Ταχύπλοο διακινητή μεταναστών εμβόλισε το σκάφος του λιμενικού στην Κω

Ταχύπλοο διακινητή μεταναστών εμβόλισε το σκάφος του λιμενικού στην Κω

Ταχύπλοο διακινητή μεταναστών εμβόλισε το σκάφος του λιμενικού στην Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3171 ΦΟΡΕΣ

Το πλωτό σκάφος του λιμενικού εμβόλισε αλλοδαπός χειριστής ταχύπλοου ανοικτά της Κω, στην προσπάθεια του να διαφύγει στα τουρκικά χωρικά ύδατα, λίγη ώρα αφότου είχε αποβιβάσει στην ακτή μετανάστες.

Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο πλωτό του Λιμενικού, ενώ το ταχύπλοο σκάφος ανετράπη και βυθίστηκε. Σε ότι αφορά τον κυβερνήτη του ταχύπλοου, περισυνελέγη από λιμενικούς και συνελήφθη.

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Κω, που βρίσκονταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, να προσεγγίζει και να αποβιβάζει σημαντικό αριθμό ατόμων στην ακτή της περιοχής «Ψαλίδι» της Κω, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Ακολούθησε καταδίωξη όπου το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια. Ο χειριστής του, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα προσπάθησε επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού με σκοπό τη διαφυγή του, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. .

Στη συνέχεια το ταχύπλοο σκάφος κατάφερε τον εμβολισμό του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο πρωραίο τμήμα του, προκαλώντας του σοβαρές υλικές ζημιές χωρίς να επηρεαστεί η αξιοπλοΐα του, ενώ το Τ/Χ σκάφος ανετράπη και βυθίστηκε.

Ο μοναδικός επιβάτης και χειριστής του ταχύπλοου σκάφους περισυνελέγη καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε στη μαρίνα της Κω όπου συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κω.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»