«Παραμύθι χωρίς όνομα» στη Ρόδο

«Παραμύθι χωρίς όνομα» στη Ρόδο

«Παραμύθι χωρίς όνομα» στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3866 ΦΟΡΕΣ

Στη Ρόδο, η πολυσυζητημένη παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα», για μικρούς και μεγάλους, σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη (που υπογράφει και το κείμενο) και Χριστίνας Κουλουμπή.

Το έργο, που χαρακτηρίζεται ως «η παράσταση της χρονιάς» βασίζεται στο υπέροχο παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα και παρόλο που γράφτηκε πριν σχεδόν έναν αιώνα, παραμένει επίκαιρο προβάλλοντας ηθικούς κανόνες και θέτει τα παιδιά σε διεργασίες ανακάλυψης αξιών.


Μία παράσταση, βασισμένη στην προσεγμένη λεπτομέρεια, που αναδεικνύει τις αρετές της εργασίας, της δικαιοσύνης, της προσπάθειας, της ανδρείας, της συλλογικότητας σε αντίθεση με την τεμπελιά, την αδικία, την παραίτηση, τη δειλία και τον ατομισμό.
Επιπλέον, τα ονόματα όλων των ηρώων, αντικατοπτρίζουν με έξυπνο τρόπο τον χαρακτήρα του καθενός.


Λίγα λόγια για την υπόθεση της παράστασης:
Στο βασίλειο των Μοιρολατρών ο Αστόχαστος γιος του βασιλιά Συνετού, διαδέχεται τον πατέρα του στον θρόνο. Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση. Όπως είναι φυσικό σε λίγο καιρό το βασίλειο καταρρέει.
Το θησαυροφυλάκιο αδειάζει! Η χώρα δανείζεται συνέχεια και ο τόπος ερημώνει. Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει. Με βοηθό τηνμικρή του αδερφή και μετά από πολλές περιπέτειες θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στον λαό του ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν να ανορθωθεί η χώρα.


Το βασιλόπουλο, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, θα μπορούσε να είναι ο νέος Έλληνας που βρίσκει τη δύναμη και τον τρόπο ώστε να ξαναγεννηθεί η πατρίδα του.
Η εκδήλωση είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα και τα έσοδα, θα διατεθούν για την αγορά απιδινωτών που θα δοθούν σε σχολικά συγκροτήματα του νησιού μας.
Διοργάνωση: Λέσχη Lions Hellioussa Ρόδου,
Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023. Ώρα 20:30
Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου.

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου