Ανατέθηκε η εκπόνηση μελέτης για τα αντιπλημμυρικά της Λάρδου

Ανατέθηκε η εκπόνηση μελέτης για τα αντιπλημμυρικά της Λάρδου

Ανατέθηκε η εκπόνηση μελέτης για τα αντιπλημμυρικά της Λάρδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1481 ΦΟΡΕΣ

Στην εταιρεία «A.D.T. ΩΜΕΓΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Τ.Ε.» ανατέθηκε η εκπόνηση της μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού Λάρδου συνολικού ποσού 499.585,45 ευρώ με Φ.Π.Α. 24%, σε υλοποίηση απόφασης της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η εταιρεία που ανέλαβε το έργο θα πρέπει να υλοποιήσει τα εξής:

- Σύνταξη τοπογραφικής αποτύπωσης στις θέσεις των προτεινομένων νέων έργων. Εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί η αποτύπωση ζώνης της κοίτης του ρ. Μεριδιάτης σε μήκος 1760 μέτρων, της κοίτης του ρ. Φονιάς σε μήκος 2470,00 μέτρων και της κοίτης του ρ. Βλυχός (Αγ. Νικόλαος) σε μήκος 150 μέτρων. Θα συνταχθεί επίσης αποτύπωση της επιφάνειας ανάντη της επαρχιακής οδού μέχρι και τα GO-KARTS Λάρδου με έκταση 78 στρέμματα.

Η μελέτη θα περιλαμβάνει και την κτηματογράφηση στις θέσεις των έργων, σε όποιες θέσεις δεν υπάρχει. Επίσης θα απαιτηθεί αποτύπωση περίπου ζώνης 220 μέτρων για τη χάραξη της παραποτάμιας οδού στο βόρειο άκρο της, διότι το υπόλοιπο τμήμα της βρίσκεται μέσα στην έκταση που αποτυπώνεται για την κοίτη του Μεριδιάτη.

- Σύνταξη προμελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού Λάρδου και των εκατέρωθεν της κοίτης των ρεμάτων Μεριδιάτης και Φονιάς εκτάσεων μέχρι την εκβολή του ρ. Φονιάς στη θάλασσα με τουλάχιστον δύο εναλλακτικές λύσεις εκτός από τη μηδενική.

Στα προτεινόμενα έργα θα περιλαμβάνονται και τα αναμορφωμένα έργα της μελέτης «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΛΑΡΔΟΥ».

- Σύνταξη προμελέτης παραποτάμιας οδού στη δεξιά όχθη του ποταμού Μεριδιάτη για τη συντήρηση των έργων επένδυσης της κοίτης, αλλά και την εκτροπή της κυκλοφορίας Λάρδου-φράγματος Γαδουρά-Λαέρμων-Μονής Θάρρι περιμετρικά του οικισμού Λάρδου. Στη μελέτη θα περιλαμβάνεται η μελέτη αποχέτευσης του οδοστρώματος της οδού καθώς και οι μελέτες σήμανσης και ασφάλισής της.

- Σύνταξη φακέλου οριοθέτησης ή επαναοριοθέτησης στα τμήματα της κοίτης των ρεμάτων Μεριδιάτης και Φονιάς στα οποία θα εκτελεσθούν έργα.

- Σύνταξη γεωτεχνικής έρευνας και μελέτης στις θέσεις εκτελέσεως των έργων

- Σύνταξη της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων των προτεινομένων έργων.

- Σύνταξη της οριστικής μελέτης των προτεινομένων έργων. Θα προβλέπεται η κατασκευή των έργων σε φάσεις με ιεράρχηση της σειράς κατασκευής τους. Στα προτεινόμενα έργα θα περιλαμβάνονται και τα αναμορφωμένα έργα της μελέτης «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΛΑΡΔΟΥ».

- Σύνταξη οριστικής μελέτης παραποτάμιας οδού στη δεξιά όχθη του ποταμού Μεριδιάτη για τη συντήρηση των έργων επένδυσης της κοίτης, αλλά και την εκτροπή της κυκλοφορίας Λάρδου-φράγματος Γαδουρά-Λαέρμων-Μονής Θάρρι περιμετρικά του οικισμού Λάρδου. Στη μελέτη θα περιλαμβάνεται η μελέτη αποχέτευσης του οδοστρώματος της οδού καθώς και οι μελέτες σήμανσης και ασφάλισής της.

- Σύνταξη μελέτης σημάνσεως παραποτάμιας οδού (α. Μελέτη κατακόρυφης σήμανσης, β. Μελέτη οριζόντιας σήμανσης, γ. Μελέτη ασφάλισης).

- Σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης.

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του αντικειμένου της Σύμβασης ορίζεται σε είκοσι τέσσερις μήνες ενώ ο καθαρός χρόνος ολοκλήρωσης του αντικειμένου της Σύμβασης όπως ορίζεται σε δεκατέσσερις μήνες.

Η Σύμβαση χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ Δωδεκανήσου της ΠΝΑΙ.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας