Ομαδική έκθεση εικαστικών και συναυλία στα πλαίσια του 7ου Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων

Ομαδική έκθεση εικαστικών και συναυλία στα πλαίσια του 7ου Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων

Ομαδική έκθεση εικαστικών και συναυλία στα πλαίσια του 7ου Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2169 ΦΟΡΕΣ

Στο οπλοστάσιο Ντεμιγύ. Διάρκεια εκθέσης 2/9/23 έως 15/9/23. Ώρες λειτουργίας: 6 μ.μ.-11 μ.μ.

Η τέχνη είναι μέσο του πνεύματος (σημαντικό όσο τη θρησκεία και η φιλοσοφία), στοχεύοντας στην προσέγγιση του Αληθούς που δεν βρίσκεται στην αισθητηριακή επιφάνεια.

Η τέχνη είναι η έκφραση του καλλιτέχνη για δημιουργία ενόψει των συναισθημάτων του. Με τον όρο «Τέχνες» ονομάζεται η ψυχική δραστηριότητα ή δημιουργία που είναι σημαίνουσα δεδομένης της έλξης που προκαλεί στην ανθρώπινη ψυχή, διεγείροντας το μυαλό ή και τα συναίσθηματα.

Η Ρόδος εχει πλούσιο πολιτισμό, και το 7ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων είναι μία εξαιρετική προσπάθεια για την τόνωση του πολιτισμού του νησιού μας αλλα και των Δωδεκανήσων.

Στα χρόνια μας η πολιτιστική δημιουργία απειλείται από καλλιτεχνικά προϊόντα με αμφιλεγόμενη καλλιτεχνία. Εγκαινιάσθηκε το Σάββατο 2/9/23, η έκθεση εικαστικών τεχνών στο οπλοστάσιο Ντεμιγύ.

Πήραν μέρος οι ζωγράφοι: Πόπη Θεοφιλίδου, Maud Guterstam, Βαρβάρα Μαλτέζου, Μάγδα Μαριά, Ελισάβετ Πισσάνου, Μαρία Χατζηγιακουμή και οι φωτογράφοι: Μελίνα Ζωγράφου, Βασίλης Καϋμενάκης, Απόστολος Κουμούλης, Χάρης Παστρικός, Γιώργος Αναστασιάδης και Δημήτρης Προκοπίου.

Η εικαστική πολυσυλλεκτικότητα στο σύνολό της αποτελούμενη από έργα εξαιρετικής αισθητικής που συνανταμε σε μουσεία του εξωτερικού, για στη σημερινή Ελλάδα υπάρχει αξιόλογη καλλιτεχνική δημιουργία από χιλιάδες εικαστικούς.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν εκδόσεις της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, τα βιβλία εκμάθησης ελληνικών της Ματίνας Χαστά αλλά και εκδόσεις των εικαστικών και φωτογράφων που πήραν μέρος στην έκθεση όπως της Μάγδας Μαριά, Μάνου Αναστασιάδη και Δημήτρη Προκοπίου.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο έγινε μουσική εκδήλωση-αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη. με τον Γιώργο Παραγιό με το συγκρότημά του. Στα ακούσματα οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν τον Σταύρο Ξαρχάκο και παραδοσιακά της Κρήτης. Εντός της μεσαιωνικής αίθουσας η έκθεση και απ’ έξω ηχούσαν τα αριστουργήματα του Ξαρχάκου, του Ξυλούρη υπό το φως του φεγγαριού.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας