Φλας στο παρελθόν, 1963: Τέσσαρα ξενοδοχεία υπάρχουν σήμερον εις Φαληράκι Ρόδου

Φλας στο παρελθόν, 1963: Τέσσαρα ξενοδοχεία υπάρχουν σήμερον εις Φαληράκι Ρόδου

Φλας στο παρελθόν, 1963: Τέσσαρα ξενοδοχεία υπάρχουν σήμερον εις Φαληράκι Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 401 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Παρασκευή 30 Αυγούστου 1963
Αριθ. Φύλλου 3721

ΧΑΡΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΤΕΣΣΑΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΙΣ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΡΟΔΟΥ
Η περιοχή εξελίσσεται
Ένα αξιόλογον τουριστικόν συγκρότημα εδημιουργήθη αθορύβως εις την Ρόδον και συγκεκριμένως εις την γραφικήν περιοχήν Φαληράκι, χάρις εις την ιδιωτικήν πρωτοβουλίαν, η οποία επωφελουμένη της αξίας της περιοχής από φυσικής πλευράς και από της πλευράς των συγκοινωνιακών πλεονεκτημάτων, εδημιούργησε τας προϋποθέσεις διά την πρόοδον του Φαληρακίου.

Απόδειξις της προόδου της περιοχής είναι το γεγονός ότι πολλοί κάτοικοι της Ρόδου, αλλά και ξένοι επροτίμησαν να διέλθουν εφέτος τας διακοπάς των εις το Φαληράκι, εις τα ανεγερθέντα εκεί ξενοδοχεία, πληρίον της θαυμασίας πλάζ, καθώς και της θαλάσσης η οποία έχει βάθος ημίσεως μέτρου εις απόστασιν 100 μέτρων από της ακτής.

Μεταξύ αυτών αρκετοί ξένοι εξέφρασαν την ικανοποίησίν των, διά την άνεσιν των ξενοδοχείων του Φαληρακίου, διά την περιποιητικότητα των κέντρων που υπάρχουν πλησίον της ακτής και δια την δυνατότητα που παρέχετια εις τους διαμένοντας εις την περιοχήν να λαμβάνουν θαλάσσιον λουτρόν τρις ή πεντάκις της ημέρας εις την θάλασσαν δίπλα των.

Ένας εξ αυτών έλεγεν ότι έζησε μίαν εβδομάδα φυσικής ζωής, λαμβάνων θαλάσσιον λουτρόν την πρωΐαν προς της ανατολής, το πρόγευμά του εν συνεχεία, πάλιν μπάνιο μετά, γευματίζων ακολούθως με φρασκότατα ψάρια, αναπαυόμενος την μεσημβρίαν, με μπάνιο πάλιν το απόγευμα και με δείπνον ελαφρόν μαζύ με αγνούς ανθρώπους της περιοχής διά συντροφιά, την εσπέραν.

Σήμερον εις το Φαληράκι υπάρχουν δύο αξιόλογα κέντρα, έχουν ανεγερθή δε και τέσσαρα ξενοδοχεία. Το «Πτί μόν Ρεπό» του κ. Βασ. Ιατρίδη 20 κλινών, το ξενοδοχείον Κων. Γαλατά 20 κλινών, το ξενοδοχείον Δημητρίου Γαλατά 10 κλινών και το του Μιχ. Χατζηδιάκου 20 κλινών.

Δηλαδή σήμερον το Φαληράκι διαθέτει 70 κλίνας ξενοδοχείων και πανσιόν. Αλλά συντόμως θα προστεθούν και άλλα διότι πολλοί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον διά τοποθέτησιν κεφαλαίων εκεί.

Το γεγονός δε ότι πλησίον του Φαληρακίου ανεγείρεται η έπαυλις του ηθοποιού Άντονυ Κουήν, θα παίξη ασφαλώς κάποιον ρόλον εις την εξέλιξην της περιοχής αυτής, μιας εκ των ωραιοτέρων πράγματι της Ρόδου.

Η Σχολή των υποδηματοποιών θα διαθέτη και οικοτροφείον
Ως πληροφορούμεθα εφέτος πρόκειται και πάλιν να λειτουργήση η Σχολή Υποδηματοποιών εις τας Σχολάς Μαθητείας περισσότερον βελτιωμένη με σύγχρονα μαθήματα κ.λπ.

Η Σχολή θα παρέχει δωρεάν στέγασιν και δις της ημέρας τροφήν. Εις την Σχολήν θα γίνωνται δεκτοί απόφοιτοι Δημοτικού Σχολείου μέχρι 17 ετών και οι υποψήφιοι θα εξετασθούν εις την έκθεσιν ιδεών και την πρακτικήν αριθμητικήν το δεύτεορν δεκαπενθήμερον Σεπτεμβρίου.

ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΝΕΓΕΡΣΙΣ ΟΚΤΩ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
Εν σχέσει προς την αποκατάστασιν των 8 παραπηγματούχων του Αγίου Δημητρίου πληροφορούμεθα ότι επερατώθησαν άπασαι αι προκαταρκτικαί εργασίαι υπό του Κέντρου Κοινωνικής Προνοίας και του επιβλέποντος μηχανικού.
Εντός των ημερών θ’ αρχίση η ανέγεσις των κατοικιών και πιστεύεται ότι θα έχουν περατωθή μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου.

ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗ ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΕΧΩΝ ΗΜΕΡΩΝ
Εντός της εβδομάδος συνεργείον της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών θα επισκεφθή τας κοινότητας Σιαννών και Βατίου προκειμένου να παραλάβη ποσότητας μέλιτος από τους παραγωγούς.

Η Ένωσις, βάσει συμφωνίας με την «Μελισσοκομικήν» θα πωλήση εις αυτήν 20.000 κιλά, εκ των οποίων 10.000 εκ Κω και άνω των 10.000 εκ Ρόδου.
Εφ’ όσον υπάρξουν περισσότερα κιλά από τα συμφωνηθέντα η Ένωσις θα φροντίση διά την διάθεσιν των εις την αγοράν.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...