Γιορτή Κουλουρίας την Παρασκευή στον Αρχάγγελο

Γιορτή Κουλουρίας την Παρασκευή στον Αρχάγγελο

Γιορτή Κουλουρίας την Παρασκευή στον Αρχάγγελο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4106 ΦΟΡΕΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαγγέλου «Αίθωνας» σας προσκαλεί στη Γιορτή Κουλουρίας την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Αρχαγγέλου.

Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου. Την εκδήλωση στηρίζει η Δημοτική Κοινότητα Αρχαγγέλου και τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

«Στη Γιορτή Κουλουρίας θα τραγουδήσει η Χριστίνα Κόζα. Μαζί της οι μουσικοί: Γιάννης Κλαδάκης - λύρα & τραγούδι, Γιώργος Παπουράς - λαούτο & μπουζούκι, Τάσος Κολιός - τύμπανα, Μιχάλης Σαββάκης - ακορντεόν, Κώστας Ρούφας - βιολί, Γιώργος Χατζημανώλης - βιολί.

Στον Αρχάγγελο ο γάμος, ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της κοινωνικής ζωής, συνοδεύεται από μία πλειάδα εθίμων πολλά από τα οποία συνεχίζουν να αναβιώνονται από την πλειονότητα των ζευγαριών αποδεικνύοντας πως η συγκεκριμένη κοινότητα συμβάλλει δυναμικά στη διάσωση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς δημιουργώντας ένα μοναδικό σεντούκι, μία μοναδική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Οι προετοιμασίες της κουλουρίας, του παραδοσιακού φαγητού του αρχαγγελίτικου γάμου, αρχίζουν μέρες πριν τον γάμο, Η κουλουρία αποτελεί το πρώτο πιάτο στο γαμήλιο τραπέζι. Χωρίς αυτή γάμος δε γίνεται.

Σας περιμένουμε για να περάσουμε μαζί ένα όμορφο βράδυ», αναφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαγγέλου «Αίθωνας».

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας