Είχε κρύψει στο πάρκινγκ του Καρακόνερου 400 γραμμάρια χασίς

Είχε κρύψει στο πάρκινγκ του Καρακόνερου  400 γραμμάρια χασίς

Είχε κρύψει στο πάρκινγκ του Καρακόνερου 400 γραμμάρια χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3143 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει την προσεχή εβδομάδα, 51χρονος που είχε συλληφθεί στο πάρκιγκ του αθλητικού κέντρου στο Καρακόνερο να έχει κρυμμένη σε θάμνους ποσότητα 400 γραμμαρίων χασίς ενώ κατηγορείται και για κλοπές σε σπίτια και επιχειρήσεις της περιοχής μας!

Πρόκειται για την έφεση που έχει ασκήσει ο 51χρονος ο οποίος ήδη έχει κριθεί ένοχος από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο και έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.500 ευρώ.

Η σύλληψη του 51χρονου είχε γίνει στις 23 Φεβρουαρίου 2017 το πρωί με αφορμή απόπειρα διάρρηξης σε φαρμακείο της περιοχής του Ροδινιού και τελικά οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου έβγαλαν … λαυράκι!

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, τα ξημερώματα της ημέρας εκείνης άγνωστος δράστης επιχείρησε να διαρρήξει φαρμακείο που βρίσκεται στην περιοχή του Ροδινιού, χωρίς επιτυχία. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 51χρονο στον χώρο στάθμευσης του αθλητικού κέντρου στο Καρακόνερο.

Σε έλεγχο που διενήργησαν στον ίδιο και στο αυτοκίνητό του βρήκαν διαρρηκτικά εργαλεία, διάφορα μαχαίρια, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 14,6 γραμμαρίων, φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και ηλεκτρονικές συσκευές προερχόμενες από κλοπές.

Στη συνέχεια από τις περαιτέρω έρευνες προέκυψε ότι ο 51χρονος κατείχε στο σπίτι του και άλλα αντικείμενα προερχόμενα από κλοπές, ενώ παράλληλα είχε αποκρύψει επιμελώς ανάμεσα σε θάμνο στον χώρο στάθμευσης στο Καρακόνερο Ρόδου ένα κυνηγετικό (καραμπίνα) και ένα αεροβόλο τυφέκιο με προσαρμοσμένη σε αυτό διόπτρα.

Επίσης μέσα σε θάμνο στην ίδια περιοχή οι αστυνομικοί εντόπισαν μία πλαστική συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 413 γραμμαρίων.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας διακριβώθηκε ότι ο δράστης έχοντας ως πρόθεση την επανειλημμένη τέλεση κλοπών εντόπιζε κατοικίες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου και αφού τις παραβίαζε αφαιρούσε ηλεκτρικές - ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και κυνηγετικά όπλα.

Αναλυτικότερα εξιχνιάστηκε η ακόλουθη εγκληματική δραστηριότητα:
• Την 19/20.02.2017 στην περιοχή Κολύμπια Ρόδου παραβίασε εξοχική κατοικία και αφαίρεσε μεταξύ άλλων, τα δυο ανευρεθέντα κυνηγετικά όπλα, 50 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και διάφορα εργαλεία

• Την 20.02.2017 απογευματινές ώρες στην περιοχή Κολύμπια Ρόδου παραβίασε κέντρο εκδηλώσεων και αφαίρεσε φορητό υπολογιστή και φωτογραφική μηχανή

• Την 21/22.02.2017 νυχτερινές στην περιοχή Αφάντου, παραβίασε λογιστικό γραφείο και αφαίρεσε μεταξύ άλλων ηλεκτρονικές-ηλεκτρικές συσκευές, διακοσμητικά αντικείμενα και είδη γραφικής ύλης

• Την 23.02.2016 πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Ρόδου παραβίασε φαρμακείο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εισέλθει στο εσωτερικό της επιχείρησης.

Οι ναρκωτικές ουσίες, τα όπλα και τα διαρρηκτικά εργαλεία κατασχέθηκαν, ενώ τα κλεμμένα αντικείμενα που κατείχε, αφού αναγνωρίστηκαν, αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Η καταδίκη και η αναστολή της ποινής
Η υπόθεση εκδικάστηκε (σε πρώτο βαθμό) από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Δεκέμβριο του 2017 και το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.500 ευρώ στον 51χρονο κατηγορούμενο, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 51χρονος οδηγήθηκε, με την απόφαση του δικαστηρίου στη φυλακή, ωστόσο δια του δικηγόρου του κ. Μανώλη Βλάχου, προσέφυγε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος (δηλαδή να ανασταλεί η εκτέλεση της απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου), έως την εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα το καλοκαίρι του 2020, με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και έτσι ο 51χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 20 Σεπτεμβρίου 2023.

 

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου