Μ. Κουτουλάκης: Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την αποκατάσταση της Ρόδου

Μ. Κουτουλάκης: Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την αποκατάσταση της Ρόδου

Μ. Κουτουλάκης: Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την αποκατάσταση της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 812 ΦΟΡΕΣ

Στενή είναι η παρακολούθηση της αποκατάστασης της Ρόδου από την κυβέρνηση, μετά την καταστροφική πυρκαγιά, και στο πλαίσιο παρουσίας του εδώ, το επιβεβαίωσε και ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλης Κουτουλάκης.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή», σε συνέχεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού πρόσφατα για την παρακολούθηση της πορείας των αποκαταστάσεων και με εντολή του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Παππά, βρέθηκαν εδώ για να παρακολουθήσουν την πορεία αποκατάστασης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, πολύ άμεσα ανταποκρίθηκε στη χρηματοδότηση, παράλληλα με τις χρηματοδοτήσεις της κρατικής αρωγής, για την αποκατάσταση ζημιών με έμφαση στα δίκτυα ύδρευσης σε πάνω από δέκα οικισμούς.

Επομένως, συζήτησαν με τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΡ για τις επιπρόσθετες ανάγκες που υπάρχουν ενώ ήδη οι χρηματοδοτήσεις φθάνουν σχεδόν τα 600 χιλιάδες ευρώ. Και ο κ. Κουτουλάκης είπε τα εξής:

«Σε κάθε περίπτωση, βρισκόμαστε δίπλα στη Ρόδο μας. Η Ρόδος συνεχίζει να είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού αλλά ταυτόχρονα να κάνουμε προσπάθειες για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Μόλις το Σάββατο έγινε και η σχετική ανακοίνωση, μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Νησιωτικής Πολιτικής στο Φυτώριο να χρηματοδοτηθεί ώστε να ξεκινήσει σταδιακά, με ενδημικά φυτά και δένδρα, η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και οι αναδασώσεις. Επομένως, η συμμετοχή μας και η παρουσία μας εδώ δεν πρέπει να θεωρείται καθόλου τυπική αλλά πάρα πολύ ουσιαστική, όπως πράξαμε και τα τελευταία τέσσερα χρόνια φυσικά για τη Ρόδο μας».

Διαβάστε ακόμη

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά