"Χάλκινοι" στο Πανελλήνιο στίβου Κ20 οι Νίκος Μίαρης κι Εμινέ Τοπάλ!

"Χάλκινοι" στο Πανελλήνιο στίβου Κ20 οι Νίκος Μίαρης κι Εμινέ Τοπάλ!

"Χάλκινοι" στο Πανελλήνιο στίβου Κ20 οι Νίκος Μίαρης κι Εμινέ Τοπάλ!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3737 ΦΟΡΕΣ

Μπορεί η συμμετοχή της Δωδεκανήσου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων-Νεανίδων (Κ20) να ήταν μικρή, αλλά αυτό σε καμία των περιπτώσεων δεν θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα έλειπαν τα μετάλλια.

Έτσι, το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα αποδείχτηκε ότι στον νομό μας γίνεται σωστός σχεδιασμός και υπάρχει αναπτυξιακό πλάνο.

Ο Νικόλαος Μίαρης του Α.Ο. Καλλιπάτειρα πήρε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν, ενώ ήταν 6ος στο μήκος και η Εμινέ Τοπάλ από τον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 κατάφερε επίσης ν’ ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο επί κοντώ.

Στη διοργάνωση της Αχαΐας συμμετείχαν μόλις δύο αθλητές και τρεις αθλήτριές μας, γι’ αυτό η συγκομιδή μεταλλίων είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Με τον αγώνα αυτόν ολοκληρώθηκε η φετινή σειρά των πανελληνίων πρωταθλημάτων και η σεζόν θα κλείσει με τους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στη Μήλο το Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου.

Οι επιδόσεις των Δωδεκανήσιων στην Πάτρα:
-Νικόλαος Μίαρης (Α.Ο. Καλλιπάτειρα) 3ος στο τριπλούν με 14.21μ. και 6ος στο μήκος με 6,73μ.

-Εμινέ Τοπάλ (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) 3η στο επί κοντώ με 3,50μ.

-Αρετή-Μαρία Χατζηανδρέου (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) 6η στα 10.000μ. βάδην με 1.08.01

-Ηλίας Κωτσιάς (Α.Ο. Σταματίου) 14ος στα 100μ. με 11.46

-Νάντια-Αναστασία Σταυροπούλου (Α.Ο. Σταματίου) 14η στα 100μ. με 13.05

Ο Νίκος Μίαρης (δεξιά) κατάφερε να μπει στα μετάλλια του τριπλούν
Ο Νίκος Μίαρης (δεξιά) κατάφερε να μπει στα μετάλλια του τριπλούν

Όσοι ξεχώρισαν στο Πανελλήνιο της Πάτρας
Κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες έδωσαν το «παρών» στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20, που ολοκληρώθηκε σήμερα στην Πάτρα. Παρά το γεγονός ότι οι αγώνες έγιναν μακριά από τον βασικό κορμό των αγώνων, δεν έλειψαν οι καλές επιδόσεις και οι ελπιδοφόρες παρουσίες.

Οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες έδειξαν για μια ακόμη φορά τις ικανότητες τους και άφησαν υποσχέσεις για το εγγύς μέλλον. Το 2024 έχει πολλές προκλήσεις τόσο για τους αθλητές και αθλήτριες της της κατηγορίας Κ20 όσο και της κατηγορίας Κ18.

Ο Οδυσσέας Κίκας (Εθνικός Γ.Σ.) έκανε το τρίτο νταμπλ στη διοργάνωση, αφού μετά τα 1.500 μ. επικράτησε και στα 3.000 μ. στο φινάλε του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20 στην Πάτρα.

Ο νεαρός αθλητής του Σταύρου Καρρέ σημείωσε 8.49.21 και έκλεισε την παρουσία του στην κατηγορία με ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Ο Γιάννης Μπιτούνης (ΣΑΚΑ) ακολούθησε με 8.51.15 και ο Αχιλλέας Μακρυδάκης (Πανιώνιος Γ.Σ.) ήταν τρίτος με 8.52.12.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των κοριτσιών η νίκη πήγε στην Δήμητρα Ντάσκα (Γ.Σ. Τρικάλων) διένυσε την απόσταση σε 10.01.19 και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. Η Γλυκερία Σκάρκου (Παλαιού Φαλήρου) κατέκτησε ένα ακόμη μετάλλιο στη διοργάνωση και με 10.07.22 βελτίωσε το ρεκόρ της.

Σημαντική διάκριση με το χάλκινο της Εμινέ Τοπάλ (πρώτη από δεξιά) στο Πανελλήνιο
Σημαντική διάκριση με το χάλκινο της Εμινέ Τοπάλ (πρώτη από δεξιά) στο Πανελλήνιο

Η Μαρία – Ανθή Βυθούλκα (Α.Ο. Πέλοψ) ήταν τρίτη με 10.09.54.

Ο Ανδρέας Μίτα (Ζεύς Πρεβέζης) παρά το ότι έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία του για την επόμενη χρονιά δεν είχε κανένα πρόβλημα να ξεπεράσει τα 2,15 μέτρα.

Ο άλτης της Σίλα Γέροντα ξεκίνησε στο 1,94 μ. πέρασε με την 3η το 2,03 μ., με την πρώτη το 2,10 μ. και μετά το 2,15 μ. δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 2,20 μέτρα και να πετύχει νέο ατομικό ρεκόρ (2,19 μέτρα).

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Πασχάλης Γεννίκης (ΟΦΚΑ Σέρρες) με 2,03 μ. και το χάλκινο ο Γιάννης Βαρβιάς (ΠΑΣ Πρωτέας Κομ.) με 1,99 μέτρα.

Στο επί κοντώ των Ανδρών η Ηρώ Βραδή (Ερμής 1877) ήταν νικήτρια με άλμα στα 3,60 μέτρα. Η αθλήτρια άφησε στη δεύτερη θέση την 17χρονη Ευγενία – Μαρία Παναγιώτου (Ερμής 1877) με 3,50 μ. και στην τρίτη την Εμινέ Τοπάλ (ΑΓΕΣ Κάμειρος) με το ίδιο ύψος.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος (ΟΦΚΑ Φίλιππος Γιαννιτσών) με βολή στα 53,46 μ. στην έκτη του βολή αναδείχθηκε νικητής στη δισκοβολία των Αγοριών και έκανε δύο τα μετάλλια του στη διοργάνωση, καθώς ήταν δεύτερος στη σφαιροβολία.

Ο Παύλος Τζαμτζής (Γ.Σ. Μανδρών) ήταν δεύτερος με 51,16 μ. και ο Νίκος Δαρβίρας (Γ.Σ. Πήγασος Αγ. Δημητρίου) τρίτος με 49,76 μέτρα.

Μάλιστα ο Δαρβίρας κατέκτησε δύο μετάλλια στη διοργάνωση, αφού ήταν τρίτος στη σφαιροβολία.

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων