Τρεις νέες σχολικές μονάδες λειτούργησαν φέτος στα Δωδεκάνησα

Τρεις νέες σχολικές μονάδες λειτούργησαν φέτος στα Δωδεκάνησα

Τρεις νέες σχολικές μονάδες λειτούργησαν φέτος στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1071 ΦΟΡΕΣ

Τι επισήμανε ο προϊστάμενος Α’βάθμιας εκπαίδευσης κ. Χαρ. Ψαράς

Με χιλιάδες παιδικές φωνές πλημμύρισαν από το πρωί της τα σχολικά προαύλια, ζωντανεύοντας έτσι τις αίθουσες διδασκαλίας των σχολικών συγκροτημάτων.

Σε ότι αφορά τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, όπως ανέφερε μιλώντας στη Ροδιακή ο Διευθυντής της κ. Χαράλαμπος Ψαράς, λειτούργησαν για πρώτη φορά τρεις σχολικές μονάδες: α) το Νηπιαγωγείο Όθους Καρπάθου (μετά από 5 χρόνια αναστολής λειτουργίας), β) το Νηπιαγωγείο Ψερίμου Καλύμνου (για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού) και γ) το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου.

Το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου συστεγάζεται με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής. Η λειτουργία του σχολείου αυτού ήταν πρώτη προτεραιότητα για τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και σε αυτό κατέτειναν πολλές προσπάθειες δικές τους, αλλά και του Δήμου Ρόδου. Από την πλευρά του Δήμου Ρόδου, παρασχέθηκε αμέριστη βοήθεια και έτσι αντιμετωπίστηκαν ζητήματα που αφορούσαν τη χρηματοδότηση και τα έργα διαμόρφωσης του διδακτηρίου.

Από τη μεριά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, εξασφαλίστηκε η απόλυτη επάρκεια του εκπαιδευτικού προσωπικού, τόσο σε Ειδικούς Παιδαγωγούς και Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ), όσο και σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ).

Η λειτουργία του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου θα διευκολύνει σημαντικά τις οικογένειες του δυτικού άξονα του νησιού της Ρόδου, που τα παιδιά τους φοιτούσαν στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στην πόλη της Ρόδου και θα προσφέρει στα παιδιά αυτά ποιοτικότερες συνθήκες συνεκπαίδευσης.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων