Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται 46χρονος Ρομά

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται 46χρονος Ρομά

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται 46χρονος Ρομά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3666 ΦΟΡΕΣ

Αναζητούνται για την υπόθεση των πυροβολισμών πέντε άτομα

Για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο 46χρονος Ρομά που συνελήφθη για τα επεισόδια με τους πυροβολισμούς στο Καρακόνερο, ενώ αναζητούνται άλλα πέντε άτομα.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε προχθές στον 46χρονο είναι σε βαθμό κακουργήματος και κρατείται προκειμένου αύριο να οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για ν’ απολογηθεί.

Ως γνωστόν, στην ίδια δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και αφορά συνολικά πέντε περιστατικά για τα οποία κατηγορούνται οι έξι εμπλεκόμενοι ότι διέπραξαν από το τέλος Αυγούστου έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου σε βάρος 50χρονου Ρομά και της οικογένειάς του (κι αυτοί διαμένουν στον καταυλισμό στο Καρακόνερο).

Πιο αναλυτικά, στην υπόθεση που αφορά το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο και της συνέργειας αυτής, κατηγορούνται 28χρονος, 37χρονος, ο 46χρονος που συνελήφθη και ο 18χρονος γιος του (επίσης είχε συλληφθεί), ένας ακόμη 18χρονος (γιος του 37χρονου κατηγορούμενου) καθώς κι ένας Ρομά αγνώστων στοιχείων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, η υπόθεση άρχισε να απασχολεί μετά και από καταγγελίες τους αστυνομικούς, από τις 22 Αυγούστου οπότε φέρεται να εκτυλίχθηκε το πρώτο από τα πέντε περιστατικά.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες στις 22 Αυγούστου 2023 ο 28χρονος Ρομά μαζί με τον 37χρονο, τους δύο 18χρονους ομόφυλούς του και των αγνώστων στοιχείων Ρομά, επιβαίνοντας σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο πήγαν σε σπίτι όπου βρισκόταν ο 50χρονος.

Εκεί αφού βγήκαν όλοι έξω από το αυτοκίνητο έριξαν μπουκάλια τόσο κατά του 50χρονου όσο και κατά της οικογένειάς του.

Μάλιστα σύμφωνα με την καταγγελία, ο ένας εκ των δραστών (πιθανολογείται ότι ήταν ο 37χρονος Ρομά), κραδαίνοντας καραμπίνα πυροβόλησε τουλάχιστον μία φορά στον αέρα.

Το επόμενο επεισόδιο σημειώθηκε στις 24 Αυγούστου 2023 βραδινές ώρες, οπότε και οι πέντε δράστες (ο 28χρονος, ο 37χρονος, ο 46χρονος, ο 18χρονος γιος του τελευταίου και ο αγνώστων στοιχείων Ρομά), επιβαίνοντας σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο πήγαν στο 3ο χιλιόμετρο Ρόδου – Λίνδου και αφού στάθμευσαν έξω από το παράπηγμα που διαμένει ο 50χρονος ομόφυλός τους βγήκαν από το όχημα και απρόκλητα ο 28χρονος με τον 37χρονο έβαλλαν εναντίον του (50χρονου) αλλά και της οικογένειάς του με καραμπίνες με τρόπο που θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές σωματικές βλάβες.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 3 Σεπτεμβρίου 2023 νυκτερινές ώρες, ο 28χρονος Ρομά με τους 37 και 46 ετών ομόφυλούς του, πήγαν και πάλι με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο έξω από το παράπηγμα του 50χρονου και έβαλλαν ξανά κατά του ιδίου και της οικογένειάς του με καραμπίνες.

Μάλιστα σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 46χρονος μετά τις... μπαλωθιές, περισυνέλεξε τους κάλυκες και έφυγαν και οι τρεις προς άγνωστη κατεύθυνση.

Την επομένη, 4 Σεπτεμβρίου 2023, πρώτες πρωινές ώρες, ο 28χρονος Ρομά με τον 37χρονο και τον 46χρονο επανέλαβαν την πράξη τους. Αφού επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο πήγαν και πάλι στο παράπηγμα του 50χρονου και άρχισαν τους πυροβολισμούς με καραμπίνες εναντίον του αλλά και της οικογένειας του με τρόπο που θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές σωματικές βλάβες.

Μάλιστα από τους πυροβολισμούς προκλήθηκε ζημιά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο συγγενικού προσώπου του 50χρονου Ρομά.

Οι δράστες έφυγαν όμως λίγες ώρες αργότερα (ξημερώματα της 4ης Σεπτεμβρίου 2023) επέστρεψαν στον καταυλισμό και πήγαν έξω από το παράπηγμα του 50χρονου όπου για ακόμα μία φορά άρχισαν να πυροβολούν με καραμπίνες.

Όταν πλέον σταμάτησαν κι έφυγαν, ο 50χρονος Ρομά μάζεψε πέντε κάλυκες κυνηγετικής καραμπίνας, τους οποίους κι έδωσε στους αστυνομικούς.

Όλα αυτά τα περιστατικά καταγγέλθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και πρωινές ώρες στις 5 Σεπτεμβρίου 2023, οργανώθηκε επιχείρηση με τη συνδρομή και της Ο.Π.Κ.Ε. κατά την οποία εντοπίστηκαν στον καταυλισμό των Ρομά στο Καρακόνερο και συνελήφθησαν ο 46χρονος και ο 18χρονος γιος του. Οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι διαφεύγουν της σύλληψης.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος προανακριτικά ο 46χρονος αρνήθηκε ότι έχει την όποια εμπλοκή στην υπόθεση, δήλωσε μάλιστα ότι εκείνος κοιμόταν και αν είχε πράγματι ανάμιξη δεν θα έμενε εκεί, αλλά θα έφευγε όπως και οι ομόφυλοί του από τον καταυλισμό για ν’ αποφύγει τη σύλληψη.

Σε ό,τι αφορά τον 18χρονο γιο του, βάσει των ίδιων πληροφοριών, προανακριτικά κι αυτός αρνήθηκε τα όσα τους καταλογίζονται και αποδέχτηκε ότι πράγματι συμμετείχε στο πρώτο επεισόδιο όπου υπήρξε διαπληκτισμός με μπουκάλια όμως δεν αποδέχτηκε ότι υπήρξαν πυροβολισμοί.

Μάλιστα ο ίδιος ο 18χρονος είπε πως και ο 50χρονος Ρομά με την οικογένειά του, εξαιτίας της διαμάχης που έχουν, του επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα κάποια στιγμή, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο αυτοκίνητό του.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών