Οι διαδρομές του «Δάφνινου Αγώνα» στην Κρεμαστή και η …εκκίνηση στις συμμετοχές

Οι διαδρομές του «Δάφνινου Αγώνα» στην Κρεμαστή και η …εκκίνηση στις συμμετοχές

Οι διαδρομές του «Δάφνινου Αγώνα» στην Κρεμαστή και η …εκκίνηση στις συμμετοχές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2416 ΦΟΡΕΣ

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου «ανοίγουν» οι συμμετοχές για τον αγώνα δρόμου που διοργανώνει η Δάφνη Ρόδου με τον Ανταίο και το αθλητικό κατάστημα VARGAS SPORT, έχοντας ως συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Τμήμα Αθλητισμού) και τον ΔΟΠΑΡ, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.


Είναι ο «Δάφνινος Αγώνας Vargas-Antaios 10k FFF», με τη στήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, του Συνδέσμου Κριτών Στίβου Δωδεκανήσου και της Δημοτικής Ενότητας Κρεμαστής.


Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν στη διαδρομή προς παραλία Κρεμαστής και πίσω-παράλληλα από το αεροδρόμιο, σύμφωνα με τους κανόνες και τις προδιαγραφές του ΣΕΓΑΣ, της WA.


Περιγραφή διαδρομής 10,000 μέτρων & 1.400μ. παιδικού αγώνα
10.000μ., σύμφωνα με την προκήρυξη:
Η αφετηρία και ο τερματισμός βρίσκονται στο ίδιο σημείο. Οι δρομείς αρχίζουν από τον δρόμο που βρίσκεται στην βιβλιοθήκη δίπλα και κατευθύνεται προς την παραλία. Ο δρόμος είναι άσφαλτος σε όλη την ευθεία των 700 μέτρων. Εκεί στρίβουμε αριστερά στην παραλία και συνεχίζουμε στον δρόμο με κατεύθυνση στον ποταμό. Στο 1.5χλμ. περίπου κατευθυνόμαστε δεξιά μπαίνοντας σε χωματόδρομο 300μ περίπου. Αμέσως στρίβουμε αριστερά και μετά κατευθείαν δεξιά.

Συνεχίζουμε στον χωματόδρομο μέχρι την στιγμή που βγαίνουμε από αυτόν πίσω και στην αρχή του αεροδιαδρόμου και στρίβουμε δεξιά μπαίνοντας στην άσφαλτο με κατεύθυνση την παραλία και παράλληλα του αεροδιαδρόμου.

Συνεχίζουμε για περίπου 2,7χλμ. όπου πραγματοποιούμε αναστροφή στο 5ο χλμ. Επιστρέφουμε για τον τερματισμό από την ίδια διαδρομή. Λεπτομέρειες και οι διαδρομή φαίνονται στις φωτογραφίες. Επίσης, θα υπάρχει σχετική και λεπτομερής σήμανση.


1,400μ.:
Τα 1.400 μέτρα παιδικού αγώνα θα έχουν το ίδιο σημείο εκκίνησης και τερματισμού. Τα παιδιά μόνα τους ή και με τους συνοδούς τους μπορούν να τρέξουν ή να περπατήσουν μέχρι τα 700 μέτρα που θα είναι η αναστροφή στην περιοχή της παραλίας κοντά στον μόλο και θα επιστρέψουν στο τερματισμό.

Μέτρα ασφαλείας δρομέων
Οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπερνούν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.


Σε περίπτωση τραυματισμού δρομέα, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης καθώς και εθελοντές – διασώστες που καλύπτουν την διαδρομή, από τους δρομείς που θα αντιληφθούν το περιστατικό.


Τέλος, οι συμμετέχοντες δρομείς δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν φορητές συσκευές ήχου (MP3 κ.α.) προκειμένου να είναι σε θέση να αντιληφθούν καταστάσεις κινδύνου (πτώσεις βράχων, πτώση συναθλητών, κάλεσμα για βοήθεια κ.α.), ιδιαίτερα αν οι καιρικές συνθήκες την ημέρα της διοργάνωσης είναι δύσκολες (έντονη βροχόπτωση κ.α.).

Δεν προβλέπεται μετακίνηση από τους διοργανωτές. Οι δρομείς θα μεταβούν με δικά τους μέσα.

Δηλώσεις συμμετοχής - εγγραφή – πληρωμή - αντίτιμο συμμετοχής
Έναρξη όλων των εγγραφών έχει οριστεί η ημερομηνία, 11η Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα Δευτέρα.
Λήξη των ηλεκτρονικών εγγραφών έχει οριστεί η Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023.
Οι εγγραφές γίνονται με τους παρακάτω 4 τρόπους:
• Ηλεκτρονικά μέσω της ATHLETOPIA στον παρακάτω σύνδεσμο: https://event.athletopia.com/dafninosagonasvargasantaiosrun10fff2023


• Hλεκτρονικά με κατάθεση στον λογαριασμό της ALPHA BANK GR7301406420642002101085870 ή και με μεταφορά. Με την αιτιολόγηση (ονοματεπωνυμο – έτος γέννησης – email- τηλέφωνο, για τον αγώνα). Να μας στείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης με την αίτηση συμμετοχής.
• Στο αθλητικό κατάστημα VARGAS SPORT (2241039025 – Καναδά 54)
• Στα αθλητικά σωματεία Α.Ο. ΑΝΤΑΙΟΣ (6973611311) & Δ.Ε.Α.Σ. ΔΑΦΝΗ ΡΟΔΟΥ (6940990197).


ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΓΩΝΑ 10,000μ.: 10 ΕΥΡΩ.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 1,400m.: 1 παιδί 5 ΕΥΡΩ, 2+ αδέρφια 7 ΕΥΡΩ
Σημείωση: Σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κ. ΠΟΤΣΟ ΣΑΒΒΑ, Διευθυντή του Αγώνα (6973611311),
Ή με τον κ. ΔΙΑΚΟΝΙΚΟΛΑ ΣΑΒΒΑ, Τεχνικό Διευθυντή (6942475735).
Ή με τον κ. VARGA JOHAN, General Manager (6946565882).


Ταυτόχρονα με την Υποβολή της Δήλωσης Συμμετοχής Δηλώνετε ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους της Γενικής και Ειδικής Προκήρυξης και την εφαρμογή των κανονισμών του ΣΕΓΑΣ καθώς και την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.
Όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένα».

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”