Προετοιμασία του δήμου για την τουριστική έκθεση του Λονδίνου

Προετοιμασία του δήμου για την τουριστική έκθεση του Λονδίνου

Προετοιμασία του δήμου για την τουριστική έκθεση του Λονδίνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1341 ΦΟΡΕΣ

Την ικανοποίησή του για την επιστροφή σε γνώριμα... λημέρια εξέφρασε χθες, σε δηλώσεις του, ο κ. Κώστας Ταρασλιάς, ο οποίος, με απόφαση του δημάρχου Ρόδου, κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη, ανέλαβε ξανά την αντιδημαρχία Τουρισμού.

Είπε, αρχικά: «Με πολλή χαρά, ξαναγυρίζω σε γνώριμα μέρη, σε μέρη τα οποία πραγματικά αγάπησα. Για μένα ήταν μία πολύ μεγάλη πρόκληση όταν μου ανατέθηκε για πρώτη φορά ο Τουρισμός και θεωρώ ότι ξεκινήσαμε μία σειρά από πολύ ενδιαφέροντα και διαφορετικά πράγματα σε σχέση με το παρελθόν».Θύμισε, στη συνέχεια, ότι για πρώτη φορά έχουν ένα πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορούν να γνωρίζουν ποιες είναι οι αγορές αφού έγινε η πρώτη έρευνα ανάλυσης του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου. Όπως εξήγησε, για πρώτη φορά είχαν κάνει τη σύμβαση για να έχει ο δήμος Ρόδου το δικό του προσωπικό υλικό, από δικά του φιλμάκια, είχαν ξεκινήσει την τεράστια προσπάθεια για τους digital nomads και μία σειρά από άλλα πράγματα τα οποία ήταν πολύ σημαντικά και επέκτειναν τις δράσεις που είχε η Διεύθυνση Τουρισμού ενώ υπήρχε και άψογη συνεργασία με τον ΠΡΟΤΟΥΡ για να μπορέσουν να επεκτείνουν σε νέες αγορές.

Με την παρουσία του πλέον στη θέση αυτή, το τετράμηνο μέχρι τη λήξη της θητείας, οι δραστηριότητες θα συνεχιστούν κανονικά με όλες εκείνες τις δράσεις που έχουν σχέση με τους bloggers, με τους ανθρώπους από τον ΕΟΤ σε όλη την Ευρώπη, με τα fun trips που κάνουν και βέβαια την παρουσία της Διεύθυνσης Τουρισμού στην κορυφαία τουριστική έκθεση για τη Ρόδο (σ.σ. μαζί με αυτήν του Βερολίνου), αυτήν του Λονδίνου, 6-9 Νοεμβρίου όπως κάθε χρόνο, και βέβαια σε αυτήν του Βερολίνου.

Σύμφωνα με τον κ. Ταρασλιά, θα γίνει μεγάλη προετοιμασία και ήδη στην πρώτη σύσκεψη που πραγματοποίησαν χθες υπό τον πρόεδρο του ΠΡΟΤΟΥΡ, κ. Θανάση Στάμου, συζήτησαν διεξοδικά για τις δράσεις αλλά και για την περαιτέρω συνεργασία της Διεύθυνσης Τουρισμού με τον ΠΡΟΤΟΥΡ για την μεγάλη έκθεση.

Όπως είπε, η Ρόδος θα μεταβεί εκεί με αντιπροσωπεία και θα συμμετέχει στο μεγάλο περίπτερο του ΕΟΤ. Όπως πάντα, στόχος τους είναι να μην είναι μία παρουσία μόνο για το κοινό αλλά να έχουν επαφές με τους μεγάλους tour-operators και εταιρείες, με τις οποίες είχαν συμφωνήσει τον Μάρτιο να βοηθήσουν να γίνει η έναρξη της σεζόν νωρίς, όπως και τώρα συζητούν για να γίνει μία μικρή επέκτασή της τον Νοέμβριο.

Ο κ. Ταρασλιάς, δεν παρέλειψε ακόμη να επισημάνει ότι, παρ’ όλο που είναι μία δύσκολη περίοδος και για τον ίδιο προσωπικά, λόγω των εκλογών, θα βάλει τα δυνατά του ώστε να μπορέσουν να κοινοποιήσουν και τα μεγάλα γεγονότα για την προσέλκυση τουριστών αλλά και να γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα τουρισμού με μία μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί και βέβαια θα στηρίξουν και τις αντίστοιχες εκδηλώσεις στις κοινότητες.

Θύμισε, ακόμη, ότι, πρώτος σε όλη τη χώρα ξεκίνησε την προσπάθεια για τους digital nomads κι έκανε και μελέτη και αυτό που θέλει να κάνει εάν του δώσουν τη δυνατότητα οι συμπολίτες μας και ο δήμαρχος, είναι να συνεχίσει το project για τα μονοπάτια και άλλες πρωτότυπες δράσεις.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου