Διήμερο επιμορφωτικών δράσεων για Εκπαιδευτικούς και Γονείς

Διήμερο επιμορφωτικών δράσεων για Εκπαιδευτικούς και Γονείς

Διήμερο επιμορφωτικών δράσεων για Εκπαιδευτικούς και Γονείς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1897 ΦΟΡΕΣ

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου ξεκινά τις δράσεις της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς με ένα διήμερο επιμορφωτικών δράσεων που απευθύνονται σε Εκπαιδευτικούς, Γονείς, Κηδεμόνες με επίκεντρο ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό και εκπαιδευτικό ζήτημα που αποτελεί ζήτημα προβληματισμού και συζήτησης, και μας αφορά όλους, το ζήτημα των Έμφυλων Ταυτοτήτων και της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης.

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:30 στην αίθουσα του ΙΕΚ Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου (ξενοδοχείο ΘΕΡΜΑΙ) θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση -συζήτηση για Εκπαιδευτικούς, Γονείς, Κηδεμόνες, Φοιτητές με θέμα: θέμα: “Η Σεξουαλική Αγωγή στο Σχολείο και στο Σπίτι”.

Εισηγήτρια της βραδιάς, η κ. Μαίρη Χιόνη, εκπαιδεύτρια σεξουαλικής αγωγής και ΛΟΑΤΚΙ+ (lgbtqi+) ζητημάτων και συγγραφέας εκπαιδευτικών υλικών και βιβλίων για το ίδιο αντικείμενο, με πολύχρονη εκπαιδευτική εμπειρία αλλά και διοικητική ως στέλεχος και Υπεύθυνη του Γραφείου Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ και τα τελευταία 15 χρόνια ως Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας.

Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες να παρακολουθήσουν την ομιλία της κ. Χιόνη και να συμμετάσχουν στην συζήτηση, μπορούν να στείλουν τις ερωτήσεις τους στην φόρμα: https://forms.gle/gi4cFSY1CfsinLUH9 μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2023.

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΚΣΜΡ-ΔΟΠΑΡ (Αντ/χου Λάσκου 10α – Μόντε Σμιθ) από την κ. Μαίρη Χιόνη δύο κλειστά εργαστήρια αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς.

Το πρώτο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί ώρες 11:00-13:00 με θέμα: «Διαμορφώνοντας υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα»
Το δεύτερο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί ώρες 17:00-19:00 με θέμα: «Αισθάνομαι ασφαλής στο πολύχρωμο σχολείο μου».
Οι θέσεις για τα εργαστήρια είναι περιορισμένες (20 συμμετοχές για το κάθε ένα) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
ΟΙ συμμετέχοντες/συμμετέχουσες στα εργαστήρια θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.
Δηλώσεις συμμετοχής: writerscenterrhodes@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 22410-32510,32520

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μαίρη Χιόνη είναι εκπαιδεύτρια σεξουαλικής αγωγής και ΛΟΑΤΚΙ+ (lgbtqi+) ζητημάτων και συγγραφέας εκπαιδευτικών υλικών και βιβλίων για το ίδιο αντικείμενο. Ολοκλήρωσε έναν κύκλο 35 χρόνων (έως τον Αύγουστο 2021) στη δημόσια εκπαίδευση, με εκπαιδευτική εμπειρία αλλά και διοικητική ως στέλεχος και Υπεύθυνη του Γραφείου Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ και τα τελευταία 15 ως Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας.

Έχει πτυχίο του τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μεταπτυχιακό στην «Προαγωγή & Αγωγή Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου. Είναι εκπαιδευμένη στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) στη θεραπεία ομάδας, στο συστημικό σκέπτεσθαι, στο γενεόγραμμα, στην προαγωγή της οικογενειακής ζωής και στη διεργασία ομάδας. Επίσης έχει εκπαίδευση από μεγάλη γκάμα εξειδικευμένων φορέων σε θέματα ψυχικής υγείας, εξαρτήσεων, εθελοντισμού, ισότητας φύλων, σχολικού εκφοβισμού (bullying), ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, σεξουαλικής αγωγής/AIDS, ΛΟΑΤΚΙ+ (lgbtqi+) ζητημάτων και ως αξιολογήτρια προγραμμάτων προαγωγής και αγωγής υγείας.

Η ερευνητική της δράση έχει παρουσιαστεί σε συνέδρια, συμπόσια, ημερίδες, σεμινάρια και επιστημονικά άρθρα. Έχει συντονίσει ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα και έχει σχεδιάσει, εφαρμόσει και αξιολογήσει εκπαιδευτικές παρεμβάσεις, σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια.

Το επιμορφωτικό της έργο αφορά σε μαθήτριες/τές, σε εκπαιδευτικούς, Διευθύντριες/ντές σχολικών μονάδων και γονείς στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε επαγγελματίες υγείας, σε φοιτήτριες/τές, σε γυναίκες 18-35 ετών, σε ευρύ κοινό και συνδέεται με ζητήματα σχολικού εκφοβισμού, σεξουαλικής αγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, έκφρασης, χαρακτηριστικών φύλου και ενδυνάμωσης γυναικών.

Αποτέλεσε μέλος της επιστημονικής ομάδας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και ήταν επιμορφώτρια επιμορφωτών και πολλαπλασιάστρια.

Τα εκπαιδευτικά υλικά της σε θέματα περιεκτικής σεξουαλικής αγωγής και έμφυλων ταυτοτήτων για μαθήτριες και μαθητές ΣΤ΄ Δημοτικού και Γυμνασίου με τίτλο «Διαμορφώνοντας υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα φύλα» και «Αισθάνομαι ασφαλής στο πολύχρωμο σχολείο μου» υπάρχουν αναρτημένα στο ΟΠΣ Επιμόρφωσης-Ι.Ε.Π. Προγράμματα & Εφαρμογές Εργαστηρίων από την Πιλοτική Εφαρμογή και Νέες Προτάσεις 2021. Ακόμα έχει εκπονήσει υλικό για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Οδηγός εκπαιδευτικού για την παιδαγωγική και διδακτική μεθοδολογία προαγωγής των δεξιοτήτων στο Γυμνάσιο – Το παράδειγμα της Περιεκτικής Σεξουαλικής Αγωγής» και δύο βιντεομαθήματα με τίτλο «Παθητική, επιθετική και αποφασιστική συμπεριφορά» και «Συναίνεση».

Επιπλέον είναι επιστημονική συνεργάτης του Orlando LGBT+ ψυχική υγεία χωρίς στίγμα και συγγραφέας του κεφαλαίου «Σεξουαλική Αγωγή και ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα» του συλλογικού τόμου «Συμπερίληψη & Ανθεκτικότητα», του πρώτου επιστημονικού έργου για τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες και την ψυχική υγεία στην Ελλάδα.

Περιμένουμε τις ερωτήσεις σας και τις συμμετοχές σας!

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας