Στα περσινά επίπεδα εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Αύγουστο

Στα περσινά επίπεδα εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Αύγουστο

Στα περσινά επίπεδα εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Αύγουστο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2109 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ήρθαν 509.344 τουρίστες με πτήσεις τσάρτερ

Στα περσινά επίπεδα κυμάνθηκε η τουριστική κίνηση του μήνα Αυγούστου στο αεροδρόμιο Ρόδου σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χτες η Fraport Greece.

Ειδικότερα τον Αύγουστο ήρθαν με πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» 509.344 τουρίστες έναντι 508.475 τον ίδιο μήνα πέρυσι καταγράφοντας μία μικρή αύξηση σε ποσοστό 0,17%. Στην ουσία τον φετινό Αύγουστο σε σύγκριση με τον περσινό ήρθαν μόλις 869 περισσότεροι τουρίστες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, παρά τη μείωση της κίνησης λόγω της φωτιάς του Ιουλίου ο Αύγουστος ήταν αποδεδειγμένα ένας πολύ καλός μήνας και μάλιστα ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες ήταν ο καλύτερος Αύγουστος όλων των εποχών.

Αν δεν συνέβαινε το δυσάρεστο περιστατικό της καταστροφικής φωτιάς τότε τα νούμερα θα ήταν ακόμα μεγαλύτερα και ο μήνας που πέρασε θα είχε καταγράψει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση και ένα νέο ρεκόρ στην τουριστική κίνηση του νησιού μας.

Με την ευκαιρία θα πρέπει ν’ αναφερθεί ότι η κίνηση του φετινού Αυγούστου ήταν αυξημένη σε ποσοστό 6,27% σε σύγκριση με την κίνηση του Αυγούστου του 2019 που επίσης ήταν η αμέσως καλύτερη τουριστικά χρονιά.

Στην πρώτη θέση των τουριστών που μας επισκέφθηκαν τον Αύγουστο βρίσκονται μακράν οι Άγγλοι τουρίστες (123.961) ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι Γερμανοί (82.136) και στην τρίτη θέση οι Πολωνοί (34.812). Εξίσου καλά πήγαν οι Ισραηλινοί τουρίστες που κατέλαβαν την τέταρτη θέση αλλά και οι Ιταλοί (25.289) που πήραν την πέμπτη θέση.

Μετά και τα στοιχεία του Αυγούστου προκύπτει ότι μέσω του αεροδρομίου της Ρόδου διακινήθηκαν το οχτάμηνο 3.752.025 τουρίστες έναντι 3.704.387 το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση στις γραμμές εσωτερικού είχαμε ικανοποιητική αύξηση η οποία συνέβαλε στο να αυξηθεί η διακίνηση επιβατών μέσω του αεροδρομίου μας και να φτάσει τα 554.921 άτομα έναντι 455.170 το ίδιο διάστημα πέρυσι. Συνολικά λοιπόν από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο διακινήθηκαν μέσω του «Διαγόρας» 4.306.946 επιβάτες έναντι 4.159.557 το ίδιο διάστημα πέρσι.

Αναφορικά με τις πτήσεις είχαμε κι εκεί μία μικρή αύξηση καθώς εξυπηρετήθηκαν μέσω του αεροδρομίου μας 24.787 πτήσεις (αφίξεις και αναχωρήσεις) έναντι 24.573 το ίδιο διάστημα πέρυσι. Μαζί με τις πτήσεις εσωτερικού εξυπηρετήθηκαν συνολικά το οχτάμηνο 30.117 πτήσεις έναντι 29.671 το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Το Σαββατοκύριακο
Εξίσου καλά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση και τον Σεπτέμβριο και όπως δείχνουν τα στοιχεία ο μήνας θα καταγράψει ρεκόρ. Αυτό φάνηκε και από τα στοιχεία του τελευταίου Σαββατοκύριακου σύμφωνα με τα οποία προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιό μας συνολικά 231 πτήσεις τσάρτερ με τις οποίες ήρθαν στη Ρόδο περίπου 36.500 τουρίστες και αναχώρησαν με αυτές περίπου 37.400 επιβάτες.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου