Ρόδος: Πρώτο κουδούνι για μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς

Ρόδος: Πρώτο κουδούνι για μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς

Ρόδος: Πρώτο κουδούνι για μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2593 ΦΟΡΕΣ

Επιστροφή στα σχολεία και στις αίθουσες για μαθητές και εκπαιδευτικούς από σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και στο νησί της Ρόδου.

Από τις 9 το πρωί ήδη στα περισσότερα σχολεία του νησιού μας, ξεκίνησαν οι καθιερωμένες τελετές του αγιασμού, ενώ ήδη μοιράστηκαν και τα βιβλία στους περισσότερους μαθητές και από αύριο αναμένεται να ξεκινήσουν κανονικά τα σχολεία.

Στους Αγιασμούς που έγιναν στα σχολεία της Ρόδου, παρέστησαν εκπρόσωποι του πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και αρχών του τόπου μας, ενώ όλοι ευχήθηκαν καλή και παραγωγική χρονιά στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, κατά τη σημερινή τελετή του αγιασμού σε σχολεία όπου βρέθηκε για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, για τη νέα Σχολική Χρονιά

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία, δημιουργία και χαμόγελα.

Σε μια δύσκολη συγκυρία με απανωτές δοκιμασίες για τη χώρα, αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο ο κρίσιμος ρόλος του σχολείου, να προσφέρει στο μέλλον πολίτες που γνωρίζουν και μπορούν να δράσουν.

Αυτό το πρώτο κουδούνι του σχολείου σήμερα, είναι ο ήχος της διαδικασίας μάθησης από τις αίθουσες διδασκαλίας και από το παιχνίδι και το χαμόγελο των παιδιών στις σχολικές αυλές.

Είναι και το καμπανάκι της ευθύνης για όλους εμάς τους μεγάλους. Της μεγαλύτερης ευθύνης, που δεν είναι άλλη από το να παραδώσουμε στα παιδιά ένα κόσμο καλύτερο.

Εμείς είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε ακόμα πιο εντατικά τον δικό μας αγώνα για την στήριξη της παιδείας, μέσω της αύξησης της χρηματοδότησης για τον εξοπλισμό των σχολείων μας, για την κτιριακή αναβάθμισή τους, για το κτίσιμο νέων σχολείων.

Αυτό είναι επένδυση στο μέλλον, αυτό είναι ανάπτυξη.

Έτσι κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.

 

Μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη για τη νέα σχολική χρονιά

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θέλω να ευχηθώ καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ρόδου μας, καλή επιτυχία στο σπουδαίο έργο των εκπαιδευτικών μας και καλή δύναμη σε όλους τους Ροδίτες γονείς.

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας και η εκπαίδευση είναι το πιο ουσιαστικό εφόδιο, προκειμένου να κάνουν πραγματικότητα τα προσωπικά όνειρά τους αλλά και να δημιουργήσουν ταυτόχρονα το καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Γι’ αυτό και ως Δήμος Ρόδου, έχουμε την υποχρέωση να είμαστε διαρκώς αρωγοί και συμπαραστάτες των σχολικών κοινοτήτων του νησιού μας. Κι αυτό κάνουμε. Με νέες σχολικές μονάδες. Με συντηρήσεις και επισκευές. Με έμφαση στη σχολική καθαριότητα. Θέλουμε σχολεία που είναι κυψέλες γνώσης, θέλουμε σχολεία που βάζουν γερές βάσεις για τους αυριανούς άξιους επιστήμονες, επαγγελματίες και πάνω απ’ όλα ανθρώπους, του νησιού μας.

Καλή Σχολική Χρονιά σε όλη τη Ρόδο μας!

 

Μήνυμα του Αντιδημάρχου Παιδείας Στράτου Καρίκη για τη νέα σχολική χρονιά

Τις θερμές μου ευχές σε όλους τους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά μας, για μια δημιουργική νέα σχολική χρονιά! Η αφοσίωση και η αγάπη που επιδεικνύετε προς τους μαθητές σας είναι εμπνευσμένες και έχουν μεγάλη αξία που την αναγνωρίζουμε όλοι!

Δημιουργείτε ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας, προάγοντας την πρόοδο και την ανάπτυξη τους. Ο ρόλος σας είναι πολύτιμος και σας ευχαριστούμε για τη δημιουργικότητά σας, την υπομονή σας και την αφοσίωσή σας!

Είναι μεγάλη μου χαρά να βλέπω τα παιδιά μας να γεμίζουν ξανά τις σχολικές αίθουσες! Και εύχομαι στα παιδιά ολόψυχα αυτή η σχολική χρονιά να είναι γεμάτη γνώσεις και νέες δεξιότητες, που θα σας βοηθήσουν στο εκπαιδευτικό σας ταξίδι!

Να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε πάντα εδώ για να σας υποστηρίζουμε να πετύχετε τα όνειρα σας!

Σας εύχομαι μια υπέροχη σχολική χρονιά, γεμάτη επιτυχίες, χαμόγελα και όμορφες στιγμές!

Ευστράτιος (Στράτος) Καρίκης

Αντιδήμαρχος Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής

 

Μήνυμα Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Καλή αρχή σε όλα τα παιδιά, που από σήμερα θα ξεκινήσουν τη νέα χρονιά, γεμίζοντας ζωντάνια, χαμόγελα και ελπίδα όλα τα σχολεία της Ελλάδας.

Εύχομαι η νέα σχολική χρονιά να βρει όλους τους μαθητές με υγεία και διάθεση για εκμάθηση, με σκοπό την επίτευξη των στόχων και των ονείρων τους.

Σε αυτόν τον αγώνα ελπίζω οι γονείς και οι καθηγητές να σταθούν αρωγοί για κάθε δύσκολη στιγμή των παιδιών.

Ιδιαίτερα, σήμερα το μυαλό μας είναι στα παιδιά και σε όλους τους συμπολίτες μας στη Θεσσαλία, που αυτές τις μέρες βιώνουν τα οδυνηρά αποτελέσματα της κακοκαιρίας Daniel.

Καλή δύναμη και καλή σχολική χρονιά!

 

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά από τον υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου, Αλέξανδρο Κολιάδη

Στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας έδωσε το «παρών» σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης.

Συνοδευόμενος και από άλλα μέλη της παράταξης ΕΝΑ – Ενωμένοι Αλλάζουμε – Μαζί για τη Ρόδο, παρευρέθηκε στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τόσο ο ίδιος όσο και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ευχήθηκαν σε μαθητές και γονείς καλή σχολική χρονιά.

Μετά την τέλεση του αγιασμού ο κ. Αλέξανδρος Κολιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά για τους νεαρούς μαθητές της Ρόδου που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας! Με δίψα για μάθηση, με όρεξη για γνώσεις και με διάθεση για παραγωγικά αποτελέσματα. Ευχόμαστε στους ίδιους και στους γονείς τους να είναι οπλισμένοι με δύναμη, κουράγιο και υπομονή για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της χρονιάς, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Ελπίζουμε παράλληλα να κυλήσει ομαλά η σχολική περίοδος, με όσο το δυνατόν λιγότερα κενά σε δασκάλους και υποδομές, καθώς όπως διαπιστώσαμε ήδη από την πρεμιέρα υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες. Καλή σχολική χρονιά, με υγεία, γνώσεις και αστείρευτη μάθηση!»

Από το γραφείο τύπου της παράταξης

ΕΝΑ Ενωμένοι Αλλάζουμε – Μαζί για τη Ρόδο

Ενωση Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Ρόδου: Υποσχέσεις χωρίς επιδιορθώσεις!

Το ΔΣ την Ένωσης Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Ρόδου εύχεται σε όλους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του νησιού μας καλή και δημιουργική σχολική χρονιά γεμάτη αισιοδοξία, στόχους και όνειρα αλλά και απαιτήσεις για τη μόρφωση που μας αξίζει. Και δεν θα μπορούσαμε να ευχηθούμε τίποτα λιγότερο όταν γνωρίζουμε τους όρους με τους οποίους ξεκινάει και φέτος η σχολική χρονιά, που δεν διαφέρει και πολύ από την περσινή. Τα περισσότερα σχολικά κτίρια δεν «έτυχαν» των απαραίτητων επισκευών όλο το καλοκαίρι που ήταν κλειστά και μπορούσαν να γίνουν εργασίες χωρίς τον κίνδυνο να χτυπήσει κάποιο παιδί ή εκπαιδευτικός. Παρα μόνο κάποια σχολεία απέκτησαν σκαλωσιές τις τελευταίες μέρες πριν το άνοιγμά τους και άλλα σχολεία, ενώ μετά από αιτήματα γονιών και διευθυντών είχαν αποσπάσει υποσχέσεις για κάποιες επιδιορθώσεις, αυτές εν τέλει πάρθηκαν πίσω. Για αντισεισμική θωράκιση ούτε λόγος ούτε και σχεδιασμός… Τα ήδη γνωστά κενά, ιδιαίτερα σε παράλληλη στήριξη μαθητών και το βοηθητικό επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, σχολικοί νοσηλευτές κ.ά) οδηγούν στην ανασφάλεια των γονέων για το αν και πότε θα καλυφθούν ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εκπαιδευτική διαδικασία σε όλους τους μαθητές, χωρίς διακρίσεις. Η ακρίβεια δεν έχει αφήσει τον τομέα της Παιδείας ανεπηρέαστο καθώς οι τιμές των σχολικών ειδών έχουν πάρει φωτιά και παρουσιάζεται και αύξηση στα δίδακτρα σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης. Και πέρα από ένα «καλάθι του μαθητή» δεν ακούσαμε τίποτα για μείωση ή κατάργηση του ΦΠΑ στα σχολικά είδη ούτε και δημιουργία απογευματινών τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία ώστε να ελαφρυνθούν οι γονείς από τον βραχνά των διδάκτρων στα ιδιωτικά φροντιστήρια. Παράλληλα έχουν εξαγγελθεί διάφορες αλλαγές και νόμοι, άλλοι με γνωστό περιεχόμενο όπως την κατάργηση του άρθρου 16 για δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, και άλλες που μένει να δούμε πώς θα εκφραστούν, όπως οι διακηρύξεις για αλλαγές στην ειδική και στην προσχολική αγωγή. Όλα αυτά αλλά και πολλά ακόμη που συμβαίνουν στο χώρο της Παιδείας τοπικά και πανελλαδικά θα πρέπει να μπαίνουν στη συζήτηση στους Συλλόγους γονέων και στο πλάνο δράσης τους μέσα στα σχολεία, να διαμορφώνουν άποψη και αιτήματα συλλογικά με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών. Δεν μειώνουμε τις απαιτήσεις μας ούτε αυτή τη σχολική χρονιά. Τα παιδιά μας αξίζουν να έχουν ποιοτική και ολόπλευρη μόρφωση και ένα μέλλον χωρίς ανισοτιμία και αβεβαιότητα. Είναι το μέλλον αυτού του τόπου και είναι στο χέρι μας σαν γονείς να παλέψουμε για το καλύτερο. Καλή δύναμη και καλή αρχή!

Απο το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοινωση:

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τελέστηκε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου Αγιασμός, στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου από τον πατέρα Μαραβέλια, ο οποίος προσκλήθηκε για τον σκοπό αυτό και εξέφρασε την ευλάβειά του για την εκπαιδευτική κοινότητα και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα σχολική χρονιά.

Ο νέος διευθυντής, κύριος Θωμίδης Βενέτιος, ανέλαβε τα ηνία του σχολείου μας με δέσμευση και αφοσίωση προς την εκπαιδευτική πρόοδο των μαθητών μας και ανέπτυξε την προσπάθεια αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολείου και τη δημιουργία ενός κλίματος αγάπης, αλληλοϋποστήριξης και σεβασμού μεταξύ των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων.

Κατά τη διάρκεια του Αγιασμού, η Σύμβουλος Φιλολόγων Δευτεροβάθμιας Εκπάιδευσης, κυρία Μουλά Ευαγγελία, που είναι και παιδαγωγικά υπέυθυνη στο Σχολέιο μας μίλησε για τον άρτιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό του σχολείου και τη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Επιπλέον, η κυρία Μουλά τόνισε την προσπάθεια αλλαγής κουλτούρας του σχολείου, καθιστώντας τον χώρο δημιουργικό, που καλλιεργεί δεξιότητες και αναπτύσσει το δυναμικό των μαθητών μας.

Τον Αγιασμό τίμησε και ο πρώην διευθυντής, κύριος Τσακογιάννης Εμμανουήλ, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη του σχολείου κατά τη διάρκεια της θητείας του. Οι προσπάθειες αυτές αντικατοπτρίζουν τη συνεχή δέσμευση του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου για την εκπαίδευση και ανάπτυξη των μαθητών του.

Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Καζούλλειο Λύκειο
Καζούλλειο Λύκειο
Καζούλλειο Λύκειο
Καζούλλειο Λύκειο
Καζούλλειο Λύκειο
Καζούλλειο Λύκειο
Καζούλλειο Λύκειο
Καζούλλειο Λύκειο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου

Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου
Καζούλλειο Λύκειο
Καζούλλειο Λύκειο
Καζούλλειο Λύκειο
Καζούλλειο Λύκειο
Καζούλλειο Λύκειο
Καζούλλειο Λύκειο
Καζούλλειο Λύκειο
Καζούλλειο Λύκειο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Βενετόκλειο Σχολείο
Καπνοβιομηχανία
Καπνοβιομηχανία
Καπνοβιομηχανία
Καπνοβιομηχανία
Καπνοβιομηχανία
Καπνοβιομηχανία
Καπνοβιομηχανία
Καπνοβιομηχανία
Καπνοβιομηχανία
Καπνοβιομηχανία
Καπνοβιομηχανία
Καπνοβιομηχανία
Καπνοβιομηχανία
Καπνοβιομηχανία
ΕΠΑΛ Παραδεισιου
ΕΠΑΛ Παραδεισιου
ΕΠΑΛ Παραδεισιου
ΕΠΑΛ Παραδεισιου
ΕΠΑΛ Παραδεισιου
ΕΠΑΛ Παραδεισιου
ΕΠΑΛ Παραδεισιου
ΕΠΑΛ Παραδεισιου
ΕΠΑΛ Παραδεισιου
ΕΠΑΛ Παραδεισιου

ΓΕΛ Κρεμαστής
ΓΕΛ Κρεμαστής
ΓΕΛ Κρεμαστής
ΓΕΛ Κρεμαστής
ΓΕΛ Κρεμαστής
ΓΕΛ Κρεμαστής
ΓΕΛ Κρεμαστής
ΓΕΛ Κρεμαστής
ΓΕΛ Κρεμαστής
ΓΕΛ Κρεμαστής
2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου
2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου

 

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου