Πραγματικότητα ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ιαλυσού

Πραγματικότητα ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ιαλυσού

Πραγματικότητα ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ιαλυσού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2101 ΦΟΡΕΣ

Από τον τέως δήμαρχο Ιαλυσού και υποψήφιο με την παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» Στέργο Σ. Στάγκα και την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού, υποψήφια δημοτική σύμβουλο Ιαλυσού Ρόδου με την παράταξη «ΕΝΑ - ΕΝΩΝΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ!» Στεφανία Σ. Στάγκα, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Άλλη μία σπουδαία μέρα για την πόλη μας. Ξεκινά αύριο (σ.σ. σήμερα) τη λειτουργία του στο υπερσύγχρονο κτήριο φιλοξενώντας τα πρώτα 65 βρέφη και προνήπια και θα αυξηθούν συνολικά στα 80.

Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ από τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο με προϋπολογισμό 2.110.000€.

Ο χώρος παραχωρήθηκε κατόπιν διεκδίκησης στον δήμο Ιαλυσού το 2000 και συγκεκριμένα έκταση 18 στρεμμάτων επί της λεωφόρου Ηρακλειδών και Καλλιπάτειρας και δόθηκαν στον δήμο Ρόδου τα 2.500 μ. κατά κυριότητα από τον περιφερειάρχη με αντίστοιχη τροποποίηση του σχεδίου πόλεως!

Χρηματοδοτήθηκε με 84.000 € για εξοπλισμό, σύνδεση με ΔΕΗ 18.000 € και για ύδρευση -αποχέτευση 17.000€ ενταγμένα επιπλέον στο ΕΣΠΑ ΠΝΑ

Το προσωπικό του σταθμού προσλήφθηκε μέσω ΕΣΠΑ ΠΝΑ. Η φιλοξενία των παιδιών χρηματοδοτείται και αυτή από το ίδιο πρόγραμμα.

Η 20ετής πορεία ολοκληρώνεται υπενθυμίζοντας ότι:

1. Το 2000 κατασκευάστηκε το 3ο Νηπιαγωγείο Ιαλυσού στην Ιξιά από ίδιους πόρους.

2. Το 2003 παραδόθηκε το πρώτο βιοκλιματικό λύκειο ΓΕΛ σε όλη την Ελλάδα (Β’ ΚΠΣ)

3. Το 2010 ξεκίνησε το 1ο ολοήμερο νηπιαγωγείο στην περιοχή Αγία Παρασκευή με δωρεά, κτήματος 5.5 στρεμμάτων με την εκκλησία, από την ευεργέτη της πόλης μας κ. Ντόλυ Οικονομίδη (3ο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης).

4. Το 2010 ξεκίνησε το νέο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού που φιλοξενεί 300 μαθητές στην περιοχή «Αμπελλα» και η αγορά του κτήματος έγινε από τον αείμνηστο πρόεδρο Τριαντών Παρασκευά Ελευθέριο. (35.000μ. - 3ο ΚΠΣ).

5. Στο Ενιαίο Σχολικό Συγκρότημα Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο παραδόθηκε το 2019 το νέο γήπεδο Λυκείου Ιαλυσού για χρήση από τους μαθητές και αθλητές με προϋπολογισμό 310.000 €. (Χρηματοδότηση ίδιοι πόροι - περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).

6. Σήμερα, το 2023 ξεκινά να λειτουργεί ο πρώτος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ιαλυσού.

7. Δυστυχώς το πούλμαν που αγοράστηκε από τον δήμο Ιαλυσού για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών και για άλλες δράσεις έχει φύγει από την πόλη μας.

ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΕΥΤΥΧΕΙΣ που επενδύσαμε την Ιαλυσό με νέα σύγχρονα κτήρια και πλήρεις προδιαγραφές. Συνολικά, 1 βρεφονηπιακός σταθμός, 3 νηπιαγωγεία, 3 δημοτικά, 1 γυμνάσιο, 1 γενικό λύκειο.

Στην πόλη μας λειτουργούν άλλοι 3 παιδικοί σταθμοί με αξιόλογα αποτελέσματα.

Ευχόμεθα καλή επιτυχία στο 15μελές εξειδικευμένο προσωπικό με υπεύθυνη την κυρία Δήμητρα Συντιχάκη (Dimitra Sintichaki ) και συγχαρητήρια για τον ζήλο που έχουν επιδείξει για την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού.

Επενδύουμε στην Παιδεία και το μέλλον των παιδιών μας!».

Διαβάστε ακόμη

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου