Συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου θα γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου

Συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου θα γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου

Συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου θα γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6287 ΦΟΡΕΣ

Με τον τελευταίο των μεγάλων, τον μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο, θα γιορτάσει η Ρόδος τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, όπως έχει καθιερωθεί η 27η Σεπτεμβρίου, που φέτος έχει θέμα «Επενδύοντας στους ανθρώπους, τον πλανήτη και την ευημερία»!

Σαφώς και η παρουσία του αειθαλούς μουσικοσυνθέτη σε μία μοναδική συναυλία στη Ρόδο έχει ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς φέτος το νησί μας επλήγη από μία μεγάλη καταστροφή.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, η Διεύθυνση Τουρισμού του δήμου Ρόδου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, πρόκειται να συμμετάσχει διοργανώνοντας συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Δημαρχείου.

Σημειώνεται ότι, για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, υπάρχει εγγεγραμμένος στον προϋπολογισμό του δήμου κωδικός ύψους σαράντα χιλιάδων ευρώ.

Για την απόφαση να προσκληθεί ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης αναφέρει η Διεύθυνση Τουρισμού: «...Με δεδομένο ότι ο καλλιτέχνης Σταύρος Ξαρχάκος αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για την ελληνική μουσική, ότι είναι ένας μουσικοσυνθέτης ο οποίος έχει γράψει ιστορία με τα διαχρονικά τραγούδια του και τις μεγάλες συνεργασίες του, επελέγη να πλαισιώσει τη διοργάνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023 με μία συναυλία η οποία θα διοργανωθεί μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Ρόδου, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023.

Η συναυλία θα αποτελέσει μία διαδρομή στις εμβληματικές του μουσικές με συνοδοιπόρους του σπουδαίους μουσικούς και τραγουδιστές.

Θα αποτελέσει ένα ταξίδι σε τραγούδια ορόσημο της ελληνικής δισκογραφίας με τον συνθέτη να δίνει με τη δυναμική του παρουσία το πρόσταγμα στην ορχήστρα και να μας χαρίζει μοναδικές στιγμές ψυχικής, πνευματικής ανάτασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας».

Καταρχάς, τη συναυλία θα διευθύνει ο ίδιος ο Σταύρος Ξαρχάκος, τα τραγούδια ερμηνεύουν δύο ερμηνευτές ενώ στην ορχήστρα συμμετέχουν οκτώ μουσικοί, οι οποίοι παίζουν πιάνο, μπουζούκι, κιθάρα, ακορντεόν, σαντούρι, φλάουτο, μπάσο, λάουτο.

Ηχοληψία: Γιώργος Κορρές, Γιώργος Κολεβέντης

Φωτισμοί: Γιάννης Καραλιάς.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που καθιερώθηκε το 1970 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Κύριος στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας. Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2023 είναι “Investing in People, Planet and Prosperity”.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού επενδύοντας στους ανθρώπους, τον πλανήτη και την ευημερία, θέτει ως προτεραιότητά του την ανάκαμψη του τουριστικού προϊόντος και τη μελλοντική του ανάπτυξη, χωρίς να αποκλείει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Για την Ελλάδα, η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια της ανάπτυξης και της δημιουργίας.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας