Κλείνουν τα ψηφοδέλτια, ανοίγει το πεδίο μάχης

Κλείνουν τα ψηφοδέλτια, ανοίγει το πεδίο μάχης

Κλείνουν τα ψηφοδέλτια, ανοίγει το πεδίο μάχης

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3299 ΦΟΡΕΣ

Ξεκινά ο αγώνας δρόμου για όλες τις παρατάξεις

Το «κλείσιμο» των ψηφοδελτίων σήμερα, Πέμπτη 31 Αυγούστου, σηματοδοτεί και το εναρκτήριο λάκτισμα της τελικής κούρσας για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου καθώς παρατάξεις και υποψήφιοι φαίνονται πανέτοιμοι γα…«τη μητέρα όλων των μαχών»!


Απόψε, λοιπόν, μέχρι και πέντε λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, θα πρέπει να έχουν κατατεθεί οι συνδυασμοί στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών, διαδικασία που ακολουθείται για πρώτη φορά, μιας και γίνονται όλα ηλεκτρονικά.
Έτσι, από αύριο, Παρασκευή, θα γνωρίζουμε τις παρατάξεις και κυρίως τους υποψηφίους που τελικά θα κατέλθουν στις εκλογές. Μέχρι και απόψε τα μεσάνυχτα, όμως, οι ζυμώσεις στα «στρατηγεία» των παρατάξεων γίνονται σε πυρετώδεις ρυθμούς.


Πάντως, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τις προσθήκες/αφαιρέσεις της τελευταίας στιγμής αφού όλες οι παρατάξεις έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να καταρτίσουν τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό, σύμφωνα πάντα με αυτά που πρεσβεύουν, κυρίως από ψηφοσυλλεκτικής δυναμικής των στελεχών τους.


Σημειώνεται ότι, από 1η μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου, υπάρχει η δυνατότητα για αποχωρήσεις υποψηφίων από τις παρατάξεις, οι οποίοι όμως δεν έχουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι με άλλη παράταξη.


Στον αντίποδα, οι παρατάξεις μπορούν να τους αναπληρώσουν. Από τις 10 Σεπτεμβρίου ξεκινάει και επισήμως η προεκλογική περίοδος. Στα…χαρτιά βέβαια γιατί στην πράξη, ως γνωστόν, έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και τώρα κορυφώνεται!
Οι παρατάξεις που έχουν δηλώσει μέχρι τώρα ότι θα διεκδικήσουν την ψήφο του Ροδιακού λαού είναι, βέβαια, του νυν δημάρχου κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη, «Με δύναμη για τη Ρόδο», του κ. Νίκου Γερονικόλα «Αρχή Οργάνωσης», του κ. Αλέξανδρου Κολιάδη «Ένα-Ενωμένοι Αλλάζουμε», και η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον κ. Τάκη Πότσο.


Όπως είναι φυσικό, το τελευταίο διάστημα, με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν λόγω της σημερινής καταληκτικής ημερομηνίας για τα ψηφοδέλτια, οι ζυμώσεις για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων έφθασαν στο peak τους, με αποκορύφωμα τις συμπράξεις μεταξύ παρατάξεων των οποίων οι επικεφαλής είχαν εκδηλώσει, αρκετό καιρό πριν, την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο.
Από τις ηχηρές είναι η σύμπραξη των κ.κ. Σάββα Διακοσταματίου και Γιάννη Φλεβάρη με την παράταξη του νυν δημάρχου.


Σ’ αυτήν, πάντως, δηλώνουν πανέτοιμοι καθώς από χθες το πρωί έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την ανάρτηση του ψηφοδελτίου στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών, μία διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα της σημερινής ημέρας

. Πάντως, όπως δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου κ. Στράτος Καρίκης, η διαδικασία κατάθεσης του ψηφοδελτίου της παράταξης τους επρόκειτο να ολοκληρωθεί χθες το βράδυ.
Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι το ψηφοδέλτιο της παράταξης του νυν δημάρχου πλαισιώνουν περί τα 400 άτομα!


Σημειώνεται ότι, χθες, ο κ. Καμπουράκης έκανε γνωστό και το εκλογικό του κέντρο που είναι το ίδιο με τις εκλογές του 2019, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 61 και από αύριο, Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου θα είναι ανοιχτό και θα υποδέχεται τους πολίτες. Ο κ. Καμπουράκης είναι ο πρώτος που ανακοινώνει ότι λειτουργεί το εκλογικό του κέντρο, κάτι που επίσης δείχνει τον βαθμό ετοιμότητας της παράταξής του.
Εν τω μεταξύ, αυτό το διάστημα ανακοινώθηκαν και άλλες συμπράξεις, όπως αυτή της παράταξης του κ. Βάιου Καλοπήτα, «Μαζί για τη Ρόδο», με εκείνην του κ. Αλέξανδρου Κολιάδη.


Την κοινή ανακοίνωση υπογράφουν και οι δύο ως επικεφαλής της κάθε παράταξης.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχειρήθηκε και προσέγγιση των κ.κ. Γερονικόλα και Κολιάδη για κοινή κάθοδο στις εκλογές, όμως απέβη άκαρπη καθώς και οι δύο επικεφαλής παρατάξεων επιθυμούν να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο της Ρόδου.


Στην παράταξη του κ. Γερονικόλα, επίσης ξεκίνησαν να αναρτούν το ψηφοδέλτιο από χθες και οι πληροφορίες λένε ότι ο αριθμός των υποψηφίων που έχει συγκεντρώσει ξεπερνά κατά πολύ το μίνιμουμ, που είναι γύρω στα 150 άτομα.
Και στην παράταξη του κ. Κολιάδη, ειδικά μετά τη σύμπραξη με τον κ. Καλοπήτα, η συγκρότηση του ψηφοδελτίου βαίνει προς ολοκλήρωση.


Τη σύμπραξή του με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ανακοίνωσε και ο κ. Μπάμπης Ευθυμιάδης, ο οποίος είναι γνωστός από την ενασχόλησή του με τα κοινά και τα δημοτικά μας τεκταινόμενα καθώς ήταν ο πρώτος πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου με την εφαρμογή του «Καλλικράτη».
Πάντως, μέχρι και σήμερα τα μεσάνυχτα ουδείς μπορεί να αποκλείσει τις όποιες…εκπλήξεις.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας