Μιχάλης Παλαιολόγου: Γιατί αποφάσισα να είμαι ξανά υποψήφιος στον δήμο Ρόδου

Μιχάλης Παλαιολόγου: Γιατί αποφάσισα να είμαι ξανά υποψήφιος στον δήμο Ρόδου

Μιχάλης Παλαιολόγου: Γιατί αποφάσισα να είμαι ξανά υποψήφιος στον δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7120 ΦΟΡΕΣ

Με πολύχρονη πορεία και τεράστια εμπειρία, στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα συνδικαλιστικά, αλλά κυρίως με πολλή δουλειά και αφοσίωση με ό,τι έχει ασχοληθεί μέχρι σήμερα στη ζωή του: Ο Μιχάλης Παλαιολόγου του Χρήστου, είναι και πάλι παρών.

Διεκδικεί τη στήριξη του κόσμου, έτσι ώστε από κοινού με τη συμμετοχή όλων, να δοθεί η μάχη την επομένη των εκλογών, με τα ίδια τα προβλήματα του τόπου μας που δεν είναι και λίγα, όπως ο ίδιος παραδέχεται.

Δηλώνει όπως και όλοι οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες, εντυπωσιασμένος από τη θέληση και το σθένος που έδειξαν οι νέοι άνθρωποι και οι εθελοντές με το θεριό της πύρινης λαίλαπας.

Καλεί όλον τον κόσμο και ειδικά τους νέους να σταθούν στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης και του ίδιου και να αγωνιστούν με πάθος, για το νησί μας. Για τη Ρόδο μας.

Στη συνέντευξή του στη «Ροδιακή» επισημαίνει συγκεκριμένα:

Γιατί επιλέξατε να είστε υποψήφιος με τον Αντώνη Καμπουράκη:
Η απόφαση δεν ήταν ούτε τυχαία, ούτε πρόχειρη. Είμαι άνθρωπος που κάθε βήμα που κάνω στη ζωή μου,το ζυγίζω και το υπολογίζω καλά. Η απόφαση του Φώτη Χατζηδιάκου, του επικεφαλής της παράταξής, να μην είναι ξανά υποψήφιος, καλώς ή κακώς πυροδότησε σε όλα τα στελέχη της παράταξής μας μία τάση αποδέσμευσης, ώστε όσοι θα ήθελαν να συνεχίσουν να προσφέρουν στα κοινά, ν’ αναζητήσουν νέα σχήματα και συμμαχίες.

Αυτό έκανα κι εγώ! Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Όλοι εμείς που ασχολούμαστε χρόνια τώρα με αυτό που λέγεται τοπική κοινωνία ή κοινά, δεν πρέπει να μπαίνουμε σε καλούπια. Είμαστε άνθρωποι που μας επιλέγουν οι συντοπίτες μας, για να πράττουμε το σωστό και το δίκαιο για το νησί μας, να παλεύουμε και να δίνουμε λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα.

Το έχω πει πολλές φορές: Σε τοπικό/αυτοδιοικητικό τουλάχιστον επίπεδο, οι περισσότεροι από εμάς που χρόνια τώρα ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν είμαστε μαριονέτες των κομμάτων, να μας δίνουν εντολές και να «χοροπηδάμε» υπακούοντας σε κεντρικές επιλογές.

Η συστράτευσή μου με τον Αντώνη Καμπουράκη, εντάσσεται σε αυτή τη λογική. Η κάθε δημοτική αρχή χρειάζεται μία δεύτερη ευκαιρία για να ολοκληρώσει τα έργα της.

Το ίδιο είχα υποστηρίξει και με τον Στάθη Κουσουρνά και με τον Φώτη Χατζηδιάκο. Τώρα, ευελπιστώ ότι το σχήμα του Αντώνη Καμπουράκη και οι άνθρωποι που το περιβάλλουν ως υποψήφιοι, θα έχουν την ευκαιρία από τον κόσμο, να ολοκληρώσουν ένα τεράστιο έργο, οι βάσεις και τα θεμέλια του οποίου έχουν χτιστεί πολύ δυνατά.

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε ξανά με τα κοινά;
Η ενασχόληση με τα κοινά, αποτελεί για μένα κομμάτι της ζωής μου. Δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου να είμαι αποκομμένος κι έξω από τα δρώμενα του τόπου μου. Από μικρή ηλικία μέχρι σήμερα, ήμουν και είμαι παρών και στα όμορφα και στα άσχημα και στα δύσκολα και στα εύκολα που παρουσιάζονται κάθε φορά. Στην ίδια τη ζωή δηλαδή.

Μου αρέσει να δίνω μάχες, να αγωνίζομαι για τα προβλήματα αυτού του τόπου, τα οποία ξέρετε και ξέρουμε όλοι, ότι δεν τελειώνουν ποτέ. Αυτό για μένα είναι στάση ζωής. Μου είναι αδιανόητο να μην συμμετέχω ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια. Δεν κρύφτηκα ποτέ, δεν σιώπησα ποτέ. Γιατί να το κάνω αυτή τη φορά;

Τι δεν σας αρέσει σήμερα στη Ρόδο μας και τι θα θέλατε ν’ αλλάξετε;
Είναι μεγάλος ο κατάλογος με όλα αυτά που δεν μας αρέσουν και μας πληγώνουν τριγύρω μας. Κι επειδή οφείλουμε όλοι να λέμε αλήθειες, κοιτώντας στα μάτια τα παιδιά και τη νέα γενιά, θα έλεγα πως αυτό που θα πρέπει ν’ αλλάξει για να πάει ο τόπος και η κοινωνία μας προς το καλύτερο, είναι πρώτα απ’ όλα, εμείς! Εμείς, ως εκπρόσωποι του Ροδιακού λαού, σε ό,τι αφορά τον τρόπο που πολιτευόμαστε.

Οφείλουμε να λέμε την αλήθεια στον κόσμο, ακόμα κι αν αυτό έχει πολιτικό κόστος. Οφείλει όμως κι ο κόσμος να είναι ευαισθητοποιημένος, ενημερωμένος και γιατί όχι, υποψιασμένος. Να αξιολογεί και να φιλτράρει όσα ακούει και βλέπει. Να συμμετέχει σε δράσεις, να επιβραβεύει όταν είναι σκόπιμο αλλά κυρίως να αποδοκιμάζει εκείνους που διατυπώνουν θεωρίες και ωραία λόγια, χωρίς, εκ των πραγμάτων, να μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, θα συνεχίσω να παλεύω για ν’ αλλάξω ό,τι πονάει και ό,τι πληγώνει τις καρδιές μας ως Ροδίτες. Θα συνεχίσω με αφοσίωση να εργάζομαι για την ανάπτυξη του νησιού μας και τη βελτίωση υποδομών και δομών που θα διευκολύνουν και θα ομορφύνουν την καθημερινότητά μας. Για ένα καλύτερο μέλλον! Για τη Ρόδο μας που τόσο το αξίζει, για τα παιδιά μας…

Τι θα λέγατε σε κάποιον ή κάποια ψηφοφόρο που δεν σας γνωρίζει, προκειμένου να σας ψηφίσει;
Νομίζω ότι εδώ στη Ρόδο, είναι μικρός ο τόπος μας. Όλοι γνωριζόμαστε λίγο πολύ μεταξύ μας. Για τους νέους ανθρώπους περισσότερο, που είναι λογικό να μη γνωρίζουν τον Μιχάλη Παλαιολόγου θα τους έλεγα το εξής:

Είμαι ένας άνθρωπος, που αγωνίστηκα και αγωνίζομαι πολύ στη ζωή μου μαζί με την οικογένειά μου, χρόνια ολόκληρα ως αγρότης στα χωράφια μας. Στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Στον ευλογημένο αυτό τόπο, στη Νότια Ρόδο.

Θα τους έλεγα επίσης ότι είμαι άνθρωπος που δεν μιλά πολύ. Προτιμώ να ακούω, να σημειώνω, να προβληματίζομαι και κατόπιν να ενεργώ, έχοντας υπόψη μου αυτά που μου λένε και μου επισημαίνουν.

Θα τους έλεγα επίσης, ότι από μόνος μου, δεν μπορώ να αλλάξω τίποτα. Δεν έχω μαγικές ικανότητες. Και βεβαίως ότι τους θέλω δίπλα μου. Όχι μόνο να με ψηφίσουν, αλλά να συμμετάσχουν την επομένη των εκλογών σε όλα εκείνα που θα σχεδιαστούν και θα δρομολογηθούν. Γιατί χωρίς τη συμμετοχή τη δική τους, χωρίς το πείσμα τους, χωρίς τις ικανότητές τους, που τις είδαμε να ξεδιπλώνονται στην τραγωδία με τις φωτιές που έπληξε τη Ρόδο, είμαστε καταδικασμένοι να αποτύχουμε.

Ας μην το επιτρέψουμε λοιπόν!

Διαβάστε ακόμη

Ελευθερία Βασιλειάδη - Άθενα: "Τα προβλήματα των μηχανικών βρίσκονται πέρα και πάνω από τα κόμματα"

Ιάκωβος Γρύλλης: Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα

Χατζής (πρόεδρος ΠΟΞ): Ποιότητα δεν σημαίνει μόνο τετράστερα ή πεντάστερα ξενοδοχεία

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

Βάιος Καλοπήτας: «Εμείς παλεύουμε για το νησί μας κι εκείνοι παλεύουν για τις καρέκλες τους»

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής