Απολογισμός ενεργειών της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών από τον αντιδήμαρχο κ. Τάσο Σπανό

Απολογισμός ενεργειών της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών από τον αντιδήμαρχο κ. Τάσο Σπανό

Απολογισμός ενεργειών της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών από τον αντιδήμαρχο κ. Τάσο Σπανό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1322 ΦΟΡΕΣ

Για τις ενέργειες της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών το τελευταίο διάστημα, για τη ΔΕΡΜΑΕ της οποίας έχει δατελέσει πρόεδρος αλλά και για τις εκλογές, μίλησε χθες, σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τάσος Σπανός.

Ο αντιδήμαρχος, καταρχάς, ενημέρωσε ότι οι προμήθειες μέσω του προϋπολογισμού που είχαν ψηφίσει για την ενίσχυση των Δημοτικών Ενοτήτων, έχουν πλέον ολοκληρωθεί, όλες οι συμβάσεις είναι σχεδόν υπογεγραμμένες από τον ίδιο και αυτές αφορούσαν τον αστικό εξοπλισμό (σ.σ. παγκάκια, διάφορα είδη για τα πάρκα, τους κοινόχρηστους χώρους, σιδηρικά, υαλοπίνακες, ξυλεία, χρώματα, μονωτικά, υδραυλικά, ηλεκτρολογικό υλικό, αδρανή υλικά, οικοδομικά υλικά, ασφαλτικά και σκυρόδεμα).

Στο σημείο αυτό, τόνισε:
«Αυτή είναι μία πρακτική η οποία εφαρμόστηκε επί της δικής μας δημοτικής αρχής, του Αντώνη Β. Καμπουράκη, και αγκαλιάστηκε απ’ όλους τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, απ’ όλη την τοπική κοινωνία γιατί, με αυτή την πρακτική, δώσαμε τη δυνατότητα πλέον, αυτονομίας στις τοπικές κοινότητες, ούτως ώστε να έχουν υλικά, να μπορούν ανά πάσα στιγμή, μέσα από αυτές τις προμήθειες, να αγοράζουν υλικά πρώτης ανάγκης (σ.σ. ηλεκτρολογικό, λάμπες, καλώδια κτλ.)». Και συμπλήρωσε: «Ήταν, λοιπόν, μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία την οποία αγκάλιασε η τοπική κοινωνία και είμαι πολύ υπερήφανος που καταφέραμε να την υλοποιήσουμε και να τη θέσουμε στη διάθεση των συνεργατών μας».

Για τους παιδικούς σταθμούς
Είπε, ακόμη, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη προσπάθεια για τους παιδικούς σταθμούς σε όλη την ενότητα της Ρόδου, σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο και αναπληρωτή δημάρχου κ. Στράτο Καρίκη και στα σχολεία και σε συνεργασία και με την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, με τον κ. Πετρίδη. Ήδη, υπέγραψε συμβάσεις για την προμήθεια επίπλων σε παιδικούς σταθμούς αφού αξιολόγησαν τις ανάγκες και έκριναν ότι υπήρχαν συγκεκριμένα πράγματα τα οποία έπρεπε να τοποθετήσουν σ’ αυτούς, αξίας περίπου δώδεκα χιλιάδων ευρώ. Επίσης, συντήρησαν και συντηρούν τις ηλεκτρικές συσκευές σε όλους τους παιδικούς σταθμούς για ευνόητους λόγους.

«Είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από τη λειτουργία της οικονομικής υπηρεσίας, όλων των διευθύνσεων των οποίων προΐσταμαι», είπε ακόμη ο κ. Σπανός και επανέλαβε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά του προς όλους όσοι συνεπλάκησαν στις πρόσφατες διαδικασίες για την καταγραφή όλων όσων χρειαζόμασταν για τις πυρκαγιές, και ιδιαιτέρως το τμήμα προμηθειών του δήμου το οποίο έκανε μία εξαιρετική δουλειά, όπως είπε. Μάλιστα, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και σύντομα θα εκδοθούν τα εντάλματα για το ποσό που ανέρχεται περίπου στα 400 χιλιάδες ευρώ. Ανέφερε κι εκείνος ότι πάρα πολλές επιχειρήσεις, ντόπιες και μη, αρνήθηκαν εκ των υστέρων να κόψουν τιμολόγια για πράγματα που προμηθεύτηκε ο δήμος κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Για τη ΔΕΡΜΑΕ
Με αφορμή την τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο για τη ΔΕΡΜΑΕ, ο κ. Σπανός επανέλαβε ότι ανέλαβε την προεδρία όταν η Εταιρεία είχε δύο ζημιογόνες χρήσεις και ο νόμος λέει ότι την τρίτη χρονιά η Εταιρεία κλείνει. «Αντιλαμβάνεσθε, λοιπόν, τι θα συνέβαινε εάν έκλεινε η αναπτυξιακή εταιρεία η οποία διαχειρίζεται την Κοιλάδα των Πεταλούδων, το Ροδίνι, τις Πηγές Καλλιθέας, το Παλαιοντολογικό του Αρχαγγέλου, το Ακταίον, δηλαδή ό,τι πιο προσοδοφόρο έχει ο τόπος μας», είπε και συνέχισε: «Εγώ και οι συνεργάτες μου πέσαμε με τα μούτρα στη δουλειά, σώσαμε την Εταιρεία χωρίς ν’ ανοίξει μύτη», είπε χαρακτηριστικά. Ακόμη, ανέφερε ότι αύξησαν τα έσοδα και έφεραν την Εταιρεία να γίνει κερδοφόρα, με έσοδα 450 χιλιάδες ευρώ.

Όπως εξήγησε, αυτό που είπε στο δ.σ. είναι ότι άφησε έναν προϋπολογισμό ψηφισμένο 6,3 εκατ. ευρώ περίπου. Είπε, ακόμη, ότι άφησε 650 χιλιάδες ευρώ «ζεστό» χρήμα στα Ταμεία, 350 χιλιάδες ευρώ σε έναν ειδικό λογαριασμό, εξασφαλίζοντας τη μισθοδοσία του προσωπικού για τους νεκρούς μήνες. «Δηλαδή παρέδωσα μία ισχυρά οικονομική επιχείρηση στον διάδοχό μου, τον κ. Κολιάδη», είπε.

Απάντησε, ακόμη, και στην κατηγορία από κάποιους ότι «έκαψαν τη Ρόδο», όπως είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι δεν ευθύνεται ο δήμος ο οποίος είχε τη διοικητική μέριμνα στην οποία είχαν κάνει το καλύτερο δυνατό που μπορούσαν έχοντας πάρει 280 χιλιάδες ευρώ από την κεντρική κυβέρνηση και ξοδεύοντας 1 εκατ. 217 χιλιάδες ευρώ από ίδιους πόρους, συν 400 χιλιάδες ευρώ που ανέφερε συν άλλα 70 χιλιάδες ευρώ.

Κι εκείνο που είπε προς τον κ. Κολιάδη είναι ότι άφησε αυτά τα χρήματα στη ΔΕΡΜΑΕ, ενώ εκείνος είχε τη διαχείριση του ΔΟΠΑΡ και σύμφωνα με το καταστατικό ο δήμος του δίνει τρία εκατ. ευρώ επιχορήγηση κάθε χρόνο, όπως και του ΠΡΟΤΟΥΡ. «Τρία ταμεία διαχειριστήκατε στα οποία με ευέλικτες διαδικασίες λέγατε “ναι” σε όλο τον κόσμο. Πείτε μου λοιπόν αν δώσατε ένα ευρώ για την πυροπροστασία στο μνημείο της Καλλιθέας, για το Ροδίνι, για το Παλαιοντολογικό, για την πυροπροστασία στην Κοιλάδα των Πεταλούδων», είπε προς τον ίδιο, ξεκαθαρίζοντας, όπως τόνισε, ότι δεν μίλησε για κακοδιαχείριση.

Τέλος, όσον αφορά στις εκλογές, είπε ότι δεν ανησυχεί καθόλου και είναι ικανοποιημένος γιατί συνέβαλε στη σύμπραξη με τον κ. Σάββα Διακοσταματίου τον οποίο θεωρεί ότι είναι μία αξιόλογη προσωπικότητα που μπορεί να προσφέρει.

Διαβάστε ακόμη

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια