Επίσκεψη του Carsten Rasmussen, επικεφαλής της DG-REGIO, στην Τήλο

Επίσκεψη του Carsten Rasmussen, επικεφαλής της DG-REGIO, στην Τήλο

Επίσκεψη του Carsten Rasmussen, επικεφαλής της DG-REGIO, στην Τήλο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2223 ΦΟΡΕΣ

Η καινοτόμα και πολύχρονη προσπάθεια της Τήλου για την προώθηση της περιβαλλοντικής αειφορίας και της ολοκληρωμένης ανάπτυξης σε νησιωτικές κοινότητες αποκτά νέα διάσταση με την επίσκεψη του Carsten Rasmussen, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG-REGIO), στην Τήλο.

Η Τήλος, έχει αποκτήσει μεγάλη προσοχή και φήμη παγκοσμίως χάρη στις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες της για την περιβαλλοντική προστασία και την ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η πολύχρονη προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την ολοκλήρωση καινοτόμων ιδεών όσον αφορά την περιβαλλοντική αειφορία αποτελεί πια παράδειγμα όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο Carsten Rasmussen συναντήθηκε με την δημοτική αρχή του νησιού.

Συζητήθηκαν:

- Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Τήλος σε θέματα όπως η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, η βιώσιμη ανάπτυξη, η ενέργεια και η αειφορία.

- Η μετατροπή της Τήλου σε «πράσινο νησί» με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ήδη από το 2017.

- Η επιτυχία του προγράμματος Just Go Zero η οποία κατέστησε την Τήλο για άλλη μία φορά πρωτοπόρα παγκόσμια στη διαχείριση των απορριμμάτων.

- Το καινοτόμο πρόγραμμα διαχείρισης των υδάτινων πόρων της Τήλου.

- Την ηλεκτροκίνηση στην Τήλο.

Τέλος, ο κ. Rasmussen μαζί με τη δήμαρχο κα Μαρία Καμμά Αλειφέρη και τα στελέχη της δημοτικής αρχής επισκέφτηκαν τον υβριδικό σταθμό παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, το Κέντρο Κυκλικής Καινοτομίας, την λιμνοδεξαμενή καθώς και την Παλαιοντολογική Έκθεση Μεσσαριάς και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Τήλου.

Η επίσκεψη του Carsten Rasmussen αναδεικνύει το πρότυπο της Τήλου ως «πράσινου νησιού» και δίνει την ευκαιρία για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και εμπειριών μεταξύ νησιωτικών κοινοτήτων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ τοπικών φορέων και ευρωπαϊκών οργάνων για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής προστασίας.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο