Προφυλακίστηκε 22χρονος Σύριος για τη μεταφορά 23 μεταναστών

Προφυλακίστηκε 22χρονος Σύριος για τη μεταφορά 23 μεταναστών

Προφυλακίστηκε 22χρονος Σύριος για τη μεταφορά 23 μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2891 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του ο 22χρονος Σύριος που κατηγορείται για τη μεταφορά 23 ατόμων, από τα τουρκικά παράλια σε περιοχή των Πεύκων της Λίνδου της Ρόδου, με ταχύπλοο σκάφος.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του νεαρού Σύριου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος, από κυβερνήτη πλοίου από την οποία πράξη μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο εκ κερδοσκοπίας και κατά συρροή.

Έτσι χθες το μεσημέρι, ο 22χρονος Σύριος, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος δήλωσε πως πράγματι ήταν αυτός ο κυβερνήτης του σκάφους, το οποίο του έδειξαν πώς να το χειρίζεται προτού ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και με σκοπό πράγματι να έρθει στη χώρα μας όχι όμως για να μεταφέρει και μάλιστα επί πληρωμή, τους άλλους αλλοδαπούς αλλά γιατί και ο ίδιος ήθελε στη συνέχεια να μεταβεί σε χώρα του εξωτερικού.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του 22χρονου.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό συνέβη στις 12 Σεπτεμβρίου 2023 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή «ΨΑΛΤΟΥ» της Ρόδου.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, προσωπικό του Α’ Λιμενικού Τμήματος Λίνδου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ευρισκόμενα σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισαν στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται προς την ακτή.

Οι λιμενικοί έσπευσαν στο σημείο και ακινητοποίησαν το σκάφος, το οποίο αποβίβαζε σημαντικό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παρέλαβε τους αποβιβασθέντες, συνολικά 24 άτομα (10 άνδρες, 7 γυναίκες, 4 κορίτσια, 3 αγόρια) και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, αναγνωρίστηκε ένας 22χρονος αλλοδαπός μεταξύ των είκοσι τεσσάρων (24), ως ο διακινητής των υπολοίπων. Το ταχύπλοο σκάφος μεταφοράς κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος του συλληφθέντα κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου