ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Κατά τα προχθεσινά καλλιστεία Σουηδέζα εξελέγη Μις Παραθερίστρια

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Κατά τα προχθεσινά καλλιστεία Σουηδέζα εξελέγη Μις Παραθερίστρια

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Κατά τα προχθεσινά καλλιστεία Σουηδέζα εξελέγη Μις Παραθερίστρια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 223 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3733

ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ
ΣΟΥΗΔΕΖΑ ΕΞΕΛΕΓΗ ΜΙΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΡΙΑ
Ίνιερ Φόρσμαν, μία ξανθή καλλονή
ΠΛΗΡΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ -
ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όλη η κοσμική Ρόδος παρούσα προχθές το βράδυ στο «Θέρμαι». Καθώς το καλοκαίρι βρίσκεται πια στο τέλος του και σε λίγο αρχίζουν οι βροχές και τα κρύα η χοροεσπερίδα που έδωσε ο Δωριεύς για την εκλογή της «Μις Παραθερίστριας 1963» σημείωσε κάτι παραπάνω από απόλυτη επιτυχία.

Σημειώνουμε μονάχα ότι παρευρέθησαν πάνω από 850 άτομα και τουλάχιστον άλλα τόσα έφυγαν γιατί δεν υπήρχαν θέσεις! Φαινόμενο μοναδικό σε κοσμική εκδήλωση της Ρόδου!

• Θάταν η ώρα 9 το βράδυ όταν τα πρώτα ζευγάρια και οι παρέες άρχισαν να παίρνουν θέσεις στον υπέροχο κήπο του «Θέρμαι» όπου θα δινώταν η χοροεσπερίδα του Δωριέα. Από μέρες πολλές πριν τραπεζάκια είχαν και ήταν αδύνατο την ώρα εκείνη να βρεθή έστω κι ένα.

Γύρω στις 9:30 το βράδυ το κέντρον ήταν γεμάτο. Δεν υπήρχε ούτε καρέκλα. Επιστρατεύτηκαν όλες οι καρέκλες του ξενοδοχείου για να καθήση ο κόσμος. Απ’ έξω με πολύ τακτ οι εκπρόσωποι του διργανωτού έδιναν αρνητική απάντηση σ’ όσους καθυστερημένα θέλησαν να παραυρεθούν στην εκδήλωση αυτή, την πιο επίσημη της χρονιάς.

Μιά ξένη πολύ ωραία - που ήρθε ασφαλώς για να διεκδικίση τον τίτλόν της Μις - έφυγε μαζί με τη μητέρα της και τον πατέρα της αρκετά στενοχωρημένη ενώ εκλιπαρούσε για ένα τραπεζάκι. Μιά άλλη πάλι ξένη - πολύ ωραία κι αυτή, έβαλε τα κλάματα γιατί δεν μπόρεσε να βρη θέση. Παρέες ολόκληρες από νεαρές σουηδέζες, γερμανίδες, γαλλίδες, δανέζες, που πήγαιναν για τον σκοπό αυτό έμειναν έξω από τον νυμφώνα.

Πραγματικός πανζουρλισμοός. Όμως η στάσις, η συμπεριφορά, η τάξις και η περιποίησις των εκπροσώπων του διοργανωτού και της διευθύνσεως του «Θέρμαι» μπορεί να χαρακτηρισθή σαν υποδειγματική.

• Μιά γρήγορη ματιά στα τραπέζια. Βέβαια ήταν λιγάκι δύσκολο να διακρίνουμε μέσα σε κείνη την ανθρωποθάλασσα την ροδίτικη αφρόκρεμα. Πολύ δύσκολο, γι’ αυτό αν από τους κοσμικούς ροδίτες παραλείψουμε κανένα ας μας συγχωρέση. Παρόντες λοιπόν ο τ. υπουργός κ. Στέλιος Κωτιάδης μετά της κυρίας του, ο βουλευτής κ. Ε. Ζαννής μετά της κυρίας του, ο Ανώτερος Διοικητής Χωροφυλακής κ. Τζάντζος, ο κ. και η κ. Δ. Τσουβαλά ο κ. και η κ. Φώκιαλη, ο κ. και η κ. Ι. Τσουβαλά, ο κ. και η κ. Σ. Αυγουστάκη, ο κ. και η κ. Γ. Χιωτάκη, ο κ. και η κ. Α. Καραγιαννίδη, ο κ. και η κ. Μ. Μελά, ο κ. και η κ. Τ. Ερίνη, ο κ. και η κ. Αντ. Μανούσου, ο κ. και η κ. Δ. Δημητριάδη, ο κ. και η κ. Αρχ. Αραπούδη, ο κ. και η κ. Φραράκη, ο κ. και η κ. Αγιακάτσικα, ο κ. και η κ. Λ. Φραράκη, ο κ. και η κ. Δ. Αγγέλου, ο κ. και η κ. Δ. Μανούσου, ο κ. και η κ. Αναγνώστου, ο κ. και η κ. Ι. Πανάγου, ο κ. και η κ. Β. Ολυμπίτη, ο κ. και η κ. Παπαδοπούλου, ο κ. Δεπούντης, ο κ. Σουγιουτζόγλου, ο κ. Χαραλαμπόπουλος και ένα σωρό άλλοι ων ουκ έστιν αριθμόν.

Το ξένο στοιχείο πλεόναζε. Ξένοι παραθεριστές πάμπολοι. Ωραίες κοπέλλες - αρκετές συνόδευαν συμπατριώτες μας - νέοι, γέροι. Ό,τι πιο εκλεκτό έχει να δείξη αυτή την εποχή η Ρόδος.

• Στις 9:30 το καταπληκτικό φωνητικό συγκρότημα των Αθηναίων σκορπούσε τις εύθυμές του μελωδίες. Τα πέντε αυτά παιδιά που η φήμη τους έφτασε πια στα πέρατα του κόσμου έδωσαν αμέσως τον τόνο της βραδυάς. Το κέφι είχε δημιουργηθή αμέσως και τα ζευγάρια πάνω στην ωραία πίστα χόρευαν αδιάκοπα πότε με σβηστά τα φώτα και πότε με αναμμένα. Από σλόου και ταγκό άρχιζε η ορχήστρα και κατέληγε σε μάντισον, μπόσσα - νόβα και γκάλλι - γκάλλι. Η πρώτη κιόλας ματιά πάνω στα ζευγάρια προμήνυε μιά γερή μάχη για τον τίτλον της Μις.

• Στις δώδεκα παρά τέταρτο η Επιτροπή κάλεσε τις διαγωνιζόμενες να ανέβουν στην πίστα με τους καβαλλιέρους τους. Η πίστα σε λίγο ήταν γεμάτη. Από τα ζευγάρια αυτά η Επιτροπή έδωσε σε 10 από ένα αριθμό. Οι δέκα αυτές θα διαγωνίζονταν τώρα στους τελικούς. Ύστερα, μόνο τα δέκα ζευγάρια ανέβηκαν στην πίστα. Για κάθε ζευγάρι που ανέβαινε μόνο του ο κόσμος ανάλογα έδειχνε την προτίμησή του.

• Τώρα η ορχήστρα με τα δέκα ζευγάρια στη πίστα άρχισε να παίζη ωραία ταγκό. Κάθε ζευγάρι προσπαθούσε να δείξη τις ικανότητές του και να προκαλέση εντύπωση. Αφού χόρεψαν περίπου ένα εικοσάλεπτο η Επιτροπή έβγαλε την απόφασή της: Μις Παραθερίστρια 1963 εξελέγη η Σουηδίς Ίνιερ Φόρσμαν.

Ένα ζωηρό χειροκρότημα εκάλυψε την απόφαση της Επιτροπής. Απόδειξις ότι όλος ο κόσμος ήταν γιαυτό σύμφωνος. Πραγματικά η μις Φόρσμαν άξιζε για τον τίτλον.
Κατασυγκινημένη η Σουηδέζα δέχθηκε τις εκδηλώσεις του κόσμου και μιλώντας από το μικρόφωνο είπε στην αγγλική:

«Δεν ξέρω τι να πω. Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Ευχαριστώ πολύ». Στην Μις παραθερίστρια προσεφέρθησαν πλούσια δώρα. Ένα ταξείδι αλέρετούρ στην Βενετία από την εταιρία Τυπάλδου, ένα ταγιέρ από το ατελιέ Μάριος, μιά χρυσή καρφίτσα από το κατάστημα Αγγέλου και άλλα. Στην δεύτερη ένα τραπεζομάνδηλο του καταστήματος Αραπούδη και στην τρίτη ένα φόρεμα από το κατάστημα Μαχραμά.

ΜΙΛΑ Η ΜΙΣ
• Την Μις Παραθερίστρια συναντήσαμε αμέσως. Με φανερή συγκίνηση μα δέχτηκε. - Δεν ξέρω τι να σας πω, δεν περίμενα η Ρόδος να μου κάνη τέτοια τιμή.

Η Ίνιερ Φόρσμαν είναι μιά ξανθά με γαλανά μάτια και ένα υπέροχο σώμα. Στην Ρόδο και ένα υπέροχο σώμα. Στην Ρόδο βρίσκεται από δεκαπενθημέρου και αναχωρεί σήμερα για την Σουηδία. Στην ολιγόλεπτη συνομιλία μας η Ινιέρ προσθέτει:

Θα ξανάρθω οπωσδήποτε στην Ρόδο. Τον Μάρτιον θα είμαι πάλιν εδώ.
Η Ίνιερ είναι ηλικίας 23 ετών και εργάζεται στην Στοκχόλμην σαν δακτυλογράφος. Η εκλογή της άξιζε πραγματικά. Γιατί ήταν η πιο ωραία της βραδυάς.
Θέλω να ευχαριστήσετε όλον τον κόσμον. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Είμαι ζωηρά συγκινημένη...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
• Η συνέχεια του προγράμματος ήταν η εμφάνιση του μπαλέττου του Κρατικού Θεάτρου Κύπρου. Τέσσερεις νέοι και νέες με τοπικές ενδυμασίες χόρεψαν τσάμικο, συρτό, καλαματιανό, κάτω από τους ήχους λαϊκών οργάνων. Το συγκρότημα χειροκροτήθηκε ζωηρά από τον κόσμο.

• Ακολούθησε λίγος χορός με τους Αθηναίους και στην συνέχεια έγινε η λαχειαγορά. Τα δώρα πλούσια. Και σημειώνουμε μερικούς τυχερούς. Την δίδα Αναγώστου που κέριδσε το εισιτήριο Ρόδος-Κοπενχάγη-Ρόδος. Τον κ. Χαραλαμπόπουλο, που κέρδισε μιά 14ήμερη κρουαζιέρα με το Ρομάντικα. Τον κ. Αγγέλου που κέρδισε το ταξίδι στην Κύπρον και Χάιφα. Την Δίδα Δουλουαντζή που κέρδισε ένα ετόλ αξίας 5.000 δραχμών. Τον κ. Αγγέλου πάλιν που κέρδισε ένα ταξίδι στο Πρίντεζι. Την κ. Άννα Τσουβαλά που κέρδισε ένα ταξίδι στην Βενετία.

• Και μετά την λαχειαγορά πάλι χορός. Το φινάλε τις πρωινές ώρες ήταν εντυπωσιακό. Τουίστ, τσα-τσα, μάντισσον. Όλοι το βράδυ αυτό έμειναν ικανοποιιημένοι. Μα πιο πολύ η σουηδέζα Ίνιερ Φρόσμαν για την αναπάντεχη εκλογή της σαν Μις Παραθερίστρια 1963.

Συγχαρητήρια για την οργάνωση από τον Δωριέα συγχαρητήρια στον διευθυντή του κέντρου κ. Σκουλλή για την άψογη περιποίηση του κόσμου. Η διοργάνωση αυτή στο τέλος του καλοκαιριού ήταν πραγματικά θαυμασία. Και πολύ σωστά κάποιες είπε: Για τον Δωριέα τα κέντρα της Ρόδου είναι πολύ μικρά. Και δεν είχε άδικο...

Γ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...