεία.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα δηλαδή:
Ο πρώτος του (Α) πρώτου ομίλου.
Ο πρώτος του (Β) δευτέρου ομίλου.
Ο πρώτος του (Γ) τρίτου ομίλου. (Όμιλος Νήσων).

Σε περίπτωση που δεν υποβιβασθεί καμία ομάδα από τους εκπροσώπους μας στη Γ' Εθνική Κατηγορία και ο Πρωταθλητής Δωδεκανήσου ανέβει στη Γ’ Εθνική μετά τη διαδικασία των play off, τότε ανέρχεται στην Α΄ Κατηγορία Δωδεκανήσου και τέταρτη ομάδα από τους δευτεραθλητές των τριών ομίλων βάση των κριτηρίων που ισχύουν στα κριτήρια ισοβαθμίας των διεξαγόμενων με ομίλους πρωταθλημάτων της UEFA (Άρθρο 20 παρ. 10 του ΚΑΠ 2023).

Υποβιβασμός:
Α. Από τον 1ο και 2ο Όμιλο Ρόδου της Β’ Κατηγορίας, υποβιβάζονται δύο (2) ομάδες συνολικά. Οι δύο τελευταίες ομάδες (ο τελευταίος του 1ου ομίλου και ο τελευταίος του 2ου ομίλου) υποβιβάζονται απευθείας στη Γ΄ Κατηγορία Δωδεκανήσου.

Β. Το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2024-2025 θα διεξαχθεί σε τρεις (3) ομίλους -δύο Ρόδου και έναν Νήσων- με όσες ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής για την περίοδο 2024-2025.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερων κατηγοριών με τη δημιουργία δεύτερων ομάδων σύμφωνα με τον κανονισμό των Β’ Ομάδων Σωματείων της ΕΠΟ, έως και τις 30 Αυγούστου 2023, στην Γ’ Κατηγορία Δωδεκανήσου. Δικαίωμα συμμετοχής στη Γ’ Κατηγορία Δωδεκανήσου έχουν και τα σωματεία που δεν δήλωσαν συμμετοχή την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Στη Γ΄ Κατηγορία Δωδεκανήσου, έχουν δικαίωμα να δηλώσουν και σωματεία ανώτερων κατηγοριών, εφόσον δεν δήλωσαν στην κατηγορία που είχαν δικαίωμα.

Το Πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο ή σε περισσότερους αν δηλώσουν συμμετοχή άνω των δεκατεσσάρων (14) ομάδων.

Α-Προβιβασμός: Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, οι δύο (2) πρώτοι του βαθμολογικού πίνακα ανέρχονται στη Β’ κατηγορία για την περίοδο 2024-2025). (Απόφαση Ε.Θ. Νο15/22.08.2023».

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”

Κλεάνθης Παραδεισίου: «Διαζύγιο» με Κώστα Καλημέρη

Στην 22η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» ο Ματθαίος Μπουρλίδης