ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Μετά την απόβασιν των βιοτεχνών ο κ. Κωτιάδης δεν αποδέχεται λόγω αρχών την προτομήν

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1963: Μετά την απόβασιν των βιοτεχνών ο κ. Κωτιάδης δεν αποδέχεται λόγω αρχών την προτομήν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Μετά την απόβασιν των βιοτεχνών ο κ. Κωτιάδης δεν αποδέχεται λόγω αρχών την προτομήν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 248 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3735

 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΑΣΙΝ ΤΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ Ο κ. ΚΩΤΙΑΔΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ
ΛΟΓΩ ΑΡΧΩΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗΝ

Μιά επιστολή του τ. Υπουργού
Ελάβομεν και δημοσιεύομεν:
Φίλε κ. Διευθυντά,
Εις το φύλλον της Κυριακής 15/9/63 της εγκρίτου εφημερίδος σας ανέγνωσα δηλώσεις του Προέδρου του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Βιοτεχνών Ρόδου κ. Τριάντου επί τη υπογραφή του συμβολαίου αγοράς παρά του εν λόγω Συνεταιρισμού της εκτάσεως του τέως δασικού φυτωρίου, ανηκούσης εις τον ΟΔΑΠΔΔ.


Εις τας δηλώσεις αυτάς ο κ. Τριάντος φέρεται είπων ότι η πλατεία του διαμορφωθησομένου χώρου των καταστημάτων θα ονομασθή «Πλατεία Στυλ. Κωτιάδη» και ότι απεφασίσθη η τοποθέτησις εν αυτή προτομής μου. Λυπούμαι διότι δεν είναι δυνατόν επ ουδενί λόγω να αποδεχθώ τας ως άνω τιμητικάς εκδηλώσεις του Συνεταιρισμού της καθ’ όλα συμπαθούς τάξεως των Βιοτεχνών Ρόδου.
Ως εκ του χαρακτήρος μου έχω ως αρχήν να μην αποδέχωμαι τοιαύτας τιμητικάς διακρίσεις.


Κατά την περίοδον της δεκατετρούς περίπου πολιτικής σταδιοδρομίας μου κατά καιρούς τα Δημοτικά Συμβούλια Καρπάθου, Καλύμνου, Λέρου, Αστυπαλαίας ως και το Κοινοτικόν Συμβούλιον Νέας Κουτάλεως Λήμνου, εις ένδειξιν τιμής και ευγνωμοσύνης και εις αναγνώρισιν προσφερθεισών υπηρεσιών με ανεκήρυξαν επίτιμον δημότην των.

 Εις πάντας ευγενώς αλλ’ απεριφράστως απήντησα ότι δεν αποδέχομαι την προσγενομένην μου τιμήν, διότι παν ό,τι υπέρ αυτών έπραξα δεν απετέλεσεν ειμή μόνον εκπλήρωσιν καθήκοντος έναντί των, εν τη συναισθήσει της ευθύνης μου ως εκπροσώπου του Δωδεκανησιακού λαού και του Έθνους. Τα αυτά θα επαναλάβω και εις τους φίλους βιοτέχνας της Ρόδου τους οποίους ευχαριστώ διά την ευγενή σκέψιν αλλά πάντως δεν δύναμαι να παρεκκλίνω μιας αρχής την οποίαν ετήρησα και επιθυμώ να τηρήσω εν τω πολιτικώ μου βίω.


Εάν ο Συνεταιρισμός επιθυμεί να με τιμήση διά τας πράγματι μακράς και επιμόνους προσπαθείας αι οποίαι κατεβλήθησαν μέχρις ολοκληρώσεως της εξαγοράς της εν λόγω εκτάσεως, τον παρακαλώ να στρέψη το ενδιαφέρον του προς άλλους φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς.
Φιλικώτατα
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΩΤΙΑΔΗΣ
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ
Χθες την εσπέραν συνήλθον εις Γενικήν Συνέλευσιν τα μέλη του Συνεταιρισμού των εν Ρόδω Αιγυπτιωτών, προς συζήτησιν θεμάτων σχετικών προς την στεγαστικήν αποκατάστασιν αυτών και διά την ανάδειξιν διοικήσεως του Συνεταιρισμού. Ο Σύνδεσμος των Αιγυπτιωτών Ρόδου έχει δύναμιν εκατόν και πλέον οικογενειών, ήδη δε δραστηρίως αντιμετωπίζεται το θέμα της τακτοποιήσεως των εις την Ρόδον.

ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ
ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΑ ΤΟ ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΚΟΝ ΘΕΜΑ
Εντός των ημερών θα συνέλθη εις νέαν συνεδρίασιν το Διοικητικόν Συμβούλιον του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου προκειμένου να συζητήση και να λάβη αμέσως απόφασιν επί του θέματος των δασμολογικών μεταβολών. Η συνεδρίασις αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθή μέχρι της Τετάρτης, εν συνεχεία δε δι’ ανακοινώσεως να ενημερωθή ο Εμπορικός κόσμος της Δωδεκανήσου επί των ληφθησομένων αποφάσεων.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...