10ο παιδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Ρόδο

10ο παιδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Ρόδο

10ο παιδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2027 ΦΟΡΕΣ

H Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων «Πανάκεια» διοργανώνει το 10ο Παιδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου την Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου του 2023 στο Θερινό Κινηματοθέατρο Ρόδον.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα του 10ου Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής δημιουργίας Ροδίων. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σε θέματα οικογενειακών σχέσεων, αξιών και διαπαιδαγώγησης των παιδιών, καθώς και η ψυχαγωγία των μικρών μας φίλων.

Θερινό Κινηματοθέατρο Ρόδον. Ώρα προσέλευσης: 7:30 μ.μ.. ‘Ωρα προβολής: 8:00 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023
Οι Απίθανοι (The incredibles) (2004)
Animation- Διάρκεια: 115 λεπτά
Ο σούπερ ήρωας κύριος Απίθανος εξαναγκάζεται από το κράτος να αποσυρθεί από την δράση, γίνεται ασφαλιστής και πλήττει αφόρητα. Ενώ η γυναίκα του και τα παιδιά του -επίσης σούπερ ήρωες- προσπαθούν να προσαρμοστούν σε μία φυσιολογική ζωή των προαστίων, εκείνος αναλαμβάνει κρυφά μία νέα, επικίνδυνη αποστολή που όμως βάζει όλη την οικογένεια σε μπελάδες. Η ταινία επικεντρώνεται στην οικογένεια, στις δυσκολίες της ανατροφής των παιδιών και προσφέρει μηνύματα για την αυτοπεποίθηση, την υπευθυνότητα και τη συνεργασία.

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023
Πάντα στο κόκκινο (Turning red) (2022)
Animation- Διάρκεια: 100 λεπτά
Στην πολυπολιτισμική μητρόπολη του Καναδά, η κινεζικής καταγωγής Μέι Λι είναι μια 13χρονη έτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο. Άριστη μαθήτρια, εξωστρεφής, κοινωνική και ευγενικότατη, είναι το καμάρι της υπερπροστατευτικής μητέρας της Μινγκ. Ταυτόχρονα, μαζί με τις τρεις κολλητές της, μετρά τις μέρες μέχρι την πολυαναμενόμενη συναυλία του αγορίστικου ποπ συγκροτήματος 4 Town στην πόλη της, έχοντας να αντιμετωπίσει δύο προβλήματα: να βρει τα λεφτά για το εισιτήριο και να πείσει τη μητέρα της να την αφήσει να την παρακολουθήσει.

Πριν τα λύσει, όμως, θα βρεθεί ξαφνικά μπροστά σε ένα μεγαλύτερο: κάθε φορά που την πλημμυρίζει ένα έντονο συναίσθημα μεταμορφώνεται σε… γιγαντιαίο κόκκινο πάντα. Η ταινία που εστιάζει όχι μόνο στα εφηβικά θέματα, αλλά και στη γυναικεία χειραφέτηση, στην πολιτιστική κληρονομιά και στην κοινωνική ενσωμάτωση εκπλήσσει και συγκινεί ταυτόχρονα, χωρίς να χάνει ούτε στιγμή τα στοιχεία της δράσης και της φαντασίας.

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου