Αναδασωτέα κηρύχθηκαν 634 στρέμματα στη Σορωνή

Αναδασωτέα κηρύχθηκαν 634 στρέμματα στη Σορωνή

Αναδασωτέα κηρύχθηκαν 634 στρέμματα στη Σορωνή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3270 ΦΟΡΕΣ

Αναδασωτέα κρίθηκε έκταση 634,12 στρεμμάτων στη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής από τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου. Στη σχετική απόφαση αναφέρονται τα εξής:

«Αποφασίζουμε
Α. Κηρύσσουμε αναδασωτέες, με σκοπό την προστασία των εδαφών, του δασικού περιβάλλοντος και την αποκατάσταση της βλάστησης με φυσική αναγέννηση ή τεχνητή αναδάσωση, για να αποκλεισθεί η χρήση τους για κάθε άλλο σκοπό, τις δημόσιες και ιδιωτικές εκτάσεις δασικού χαρακτήρα, συνολικού εμβαδού 634.126,00 τ.μ., που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 5η Απριλίου 2022 πλησίον του οικισμού Σορωνή (θέσεις Άγιος Λουκάς, Ρεξ), Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής, Δημοτικής Ενότητας Καμείρου του δήμου Ρόδου.

Οι εκτάσεις που κηρύσσονται αναδασωτέες αποτελούνται από τρία (3) πολύγωνα, όπως αυτά αποτυπώνονται στο επισυναπτόμενο τοπογραφικό διάγραμμα με αρίθμηση Π1 έως και Π3 που μαζί με τον πίνακα συντεταγμένων των κορυφών τους θεωρήθηκαν και συνοδεύουν την παρούσα απόφαση.

Τα πολύγωνα με αρίθμηση Π4 έως και Π10 εξαιρούνται της κήρυξης διότι αποτελούν μη καμένες ή μη δασικού χαρακτήρα εκτάσεις. Οι εκτάσεις που κηρύσσονται αναδασωτέες με την παρούσα περιλαμβάνονται σε πολύγωνα του κυρωμένου και του προσωρινού δασικού χάρτη (σχετ. 15 και 14 αντίστοιχα) που κυρώθηκαν ή αποδόθηκαν ως ΔΔ, ΔΔ-ΑΝ, ΑΔ, ΑΔ-ΑΝ και ΔΑ-ΑΝ.

Β. Την παύση ισχύος της σχετικής (16) απόφασης κήρυξης κατά το τμήμα της που εμπίπτει εντός της έκτασης που κηρύσσεται αναδασωτέα με την παρούσα απόφαση.

Κατά της παρούσας απόφασης επιτρέπεται υποβολή αίτησης ακύρωσης στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εντός προθεσμίας εξήντα (60) ημερών, αρχόμενης από την επόμενη της δημοσίευσής της (άρθρο 46 του π.δ. 18/1989).

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με εντολή γενικού γραμματέα Δασών
Η προϊσταμένη Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Αιγαίου
ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ».

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου