Στις 30 Σεπτεμβρίου η 9η ποδηλατική «Ανάβαση Πανορμίτη»

Στις 30 Σεπτεμβρίου  η 9η ποδηλατική «Ανάβαση Πανορμίτη»

Στις 30 Σεπτεμβρίου η 9η ποδηλατική «Ανάβαση Πανορμίτη»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1369 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζοντας έναν αθλητικό θεσμό, ο Έλαφος με τη συνεργασία του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Ρόδου, της Ιεράς Μονής Πανορμίτη και του δήμου Σύμης, διοργανώνει το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου διασυλλογικό ποδηλατικό αγώνα δρόμου με την έγκριση της Ε.Ο.Π. στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης με την ονομασία «9η Ανάβαση Πανορμίτη».

Σ’ αυτόν έχουν δικαίωμα ν’ αγωνιστούν αθλητές-αθλήτριες στις κατηγορίες των Μάστερς Ανδρών-Γυναικών, Παίδων-Κορασίδων, Παμπαίδων-Παγκορασίδων και Μίνι Μεγάλων. Να σημειωθεί ότι ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξή της.
Σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα είναι η Ιερά Μονή Πανορμίτη, με τις αποστάσεις ανά κατηγορία να είναι οι παρακάτω: Μάστερ, Παίδων-Κορασίδων 11,8χλμ., Παμπαίδων –Παγκορασίδων 5χλμ., Μίνι μεγάλα 3χλμ.

Το ενδεικτικό πρόγραμμα:
13:30 : Άνοιγμα Γραμματείας
14:30 : Τεχνικό συνέδριο αρχηγών ομάδων
15:00 : Κατηγορία ΜΑΣΤΕΡ ΑΝΔΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ –ΠΑΙΔΩΝ –ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
16:20: Κατηγορία ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ –ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
17:20 : ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ
19:00 : Λήξη Αγώνων - Απονομές Επάθλων. Το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
I. Αριθμός αθλητών ανά ομάδα απεριόριστος. Σε αγώνες με συμμετοχή αθλουμένων (Sportive), δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών με ενεργό δελτίο για το 2023 στις επίσημες κατηγορίες που αναφέρονται στην παρούσα προκήρυξη. Για την συμμετοχή ενός αθλούμενου (με ή χωρίς δελτίο) απαιτείται η κατάθεση πρόσφατης βεβαίωσης ικανότητας άθλησης, από Ιατρό (καρδιολόγο ή παθολόγο).


II. Δηλώσεις Συμμετοχής Οι δηλώσεις συμμετοχής να αποσταλούν από τα σωματεία μέχρι την Παρασκευή 22.09.2023 και ώρα 21:00 στο email elafoscyclingteam@yahoo.gr. Περάν της προθεσμίας αυτής ουδεμία συμμετοχή δεν θα γίνει δεκτή.
III. Παράβολο Συμμετοχής ΔΩΡΕΑΝ


IV. IV. Φιλοξενία, Λοιπές Παροχές Διαμονή: Η Ιερά Μονή Πανορμίτη θα φιλοξενήσει δωρεάν όλους τους αθλητές, στις εγκαταστάσεις της Μονής. Αρχηγοί Ομάδων και συνοδοί αθλητών θα καλύψουν οι Έκδοση 2023-2024 ίδιοι τα έξοδα διαμονής τους, με κόστος 5 €/κρεβάτι.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ: Η Γραμματεία θα λειτουργήσει και τις 2 ημέρες μια ώρα πριν την εκκίνηση. Τους αριθμούς παραλαμβάνει ο δηλωμένος αρχηγός της κάθε ομάδας, αφού προσκομίσει τα δελτία των αθλητών και τις Κάρτες Υγείας των αθλητών της ομάδας του.


ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ/ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το Σάββατο 30/09/2023 και ώρα 14:30, σε χώρο της Ιεράς Μονής Πανορμίτη. Η παρουσία των αρχηγών των οµάδων είναι υποχρεωτική


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ο αγώνας διεξάγεται με τον Κανονισμό Αγώνων της Ε.Ο. Ποδηλασίας και τους επιμέρους Κανονισμούς U.C.I. και Ε.Ο.Π. Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και της UCI, για ό,τι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ.


ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Στον αγώνα δεν θα επιτραπούν οχήματα συνοδείας. Επί της διαδρομής θα επιτραπούν μόνο οχήματα της διοργάνωσης και της αγωνοδίκου επιτροπής.


I. Εξοπλισμός αγωνιζομένων. Θα ισχύσουν οι εγκύκλιοι – κανονισμοί για τις Αναβάσεις (Εγκ.Τ.Ε. 2/2018) και για τον εξοπλισμό των μικρών κατηγοριών (Εγκ.Τ.Ε. 3/2020).
II. Ανάπτυγμα ανά κατηγορία. Σε όλες τις κατηγορίες ισχύει το μέγιστο επιτρεπόμενο ανάπτυγμα ανά κατηγορία (κανονισμός ΕΟΠ 2.2.023)


III. Σειρά Εκκίνησης Η σειρά εκκίνησης των αθλητών θα καθοριστεί σύμφωνα με τις υποδείξεις των ομάδων στην δήλωση συμμετοχής. Η τελική σειρά εκκίνησης θα ανακοινωθεί στο τεχνικό συνέδριο


IV. Δευτερεύουσες Κατατάξεις
V. Τεχνική βοήθεια - Τροφοδοσία - Κανόνες κίνησης συνοδευτικών οχημάτων
VI. Όρια Χρόνου


ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ
1ος νικητής Κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα.
2ος νικητής αργυρό μετάλλιο και δίπλωμα
3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα
4ος, 5ος και 6ος δίπλωμα


ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Μονή Πανορμίτη .
ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.


ΠΟΙΝΕΣ: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.
ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ , UCI-ID
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: ΚΕΛΕΠΕΡΑ ΜΙΚΑ , mkelepera@yahoo.gr), UCI-ID
ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Ασθενοφόρο του Πολ. Κέντρου Υγείας Σύμης με Γιατρό.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
I. Με τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων. Έκδοση 2023-2024
II. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.


III. Ρύθμιση απρόβλεπτων θεμάτων: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα, θα αποφασίζει τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος, της διαδρομής χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Ο.Π.


*Ο διοργανωτής δεν φέρει καμιά ευθύνη για τυχόν φθορά αθλητικού υλικού ή ατυχήματος, εφόσον ρητά αναγνωρίζει και σέβεται το περιεχόμενο των άρθρων 92 ως και 96 του Κανονισμού Αγώνων της Ε.Ο.Π.

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων