Απονομή 2 Eθνικών Eτικετών Ποιότητας στο 4ο ΓΕΛ Ρόδου

Απονομή 2 Eθνικών Eτικετών Ποιότητας στο 4ο ΓΕΛ Ρόδου

Απονομή 2 Eθνικών Eτικετών Ποιότητας στο 4ο ΓΕΛ Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1573 ΦΟΡΕΣ

Η καινούρια σχολική χρονιά ξεκινά αισιόδοξα με 2 ακόμα επιτυχίες για το 4ο ΓΕΛ Ρόδου! Δύο ακόμα γερμανόφωνα έργα eTwinning, που υλοποιήθηκαν το σχολικό έτος 2022-2023 βραβεύτηκαν με την Eθνική Eτικέτα Ποιότητας ως επιστέγασμα των προσπαθειών μαθητών των τάξεων Α3 και Β3 καθώς και της εκπαιδευτικού κ. Σεμερτζίδου Ελπίδας!

Πιο συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου, αναφέρονται τα εξής:

«Πρόκειται για το έργο “Unsere Schule in 2050”, όπου οι μαθητές τεσσάρων σχολείων από την Ισπανία, Σλοβενία, Πολωνία και Ελλάδα οραματίζονται το σχολείο του μέλλοντος, συνεργάζονται και το δημιουργούν σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες.

Στο δεύτερο έργο “Unser buntes Europa” μαθητές από τρεις χώρες, Γαλλία, Πολωνία και Ελλάδα ανακαλύπτουν πολιτιστικές ομοιότητες και διαφορές μέσα από κοινές δραστηριότητες.

Τα έργα βραβεύτηκαν με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας από την Εθνική Υπηρεσία e-Twinning τόσο για την ενδιαφέρουσα θεματολογία τους, όσο και για την ενσωμάτωσή τους στο μάθημα της γερμανικής γλώσσας.

Στα θετικά τους σημεία προσμετρώνται: η ποικιλία των δράσεων, η συνεργασία των μαθητών σε διακρατικές ομάδες, η χρήση των ΤΠΕ και η ενεργή συμμετοχή των μαθητών.

Όλες αυτές οι δραστηριότητες και στα δύο έργα, έβγαλαν τους μαθητές έξω από τα στενά όρια της τάξης, προσέδωσαν στο μάθημα ευρωπαϊκή διάσταση και συνέβαλαν στην καλλιέργεια διεθνιστικού πνεύματος».

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου