Μαγικές στιγμές και σήμερα στην Καλλιθέα για το "Nick Galis International Tournament"

Μαγικές στιγμές και σήμερα στην Καλλιθέα για το "Nick Galis International Tournament"

Μαγικές στιγμές και σήμερα στην Καλλιθέα για το "Nick Galis International Tournament"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7258 ΦΟΡΕΣ

Μπάσκετ υψηλού επιπέδου απήλαυσε το φίλαθλο κοινό της Ρόδου και σήμερα στο πλαίσιο του «Nick Galis International Tournament». Κυρίως οι φίλοι του Παναθηναϊκού είδαν την ομάδα τους, σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με χθες, να παίρνει τη νίκη απέναντι στη Μακάμπι με 89-77.

Στο ημίχρονο και το τέλος του αγώνα τιμήθηκαν η ομάδες της Μακάμπι και του Παναθηναϊκού, ο ζωντανός «θρύλος» του ισραηλινού μπάσκετ Ντόρον Τζάμσι, ο ιδιοκτήτης της Μακάμπι Σιμόν Μιζράχι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, η οικογένεια Γιαννακόπουλου και η οικογένεια Κουγιού από τον Νίκο Γκάλη, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου.

Αναλυτικλα οι απονομές:

*Η Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός τίμησε το Νίκο Γκάλη για τη μεγάλη προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ. Την απονομή έκανε ο team manager της ομάδας Σάνι Μπετσίροβιτς.
*Η Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός τίμησε το Δήμο Ρόδου και την απονομή έκανε ο team manager της ομάδας Σάνι Μπετσίροβιτς
*Ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης τίμησε την Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός
*Ο Δήμος Ρόδου τίμησε τον Βασίλη Κουγιό της Κ.Α.Ε. Κολοσσός για τη μεγάλη προσφορά του στο ροδίτικο μπάσκετ
*Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σε θέματα αθλητισμού Νίκος Νικολής τίμησε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το βραβείο παρέλαβε ο αδερφός του Κώστας
*Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Παππάς τίμησε την οικογένεια Γιαννακόπουλου
*Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τίμησε το Νίκο Γκάλη για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και την απονομή έκανε ο Νίκος Νικολής.
*Ο Νίκος Γκάλης τίμησε τον Σιμόν Μιζράχι και τον Ντορόν Τζάμσι για την προσφορά τους στο μπάσκετ και την παρουσία τους στη Ρόδο.
*Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης τίμησε τον πρώτο σκόρερ και M.V.P. του τουρνουά Ματίας Λεσόρ
*Ο Νίκος Γκάλης τίμησε την Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τη συμμετοχή τους στο τουρνουά
Ο Δήμος Ρόδου τίμησε την Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός και ο δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης παρέδωσε την πλακέτα στον Κώστα Σλούκα
*Ο Δήμος Ρόδου και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε. Δώρος Κωνσταντίνου τίμησε τον πρόεδρο της Μακάμπι Τελ Αβίβ Σιμόν Μιζράχι
*Ο Δήμος Ρόδου και ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Τέρης Χατζηιωάννου τίμησε τους προπονητές Εργκίς Αταμάν και Όντετ Κάτας.
*Ο Γιάννης Φλεβάρης τίμησε την οικογένεια Γιαννακόπουλου

 

Πώς κύλησαν οι περίοδοι

 

Καλύτερο ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό με διαφορά δέκα πόντων (14-4) στα 5.42’’ πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, διατηρώντας ένα καλό μομέντουμ ως το τέλος, αφού περιόρισε τούς όχι και τόσο εύστοχους παίκτες της Μακάμπι, για το 24-18.

 

Έναν δικό της ρυθμό πήγε να επιβάλλει η Μακάμπι στην δεύτερη περίοδο και τα κατάφερε έως ένα σημείο, όμως ο Παναθηναϊκός αντέδρασε σωστά και δεν άφησε τους Ισραηλινούς να πλησιάσουν… απειλητικά στο σκορ. Η διαφορά …ασφαλείας διατηρήθηκε για τους «πράσινους» κι έτσι το 46-36 του ημιχρόνου ήταν απολύτως λογικό.

 

Κάθε δυνατότητά του, επιθετικά κι αμυντικά, αξιοποίησε ο Παναθηναϊκός στην τρίτη περίοδο, γι’ αυτό παρέμεινε, άλλωστε, μπροστά στο σκορ, ενώ οι παίκτες του Οντέντ Κάτας δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για κάτι σημαντικότερο στο παρκέ.. Έτσι, το 69-59 έδινε ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον στο τελευταίο μέρος της συνάντησης.

 

Τίποτε το… διαφορετικό δεν διαδραματίστηκε και στην τέταρτη περίοδο, αφού ο Παναθηναϊκός δεν είχε ν’ αντιμετωπίσει μια βελτιωμένη, έστω και στο ελάχιστο, Μακάμπι, κι έτσι διατήρησε απλώς το μομέντουμ, για το τελικό 89-77.

 

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 46-36 (ημ.), 69-59, 89-77

Διαιτησία: Αγραφιώτης- Μπακάλης- Χατζημπαλίδης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Γκάι 8(1), Μωραΐτης 2, Μπαλτσερόφσκι 2, Σλούκας 8(2), Παπαπέτρου 12(1), Γκραντ 7, Λεσόρ 22, Γκριγκόνις 6(2), Ερναγκόμεθ 9, Μήτογλου 11(1), Καλαϊτζάκης 2.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Κάτας): Κλίβελαντ 4, Ουεμπ, Μπράουν 14, Μπάλντγουιν 9(1), Μένκο 5(1), Σόρκιν 8, Ντι Μπαρτολομέο 3(1), Ριβέρο 13, Κοέν 3, Νέμπο 6, Μπλατ 4(1), Κόλσον 6(1).

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα