Μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου οι δηλώσεις συμμετοχής στους Αιγαιοπελαγίτικους

Μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου οι δηλώσεις συμμετοχής στους Αιγαιοπελαγίτικους

Μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου οι δηλώσεις συμμετοχής στους Αιγαιοπελαγίτικους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1338 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζουν τα σωματεία ν’ αποστέλλουν τις δηλώσεις συμμετοχής τους στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου της Μήλου, αφού η προθεσμία λήγει στις 19 Σεπτεμβρίου.

Από ‘κει και πέρα, στις 30 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου δεκάδες αθλητές-αθλήτριες από τα σωματεία του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου θα προσπαθήσουν με τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις να κλείσουν τη χρονιά, ενώ τα Δωδεκάνησα θα έχουν και φέτος μία δυνατή αποστολή.

Η προκήρυξη αναφέρει τα εξής:
Πώς θα γίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής:
«- Για τη συμμετοχή των σωματείων στους αγώνες, απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής με την οποία το σωματείο δηλώνει ότι αποδέχεται τους όρους της προκήρυξης των αγώνων και την εφαρμογή των κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

- Τα σωματεία θα στέλνουν τη δήλωση συμμετοχής τους στις κατά τόπους Ε.Α.Σ. μέχρι την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023. Οι Τεχνικοί Σύμβουλοι θα ελέγξουν την ορθότητα των δηλώσεων με βάση τους όρους της προκήρυξης και θα τις υπογράφουν (ιδιαίτερη προσοχή στο δικαίωμα συμμετοχής, ανάλογα με το έτος γέννησης και στην αριθμητική συμμετοχή ανά κατηγορία «παράγραφοι 3, 4»).

- Οι Ε.Α.Σ. υποχρεούνται μέχρι την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 να έχουν στείλει στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κυκλάδων, τις τελικές - ελεγμένες δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων τους.

- Μετά από πρόταση της οργανωτικής επιτροπής και την έγκριση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., μπορεί να τροποποιηθούν οι διατάξεις της παρούσης προκήρυξης».

Η βαθμολογία
«• Θα βαθμολογούνται οι έξι πρώτοι-ες νικητές – τριες των αγωνισμάτων:

Η βαθμολογία που θα ισχύσει στα ατομικά αγωνίσματα, θα είναι 7 – 5 – 4 – 3 – 2 - 1.

Αν οι αθλητές-τριες που θα συμμετέχουν είναι λιγότεροι-ες (από 6), τότε η κλίμακα των βαθμών που θα δίνονται θα ξεκινά πάλι από 7-5-4-…, διατηρούμενης της διαφοράς των δύο (2) βαθμών του πρώτου από τον δεύτερο νικητή.

Αν οι αθλητές-τριες είναι 5, η κλίμακα βαθμολογίας θα είναι 7-5-4-3-2.

Αν είναι 2, η κλίμακα θα είναι 7-5.

Αν είναι 1, τότε θα πάρει 7 βαθμούς.

Στις Σκυταλοδρομίες θα ισχύσει το ίδιο σύστημα, με τη διαφορά ότι οι βαθμοί θα είναι διπλάσιοι, δηλαδή 14 – 10 – 8 – 6 – 4 - 2.

Αν οι ομάδες είναι 5, η κλίμακα βαθμολογίας θα είναι 14-10-8-6-4.

Αν είναι 2, η κλίμακα θα είναι 14-10.

Αν είναι 1, τότε θα πάρει 14 βαθμούς».

Κάλυψη εξόδων μετακίνησης
«- Ο αριθμός για την πλήρη κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και φιλοξενίας από την οργανωτική επιτροπή, των αθλητών – αθλητριών και ενός συνοδού το ανώτερο από κάθε σωματείο, εκτός από τον Παμμηλιακό (όπως ισχύει κάθε χρόνο για τα σωματεία στο νησί των οποίων διεξάγονται οι αγώνες), αναγράφεται στον συνημμένο πίνακα 1 και είναι ανάλογος με την εσωτερική μεταξύ τους θέση κατάταξης των σωματείων του Αιγαίου, στην αξιολόγηση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για το 2022.

- Ο υπολογισμός του αριθμού συμμετοχής του κάθε σωματείου, γίνεται ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των αθλητών - συνοδών τα έξοδα των οποίων μπορούν να καλυφθούν από την οργανωτική επιτροπή και σύμφωνα με τη συνάρτηση:
F(X) = (k-x) * t , όπου
k
k= Το σύνολο των σωματείων του Αιγαίου που βαθμολογήθηκαν στην αξιολόγηση του 2022 ή είχαν δραστηριότητα το 2023 (Κ=38)
x= Η θέση του κάθε σωματείου, στην εσωτερική κατάταξη μεταξύ των σωματείων του Αιγαίου το 2022 (πίνακας 1)
t = Η αριθμητική σταθερά που εκφράζει τον σχετικό αριθμό των ατόμων, σε σχέση με το συνολικό αριθμό που καλύπτει η οργανωτική επιτροπή (t=13)

Έτσι π.χ. για το σωματείο Αθλοκίνηση Α.Σ., ισχύουν τα παρακάτω :
F = (38 – 6) Χ 13 = 10 άτομα
                        38

- Μετά την κατάθεση των αρχικών δηλώσεων συμμετοχής και ανάλογα με τον τελικό προϋπολογισμό και το συνολικό κόστος των μετακινήσεων και διαμονών, ο αριθμός των αθλητών – τριών των οποίων καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησής τους μπορεί να αυξηθεί για κάθε σωματείο και συνολικά, έτσι ώστε η συμμετοχή στα αγωνίσματα να είναι ικανοποιητική.

- Η διοργανώτρια Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.ΑΣ. Κυκλάδων μετά από πρόταση των συνδιοργανωτριών Ε.Α.Σ. για τα σωματεία της δύναμης τους, δύναται να εγκρίνει μέχρι την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων τη συμμετοχή, με έξοδα της διοργάνωσης και εφόσον δεν υπερβαίνει τον προϋπολογισμό των αγώνων, τη συμμετοχή επιπλέον αθλητών, προπονητών, συνοδών, στελεχών της διοργάνωσης και προσκεκλημένων.

-Για τα σωματεία που αξιολογήθηκαν το 2022 (ανεξάρτητα από τη θέση κατάταξής τους), ο μικρότερος αριθμός των αθλητών – τριών και συνοδών που θα καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησής τους καθορίζεται στα τέσσερα (4) άτομα, για κάθε ένα από αυτά τα σωματεία.

-Για τα σωματεία που δεν αξιολογήθηκαν το 2022, αλλά είχαν δραστηριότητα το 2023, ο αριθμός των αθλητών – τριών και συνοδών που θα καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησής τους καθορίζεται στα τρία (3) άτομα, για κάθε ένα από αυτά τα σωματεία.

-Επίσης για κάθε νέο σωματείο που θα εγκριθεί από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. μέχρι και δύο εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων, ο αριθμός των αθλητών – τριών και συνοδών που θα καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησής τους καθορίζεται στα τρία (3) άτομα.

- Τα σωματεία έχουν δικαίωμα συμμετοχής και με επιπλέον αθλητές - αθλήτριες (χωρίς περιορισμό στον συνολικό αριθμό των επιπλέον αθλητών - τριών), με την απαραίτητη όμως προϋπόθεση ότι τα σωματεία θα αναλάβουν όλα τα έξοδα αυτών των αθλητών – τριών, όπως επίσης και τις διαδικασίες εξασφάλισης της μετακίνησης, διαμονής και διατροφής τους.

Τα σωματεία θα πρέπει να δηλώσουν στην οργανωτική επιτροπή, τρεις ημέρες πριν από τους αγώνες, το ξενοδοχείο διαμονής των επιπλέον αθλητών – τριών τους.

- Οι οργανωτές σε κάθε περίπτωση, θα υπολογίζουν τα σωματεία (στα θέματα εισιτηρίων, εσωτερικών μετακινήσεων και φιλοξενίας) σύμφωνα με την αριθμητική συμμετοχή, (όπως αυτή αναφέρεται στον συνημμένο πίνακα 1).

- Σε περίπτωση που ένα ή περισσότερα σωματεία δεν συμμετέχουν στους αγώνες ή συμμετέχουν με μικρότερο αριθμό αθλητών – αθλητριών από τον αντίστοιχο αριθμό που καλύπτονται τα έξοδα τους από την οργανωτική επιτροπή, τότε σε αυτή την περίπτωση η Ε.Α.Σ. στην οποία ανήκει το σωματείο ή τα σωματεία, έχει δικαίωμα να δίνει ή να επιμερίζει τον παραπάνω αριθμό αθλητών σε άλλο σωματείο ή σωματεία της αντίστοιχης Ε.Α.Σ., ανάλογα με τη δυναμική των σωματείων της το 2023 (η διάταξη αυτή αφορά μόνο αθλητές και όχι συνοδούς)».

Διαβάστε ακόμη

Κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως από τον βετεράνο Παντελή Χρυσοχό σε μήκος και τριπλούν

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου