Νίκος Γερονικόλας: "Ασυδοσία, αυθαιρεσία, ηχορύπανση και έλλειψη σχεδιασμού καταδικάζουν τη μεσαιωνική πόλη"

Νίκος Γερονικόλας: "Ασυδοσία, αυθαιρεσία, ηχορύπανση και έλλειψη σχεδιασμού καταδικάζουν τη μεσαιωνική πόλη"

Νίκος Γερονικόλας: "Ασυδοσία, αυθαιρεσία, ηχορύπανση και έλλειψη σχεδιασμού καταδικάζουν τη μεσαιωνική πόλη"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4002 ΦΟΡΕΣ

Άγρα πελατών, ηχορύπανση στη διάρκεια της νύχτας, ελλιπής καθαριότητα, άκρατη κατάληψη κοινοχρήστων χώρων σε βαθμό παρεμπόδισης της κίνησης ασθενοφόρων και ατελείωτη αυθαιρεσία αποτελούν μόνο μερικά από τα προβλήματα της μεσαιωνικής πόλης τα οποία ένα προς ένα εκτέθηκαν στον υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου Νίκο Γερονικόλα και στους υποψήφιους / υποψήφιες της «Αρχής Οργάνωσης» για το νησί μας.

Καταστηματάρχες και μόνιμοι κάτοικοι της μεσαιωνικής πόλης δεν έκρυψαν την οργή τους για το καθεστώς ασυδοσίας που επικρατεί παντού στο ιστορικό μνημείο. Οι λίγοι ασχημονούν σε βάρος των πολλών και οι επιπτώσεις είναι τόσο οικονομικές, όσο και αισθητικές, καθώς προσβάλουν βάναυσα την εικόνα της πολιτισμικής ιστορίας του νησιού μας.

Συνομιλώντας οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες με τα στελέχη της «Αρχής Οργάνωσης» για το νησί μας, τόνισαν ότι «δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός. Ο καθένας στην παλιά πόλη κάνει ό,τι θέλει και χωρίς να δίνει εξηγήσεις. Οι κράχτες έχουν αποθρασυνθεί και έχουν διαμορφώσει καθεστώς ζούγκλας στην αγορά».

Ιδιοκτήτες μικρών πολυτελών καταλυμάτων τόνισαν προς τον κ. Νίκο Γερονικόλα ότι «τα βράδια η ηχορύπανση προκαλείται από συγκεκριμένα κέντρα διασκέδασης και διαρκεί για ώρες μετά τα μεσάνυκτα. Οι επισκέπτες μας διαμαρτύρονται και γράφουν δυσμενή σχόλια για τις επιχειρήσεις μας και μάλιστα χωρίς να έχουμε ευθύνη. Αναγκαζόμαστε κάθε βράδυ να καλούμε την αστυνομία, η οποία όμως δεν μπορεί να δώσει λύση. Μόλις τα αστυνομικά όργανα αποχωρήσουν, η ηχορύπανση αρχίζει ξανά».

Το σύνολο των καταστηματαρχών στράφηκαν κατά της απόφασης του νυν δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου για την απαγόρευση της στάθμευσης μπροστά στα τείχη και το γέμισμα του δρόμου με πλαστικά κολωνάκια. «Δεν είμαστε αντίθετοι με την ανάγκη να βρεθεί μια λύση με την κυκλοφορία των οχημάτων» τόνισαν οι καταστηματάρχες, «όμως δεν μπορεί να απαγορεύεις τη στάθμευση εκατοντάδων οχημάτων, χωρίς προηγουμένως να έχεις μεριμνήσει να δώσεις λύση για το πού θα πάνε όλα αυτά τα οχήματα».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου Νίκος Γερονικόλας ξεκαθάρισε ότι «το καθεστώς ασυδοσίας πρέπει να τελειώσει. Με τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους μας ήδη σχεδιάζουμε κανονισμό λειτουργίας των επιχειρήσεων και της κίνησης τόσο μέσα στο σπουδαίο μνημείο της μεσαιωνικής πόλης, όσο και περιμετρικά απ’ αυτό. Ο κανονισμός λειτουργίας δίνει μια σειρά λύσεων, με τις οποίες όλοι και όλες οφείλουν να συμμορφωθούν».

«Στόχος μας για το πολιτισμικό – οικονομικό σκέλος της μεσαιωνικής πόλης» τόνισε ο κ. Γερονικόλας «είναι η βελτίωση της εικόνας, η λειτουργική αναβάθμιση του μνημείου, η αξιοποίηση των ξεχασμένων δημοτικών κτηρίων, η υλοποίηση πολιτικών αύξησης των εσόδων από τους επιβάτες κρουαζιέρας και η διευκόλυνση των επισκεπτών που κατεβαίνουν στην πόλη με ενοικιαζόμενα οχήματα. Σε όσα αφορούν τους μονίμους κατοίκους, την οφειλόμενη κοινωνική πολιτική και τη διευκόλυνση της κίνησής τους μέσα στο μνημείο, έχουμε σειρά τομών, οι οποίες εντός του Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν δημόσια».

Άπαντες οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι του μνημείου υποδέχθηκαν θέρμη τα στελέχη της «Αρχής Οργάνωσης» για το νησί μας και δήλωσαν ανοικτά και ξεκάθαρα τη στήριξή τους στο έντιμο πρόσωπο του επικεφαλής, υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Γερονικόλα.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»