Γ. Χατζημάρκος: Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο το Νότιο Αιγαίο, με 4 εκατ. επισκέπτες

Γ. Χατζημάρκος: Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο το Νότιο Αιγαίο, με 4 εκατ. επισκέπτες

Γ. Χατζημάρκος: Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο το Νότιο Αιγαίο, με 4 εκατ. επισκέπτες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3832 ΦΟΡΕΣ

Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια επισκέπτες αφίχθησαν αεροπορικώς στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου από την έναρξη της τουριστικής σεζόν, ενώ η Ρόδος μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου ξεπέρασε το φράγμα των 2 εκατομμυρίων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

«Το φράγμα των 4 εκατομμυρίων διεθνών αφίξεων στο Νότιο Αιγαίο και των 2 εκ. διεθνών αφίξεων στη Ρόδο, σπάσαμε στις 10 Σεπτεμβρίου. Η αγωνία ήταν η Ρόδος, λόγω των δασικών πυρκαγιών του Ιουλίου. Η σημερινή εικόνα δείχνει οτι όταν κινείσαι με αντανακλαστικά, επαγγελματισμό και σχέδιο, μπορείς να αισιοδοξείς. Όταν κινείσαι με σοβαρότητα, μπορείς να φέρεις αποτελέσματα.

Ο Τουρισμός είναι το οξυγόνο της οικονομίας μας και η δουλειά μας είναι αυτή που μπορεί και κάνει τη ζωή μας καλύτερη», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημάρκος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, για τις εξαιρετικές επιδόσεις του Τουρισμού καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Η Ρόδος κερδίζει το στοίχημα ενός νέου ιστορικού ρεκόρ, παρά το δύσκολο δεκαήμερο που βίωσε το νησί στα τέλη Ιουλίου με τις καταστροφικές πυρκαγιές και επανέκαμψε ταχύτατα, όπως αποδεικνύεται από όλα τα στοιχεία, έχοντας καλύψει ήδη το χαμένο έδαφος και αναμένεται να κλείσει με θετικό πρόσημο.

Όπως φαίνεται, μάλιστα, θα κλείσει υψηλότερα από την περασμένη χρονιά, που αποτέλεσε ρεκόρ για τις αφίξεις στον προορισμό, ο οποίος συγκαταλέγεται στους πρώτους της χώρας, αφού είναι ιστορικά και διαχρονικά η ναυαρχίδα του Τουρισμού.

ΦΩΤΟ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΟΪΖΟΣ
ΦΩΤΟ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΟΪΖΟΣ

 

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου