Ομόφωνες αποφάσεις στη διαπαραταξιακή επιτροπή

Ομόφωνες αποφάσεις στη διαπαραταξιακή επιτροπή

Ομόφωνες αποφάσεις στη διαπαραταξιακή επιτροπή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1555 ΦΟΡΕΣ

Συνεδρίασε χθες στο Δημαρχείο της Ρόδου

Ομόφωνα πήρε τις αποφάσεις, χθες, η διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία συνεδρίασε το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Ρόδου, σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των Αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στο νησί μας.

Εκείνο που ξεκαθαρίστηκε αρχικά από την αρμόδια αντιδήμαρχο Διοικητικών κα Τσαμπίκα Κιαχαγιά-Μαγιόγλου, είναι ότι πρώτιστο μέλημα του δήμου αποτελεί η αποφυγή της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Τη συζήτηση μονοπώλησε σχεδόν το αν οι παρατάξεις, τόσο στον δήμο όσο και στην περιφέρεια, θα στήσουν και κιόσκια εκτός από τα εκλογικά τους κέντρα. Πέρασε αρκετή ώρα με τους εκπροσώπους των παρατάξεων να ζητούν διευκρινίσεις, ώσπου να καταλήξουν στο ότι, για τις εκλογές στον δήμο της Ρόδου, οι παρατάξεις που κατέρχονται θα έχουν μόνο εκλογικά κέντρα, με εξαίρεση αυτήν της «Λαϊκής Συσπείρωσης» η οποία ζήτησε να έχει κιόσκι διότι δεν θα έχει εκλογικό κέντρο.

Τελικά, εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση του εκπροσώπου της παράταξης «Με δύναμη για τη Ρόδο», του δημάρχου κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη, κ. Κώστα Ταρασλιά, ο οποίος, ως συμπέρασμα από τη συζήτηση που έγινε, πρότεινε για τις τέσσερις παρατάξεις που κατέρχονται στην περιφέρεια να γίνει παραχώρηση χώρου για να στήσουν κιόσκι ή ό,τι επιθυμούν, πληρώντας συγκεκριμένες προδιαγραφές βέβαια, ενώ δεν θα γίνει κάτι αντίστοιχο για τις παρατάξεις που κατέρχονται στον δήμο αφού ο νόμος προβλέπει ότι μπορούν να έχουν ή εκλογικό κέντρο ή κιόσκι. Μοναδική εξαίρεση η «Λαϊκή Συσπείρωση» ως επίδειξη αλληλεγγύης.

Η χωροθέτηση Οι χώροι για τα «περίπτερα» των παρατάξεων στην περιφέρεια παραχωρήθηκαν όπως προβλέπει ο νόμος, δηλαδή με σειρά βάση των αποτελεσμάτων των προηγούμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών. Όλοι οι χώροι βρίσκονται στην «καρδιά» της πόλης και συγκεκριμένα στην παραδοσιακή του θέση θα βρίσκεται το κιόσκι της παράταξης του περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Χατζημάρκου, «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο», στην πλατεία Κύπρου (έμπροσθεν του καταστήματος Καλαφατά), στον «Καστελλοριζό» η «Λαϊκή Συσπείρωση», έμπροσθεν της Εθνικής Τράπεζας η παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο» της κας Χρύσας Καραγιάννη και δίπλα στην Τράπεζα της Ελλάδος η παράταξη «Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο»του κ. Νικηφόρου Παπανικόλα.

Όσον αφορά στα ταμπλό, όπως ξεκαθαρίστηκε από τους αρμοδίους των Τεχνικών Υπηρεσιών, προβλέπονται επτά θέσεις σε κάθε μία από τις οποίες θα τοποθετηθούν τρία ταμπλό και για τις περιφερειακές και για τις δημοτικές εκλογές, σε κάθε ένα από τα οποία χωρούν τρεις αφίσες, όπως δηλαδή και στις βουλευτικές εκλογές.

Η χωροθέτηση των ταμπλό στην πόλη της Ρόδου έχει ως εξής:

1) Οδός ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (περίφραξη πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής).

2) Οδός ΚΟΔΡΙΓΚΤΩΝ ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ (πίσω είσοδο Βοηθητικού σταδίου «Διαγόρας»).

3) Οδός ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ (πρώην Σφαγεία).

4) Οδός ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ-ΚΛΑΥΔΙΟΥ ΠΕΠΕΡ (περίφραξη παιδότοπου απέναντι από Κοιμητήριο Αγ. Δημητρίου).

5) Οδός ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ (κιγκλίδωμα 16ου Δημοτικού Σχολείου-Ανάληψη).

6) ΚΡΗΤΙΚΑ (λεωφόρος Ιαλυσού)

7) ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΔΗΜΟΥ-ΣΓΟΥΡΟΥ (οδός Τριανταφυλλίδη-Σγουρού).

Σημειώνεται ότι την παράταξη «ΈΝ.Α.-Ενωμένοι Αλλάζουμε-Μαζί για τη Ρόδο» εκπροσώπησαν οι κ.κ. Αλέξανδρος Κολιάδης και Βάιος Καλοπήτας, την παράταξη «Αρχή Οργάνωσης» του κ. Νίκου Γερονικόλα ο κ. Σάββας Καρατπάνης, την παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» συνεργάτες του κ. Χατζημάρκου, την παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο» ο κ. Αντώνης Αποστολίδης, τη «Λαϊκή Συσπείρωση» η κα Μαρία Χατζηγιάννη και την παράταξη «Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο» ο κ. Ηλίας Μπούκλας.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς