Προφυλακίστηκε 46χρονος Τούρκος για μεταφορά μεταναστών

Προφυλακίστηκε 46χρονος Τούρκος για μεταφορά μεταναστών

Προφυλακίστηκε 46χρονος Τούρκος για μεταφορά μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1835 ΦΟΡΕΣ

Τη βλάβη στο ταχύπλοο σκάφος επάνω στο οποίο είχε εντοπιστεί, ισχυρίστηκε ότι προσπαθούσε να φτιάξει, 46χρονος αλλοδαπός από την Τουρκία που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα από λιμενικούς ανοικτά της Ρόδου.

Ο ίδιος πάντως κατηγορείται ότι νωρίτερα, είχε αποβιβάσει 15 άτομα στο νησί μας, πράξη για την οποία και τελικά κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του 46χρονου Τούρκου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος, εκ κερδοσκοπίας, κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση αλλά και ένταξη ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση.

Έτσι προχθές, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα. Ματίνα Μπαλάνου προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων πως είναι μηχανικός βενζινοκίνητων οχημάτων και συνήθως επισκευάζει από αυτοκίνητα έως και σκάφη. Τα ξημερώματα της 7ης Σεπτεμβρίου και ενώ βρίσκονταν έξω για διασκέδαση, ένας φίλος του, του ζήτησε να ελέγξει το σκάφος του γιατί κάτι δεν πήγαινε καλά. Πράγματι ο 46χρονος είπε πως πήρε το σκάφος και άρχισε να το δοκιμάζει.

Στην προσπάθεια αυτή, και ενώ βρίσκονταν ακόμη στα τουρκικά ύδατα, το τιμόνι «κλείδωσε» και το σκάφος έμεινε ακυβέρνητο, παρασυρόμενο από τους ενισχυμένους ανέμους και τα κύματα. Έτσι βρέθηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα χωρίς να το αντιληφθεί καλά – καλά ενώ τόνισε πως κάλεσε σε βοήθεια και το τουρκικό Λιμεναρχείο όμως τελικά συνελήφθη από τους Έλληνες λιμενικούς.

Ο 46χρονος αρνήθηκε ότι έχει την παραμικρή σχέση με διακίνηση αλλοδαπών.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 46χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος όλα ξεκίνησαν στις 7 Σεπτεμβρίου 2023 το πρωί όταν περιπολικό πλοίο Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να έχει υποστεί πιθανόν μηχανική βλάβη, με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Ρόδου.

Επρόκειτο για τον 46χρονο Τούρκο, ο οποίος περισυλλέχθηκε και μεταφέρθηκε αρχικά στο νέο Καρνάγιο της Ρόδου και στη συνέχεια στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, όπου συνελήφθη ως διακινητής, αφού όπως ο ίδιος δήλωσε είχε μεταφέρει δεκαπέντε (15) αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, οι οποίοι αναζητούνται.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος, ενώ σε βάρος του αλλοδαπού διακινητή σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών