Εξειδίκευση πιστώσεων για την τουριστική προβολή της Ρόδου

Εξειδίκευση πιστώσεων για την τουριστική προβολή της Ρόδου

Εξειδίκευση πιστώσεων για την τουριστική προβολή της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4037 ΦΟΡΕΣ

Η Ρόδος είναι ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, ο οποίος συνεισφέρει μεγάλο ποσοστό στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (Α.Ε.Π.) της χώρας. Το 97% της τοπικής οικονομίας του νησιού προέρχεται άμεσα ή έμμεσα από τον τουρισμό, επομένως η εξάρτηση της Ρόδου απ’ αυτόν είναι τεράστια.

Η δασική πυρκαγιά που συντελέστηκε τον Ιούλιο του 2023, είχε οικολογικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις θέτοντας ολόκληρο το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η καταστροφή αυτή έπληξε την εικόνα του προορισμού διεθνώς, κυρίως λόγω της παραπληροφόρησης, των ψευδών, ανυπόστατων και παραπλανητικών ειδήσεων που κυκλοφόρησαν για την πραγματική κατάσταση που επικρατούσε στο νησί κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών.

Με βάση όλα τα παραπάνω και προκειμένου να αποκατασταθεί, προστατευτεί και ενδυναμωθεί η φήμη και η εικόνα του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου και προκειμένου να διαφυλαχθεί και προστατευθεί η οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, κρίθηκε άμεσα και επιτακτικά αναγκαίο να γίνει η μέγιστη δυνατή και στοχευμένη διαφημιστική προβολή αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα και πόρους που έχει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με στόχο την άμεση επαναφορά επιρροής της ζήτησης και των τουριστικών ροών στο νησί.

Προς αυτή την κατεύθυνση εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας η εξειδίκευση πιστώσεων ποσών έτους 2023 για τις παρακάτω δράσεις:

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 62.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% για την κάλυψη των αναγκών δημιουργίας διαφημιστικής καμπάνιας προβολής του νησιού της Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου μέσω της εταιρείας TUIDeutschland GmbH, με σκοπό την ουσιαστική προστασία της κοινωνικοοικονομικής ζωής του τόπου, λόγω της δασικής πυρκαγιάς του μηνός Ιουλίου 2023, η οποία έπληξε το νησί της Ρόδου.

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 62.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% για την κάλυψη των αναγκών δημιουργίας διαφημιστικής καμπάνιας προβολής του νησιού της Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου μέσω της εταιρείας UK Limited ,με σκοπό την προστασία της κοινωνικοοικονομικής ζωής του τόπου, λόγω της δασικής πυρκαγιάς του μηνός Ιουλίου 2023, η οποία έπληξε το νησί της Ρόδου.

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 62.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% για την κάλυψη των αναγκών δημιουργίας διαφημιστικής καμπάνιας προβολής του νησιού της Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου μέσω της εταιρείας TUI SVERIGE AB, με σκοπό την προστασία της κοινωνικοοικονομικής ζωής του τόπου, λόγω της δασικής πυρκαγιάς του μηνός Ιουλίου 2023, η οποία έπληξε το νησί της Ρόδου.

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 62.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% για την κάλυψη των αναγκών δημιουργίας διαφημιστικής καμπάνιας προβολής του νησιού της Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου μέσω του ιστότοπου της TripAdvisor Limited, με σκοπό την προστασία της κοινωνικοοικονομικής ζωής του τόπου, λόγω της δασικής πυρκαγιάς του μηνός Ιουλίου 2023, η οποία έπληξε το νησί της Ρόδου.

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 62.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% για την κάλυψη των αναγκών δημιουργίας διαφημιστικής καμπάνιας προβολής του νησιού της Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου μέσω της εταιρείας Atama Media Ltd στο συνδρομητικό κανάλι της SKY TV UK, με σκοπό την προστασία της κοινωνικοοικονομικής ζωής του τόπου, λόγω της δασικής πυρκαγιάς του μηνός Ιουλίου 2023, η οποία έπληξε το νησί της Ρόδου.

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 49.600,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% για την κάλυψη των αναγκών δημιουργίας διαφημιστικής καμπάνιας προβολής του νησιού της Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου μέσω της εταιρείας GRECOS Holidays, με σκοπό την προστασία της κοινωνικοοικονομικής ζωής του τόπου, λόγω της δασικής πυρκαγιάς του μηνός Ιουλίου 2023, η οποία έπληξε το νησί της Ρόδου.

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 49.600,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% για την κάλυψη των αναγκών δημιουργίας διαφημιστικής καμπάνιας προβολής του νησιού της Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου μέσω της εταιρείας FTI Touristik GmbH, με σκοπό την προστασία της κοινωνικοοικονομικής ζωής του τόπου, λόγω της δασικής πυρκαγιάς του μηνός Ιουλίου 2023, η οποία έπληξε το νησί της Ρόδου.

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 62.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% για την κάλυψη των αναγκών δημιουργίας διαφημιστικής καμπάνιας προβολής του νησιού της Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου μέσω της εταιρείας Γεώργιος Δρακόπουλος Μονοπρόσωπη ΙΚΕ στην πλατφόρμα προγραμματικής διαφήμισης Travel Audience σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία, και Βέλγιο με σκοπό την προστασία της κοινωνικοοικονομικής ζωής του τόπου, λόγω της δασικής πυρκαγιάς του μηνός Ιουλίου 2023, η οποία έπληξε το νησί της Ρόδου.

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 34,720,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% για την κάλυψη των αναγκών δημιουργίας έκτακτου σχεδίου με βασικούς άξονες προώθησης και επικοινωνίας καθώς και πλάνου μέσων (mediaplan) που περιλαμβάνει την επιλογή των κατάλληλων δράσεων και τον χρονικό προγραμματισμό τους για την υλοποίησης έκτακτης διαφημιστικής καμπάνιας προβολής του νησιού της Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου μέσω της εταιρείας NovusMind Ltd με σκοπό την προστασία της κοινωνικοοικονομικής ζωής του τόπου, λόγω της δασικής πυρκαγιάς του μηνός Ιουλίου 2023, η οποία έπληξε το νησί της Ρόδου.

Επίσης εγκρίθηκε η εξειδίκευση πιστώσεων για Δράσεις Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που έχουν ως εξής:

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 7.192,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, για τη συμμετοχή της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με δύο booths, στο περίπτερο του ΕΟΤ στη Διεθνή Τουριστική έκθεση World Travel Market (WTM) 2023 που θα λάβει χώρα στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας από 06 έως 08 Νοεμβρίου 2023.

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 185,80 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, για τη διαφημιστική προβολή της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μέσω ραδιοφωνικού σποτ σε περιφερειακό ραδιοφωνικό σταθμό με σκοπό την ενίσχυση του τοπικού τουρισμού.

Τέλος, εγκρίθηκε η εξειδίκευση πίστωσης ποσού 9.500,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ που αφορά συνδιοργάνωση του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης, Υποστήριξης της Εκπαίδευσης και Απασχόλησης με το Φιλότιμο Ίδρυμα του 5ου TEDxRhodes 2023 το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 στη Ρόδο, με σκοπό την υποστήριξη και ανάπτυξη των γραμμάτων και εν γένει της Παιδείας στο νησί της Ρόδου.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές από την περιοχή μας, σε φοιτητές, σε Εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων από την περιοχή μας και από την υπόλοιπη Ευρώπη, σε διεθνολόγους, περιβαλλοντολόγους, ελεύθερους επαγγελματίες από την περιοχή μας καθώς και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να κατατεθούν από τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και απόψεις, τεχνολογικές καινοτομίες, καινοτομίες στον χώρο της τέχνης, εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες καθώς και απόψεις γύρω από θέματα βιώσιμων αναπτυξιακών δράσεων συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ενθάρρυνση της ανάπτυξης των γραμμάτων και στη Δια Βίου Μάθηση και προαγωγή των επιστημών στην περιοχή μας.

Η δράση αυτή θα προσφέρει στην περιοχή μας μία ποικιλόμορφη επιστημονική εμπειρία και θα αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα στους συμμετέχοντες από την περιοχή μας (μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και ολόκληρης της κοινωνίας) με απώτερο σκοπό την προαγωγή της διδασκαλίας, των επιστημών και της Δια Βίου Μάθησης στο νησί μας.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου